Een nieuwe gamma van airconditioning

Om tegemoet te komen aan een nieuwe behoefte in het zomerseizoen, namelijk het comfort van uw interieur dankzij een goed geregelde airconditioning, lanceert Viessmann zijn nieuwe gamma omkeerbare lucht-lucht warmtepompen.

Met zijn elegante design integreert de airconditioner zich perfect in uw woonkamers om u koelte in de zomer en warmte in de winter te brengen. Stilte, zuinigheid en afstandsbediening maken de Vitoclima airconditioners tot een alledaags product dat u een hoog wooncomfort biedt.

In vergelijking met Vitoclima 200 (monosplit) is Vitoclima 300 een multisplit lucht/lucht-warmtepomp die het voordeel heeft dat tot 5 ruimtes met één enkele buitenunit gekoeld of verwarmd kunnen worden.  De multisplitconfiguratie biedt de mogelijkheid om te kiezen uit 4 types van binnenunit, elk met hun eigen kenmerken en functies.

Viessmann airconditioning Vitoclima koelmiddel R32

R32, een milieuvriendelijk koelgas

Alle Vitoclima 200-300 airconditioners van Viessmann voor huishoudelijk gebruik gebruiken als koelmiddel het gas R32. Dit heeft talrijke voordelen op het vlak van energiebesparing, efficiëntie van de airconditioning en milieubescherming:
de GWP-classificatie (Global Warming Potential) voldoet aan de bepalingen van de EU-verordening nr. 517/2014, die vanaf 2025 het gebruik van gassen met een hoge bijdrage aan de opwarming van de aarde in airconditioners verbiedt in de categorie van apparaten met minder dan 3 kg inhoud aan koelmiddel.