Een nieuwe gamma van omkeerbare airconditioners

Om tegemoet te komen aan een nieuwe behoefte in het zomerseizoen, namelijk het comfort van uw interieur dankzij een goed geregelde airco, lanceert Viessmann zijn nieuwe gamma omkeerbare airconditioners of lucht-lucht warmtepompen.

Met zijn elegante design integreert de airco zich perfect in uw woonkamers om u koelte in de zomer en warmte in de winter te brengen. Stilte, zuinigheid en afstandsbediening maken de Vitoclima airconditioners tot een alledaags product dat u een hoog wooncomfort biedt.

Viessmann airconditioning Vitoclima koelmiddel R32

R32, een milieuvriendelijk koelgas

Alle Vitoclima 200-300 airconditioners van Viessmann voor huishoudelijk gebruik gebruiken als koelmiddel het gas R32. Dit heeft talrijke voordelen op het vlak van energiebesparing, efficiëntie van de airconditioning en milieubescherming.

De GWP-classificatie (Global Warming Potential) voldoet aan de bepalingen van de EU-verordening nr. 517/2014, die vanaf 2025 het gebruik van gassen met een hoge bijdrage aan de opwarming van de aarde in airconditioners verbiedt in de categorie van apparaten met minder dan 3 kg inhoud aan koelmiddel.

Welke airco kiezen? 

De keuze van ype airco, mono-split of multi-split, hangt af van het aantal ruimtes dat de installatie moet koelen en verwarmen.  

Het gamma Viessmann Vitoclima is dubbel: Vitoclima 200 en Vitoclima 300. De eerste is een mono-split systeem. Dit betekent dat de warmtepomp één ruimte kan koelen of verwarmen. 

Vitoclima 300 is multi-split. Dit systeem is de juiste keuze voor u wanneer u meerdere ruimtes wil koelen of verwarmen. Tot 5 kamers kunnen met één enkele buitenunit gekoeld of verwarmd worden. De multisplitconfiguratie biedt de mogelijkheid om te kiezen uit 4 types van binnenunit, elk met hun eigen kenmerken en functies.

Airco in lichte woonkamer

Is een airconditioner een warmtepomp?

Ja, een airco is een warmtepomp die warmte wisselt tussen de lucht buiten en de lucht binnen.

In de zomer wordt warmte naar buiten geleid en gekoelde lucht binnenshuis verspreid om een aangename temperatuur te garanderen.

In de winter kan de airco bovendien net als een traditionele warmtepomp instaan voor verwarming. 

Wie mag een airco installeren?

De installatie van een airconditioning dient te gebeuren door een koeltechnisch gecertificeerd bedrijf. Neem contact op met een installateur bij u in de buurt om uw project te bespreken.