Vitopend - compacte gasketel voor wandmontage

Bild: ©sutadimages/Shutterstock.com

Vitopend-gasketels behoren niet meer tot het assortiment van Viessmann. Aangezien de modellen vandaag nog steeds in gebruik zijn, willen wij je informeren over de diensten van Viessmann en je alternatieven voor de renovatie van je verwarming tonen, want de nieuwste condenserende gaswandketels van Viessmann werken nog efficiënter en zijn nu al voorbereid op de verwarming van de toekomst.

Vitopend ketels van Viessmann in één oogopslag

De gasketels van de productfamilie Vitopend hebben compacte afmetingen en bieden de mogelijkheid tot wandmontage. Daardoor waren ze een goede oplossing wanneer er weinig ruimte beschikbaar was voor de verwarmingsinstallatie. Met een nominaal warmtevermogen tussen zeven en 29 kilowatt (kW) werden ze voornamelijk geïnstalleerd in appartementencomplexen. Het assortiment omvat zowel gascirculatiepompen zonder geïntegreerde warmwaterbereiding (Vitopend 100 type WHEA) als gascombiverwarmingen (Vitopend 200 type WHKA). Afhankelijk van de geïnstalleerde brander zijn de modellen ontworpen voor ruimteluchtafhankelijke of ruimteluchtonafhankelijke werking.

 • Soorten: WHEA, WH0A, WH1
 • Type product: Gas-circulatieboiler
 • Nominaal verwarmingsvermogen: 10,5 - 24 kW
 • Luchttoevoer: ruimteluchtafhankelijk en ruimteluchtonafhankelijk
 • Installatie: wandmontage
 • Energiebron: aardgas en vloeibaar gas
 • Soorten: WH2, WH2A, WH2B, WHKA
 • Producttype: Gas circulatieboiler en gas combinatieboiler
 • Nominaal verwarmingsvermogen: 10,5 - 24 kW
 • Luchttoevoer: ruimteluchtafhankelijk en ruimteluchtonafhankelijk
 • Installatie: wandmontage
 • Energiebron: aardgas en vloeibaar gas

Documentatie en snelle hulp bij productvragen

Hoewel ze niet leverbaar zijn, wordt de Vitopend-ketelfamilie nog steeds veel gebruikt. Daarom blijven we alle documenten beschikbaar stellen, ook na het officiële einde van de serie. Bent u op zoek naar de gebruiksaanwijzing of het gegevensblad van Viessmann Vitopend, dan raden wij u ViBooks aan.

Vitopend: Opvolgers en alternatieven

Verwarmingsmodernisering is niet alleen zinvol als de oude verwarmingsinstallatie defect is. Innovatieve technologieën zorgen ervoor dat de nieuwe gasketels vcan Viessmann efficiënter werken dan hun voorgangers. De opvolgers van de Vitodens-familie zijn even plaatsbesparend, maar benutten dankzij de condensatietechniek niet alleen de warmte van het verbrandingsproces, maar ook de warmte van de rookgassen. Dat is energie- en kostenbesparend en ontziet tegelijkertijd het milieu. Belangrijk om weten: de omschakeling naar condensatietechniek kan leiden tot extra kosten voor de noodzakelijke ombouwwerkzaamheden aan de rookgasinstallatie. Deze kosten worden echter in de loop der tijd afgeschreven door de besparingen op het verbruik.

Geschikte systemen voor gebruik in nieuwe en bestaande flats zijn onder andere:

Modernisering met hernieuwbare energieën

Alle huidige gasketels van Viessmann zijn uitgerust met een automatische verbrandingsregeling. Deze compenseert schommelende gaskwaliteiten en past zich automatisch aan het soort gas aan. Dit omvat aardgas, LPG en biogasmengsels. De mogelijkheid om gasmengsels met een toevoeging van maximaal 20 procent waterstof als energiebron te gebruiken, maakt de gasketels klaar voor de toekomst van verwarming. De WLAN-interface maakt een comfortabele en eenvoudige bediening met de ViCare-app mogelijk.

Bij vervanging van een oude Viessmann Vitopend kan ook de combinatie met hernieuwbare energie lonend zijn. Deze maken duurzame verwarming mogelijk en worden door de overheid gesubsidieerd. Een voorbeeld zijn de Vitosol zonnecollectoren, die gecombineerd kunnen worden met de huidige Viessmann condensatieketels. Ze maken gebruik van de gratis beschikbare energie van de zon en zorgen voor warm water in de zomer. Daarnaast zijn ze ook geschikt als back-up voor de centrale verwarming. Als er in de wintermaanden minder energie van de zon beschikbaar is, neemt de gasketel de bereiding van verwarming en warm water over.

Betrouwbare service voor bestaande producten

Ook voor Vitopend-ketels van Viessmann die niet meer tot het huidige assortiment behoren, blijven alle diensten beschikbaar. Heb je bijvoorbeeld reserveonderdelen nodig voor uw Vitopend 200? Heb je een storingsmelding voor een van de modellen, neem dan contact op met onze servicepartners. Dit geldt ook voor het onderhoud van oude en nieuwe verwarmingsinstallaties. De voordelen van langdurige onderhoudscontracten:

 • Individuele contractopzet
 • Voordelige voorwaarden
 • Geen jaarlijkse prijsvergelijking