Energie besparen met een toekomstgerichte condensatieketel

Energie besparen is de boodschap. Velen denken dan in de eerste plaats aan hun auto of de stand-by stand van veel elektrische toestellen in huis. Terwijl de warmteproductie voor woongebouwen het grootste aandeel heeft in het energieverbruik en dus ook het grootste besparingspotentieel biedt.

De verwarming is de grootste verbruiker

Met 72 procent is verwarming de grootste energieverbruiker van een doorsneegezin. Samen met de sanitair warmwatervoorziening kom zelfs 88 procent.
 

Verwarming / radiatoren ontluchten en nog meer spaartips

Hier vindt u enkele tips hoe u uw verwarmingsfactuur eenvoudig en voordelig kunt verlagen.

tipps-entlueften.jpg

Verwarming ontluchten

Van zodra de verwarming 'klokt', is de warmteverdeling in de radiatoren niet meer gelijkmatig en circuleert het water niet meer zoals het hoort. Dan is het hoog tijd om de radiatoren te ontluchten.

tipps-fugen-fenster.jpg

Goede dichting van ramen en deuren

Om zuinig te verwarmen, moeten de ramen en deuren goed afgedicht zijn. Controleer voor het stookseizoen de dichtingen en vernieuw ze waar nodig.

tipps-rohre-daemmen.jpg

Ook in verwarmde ruimtes moeten de verwarmingsbuizen geïsoleerd worden

Verwarmingsbuizen isoleren is eenvoudig en levert met een kleine inspanning een fikse besparing op.

tipps-thermostatventil.jpg

Gebruik thermostatische kranen voor de radiatoren

De werking moet regelmatig worden gecontroleerd. Een thermostaat die stroef werkt of vastzit, vermindert de verwarmingsprestaties.

heizkoerper.jpg

Uw verwarming vernieuwen is de moeite waard: Energieverbruik van een doorsneegezin

( A ) Warm water
( B ) Huishoudapparaten
( C ) Licht
( D ) Verwarming


Regelmatig en deskundig onderhoud zorgt voor een vlekkeloze werking van de verwarmingsinstallatie
 

Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw verwarmingsinstallatie en zorgt voor een betrouwbare en feilloze werking. Alleen zo wordt de energie efficiënt en emissiearm gebruikt. Dat is beter voor het milieu en uw portemonnee terwijl het verwarmings- en warmwatercomfort op peil blijft.

Verwarmingsketel, brander en regeleenheid vormen een systeem dat vergelijkbaar is met bijvoorbeeld de motor van een auto. Mocht uw auto evenveel uren draaien als uw verwarmingsketel, zou u jaarlijks 100.000 kilometer rijden. Elke autobezitter vindt het vanzelfsprekend regelmatig een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Ook uw verwarmingsinstallatie zou dus regelmatig een onderhoud moeten krijgen, net als uw auto.

Zoek hier een Viessmann installateur in uw buurt

 

wartung.jpg

De voordelen van een regelmatig onderhoud op een rij

  • Hoger rendement en langere levensduur van de verwarmingsinstallatie, maar ook een hogere bedrijfszekerheid
  • Besparing op stookkosten en behoud van natuurlijke rijkdommen door efficiënt energiegebruik (het besparingspotentieel wordt door experten ingeschat op 5 tot 7 %)
  • Permanent hoog verwarmings- en warmwatercomfort
  • CO2-gereduceerde warmteproductie door zuinige en milieuvriendelijke werking

Onderhoud moet vakkundig gebeuren. Dat betekent dat het regelmatig onderhoud bij uw verwarmingsspecialist in de beste handen is. De onderhoudsspecialist controleert standaard alle systeemcomponenten vakkundig op verontreiniging en slijtage. Ook de controle van veiligheidsgerelateerde en regeltechnische functies valt daaronder.

Wij adviseren regelmatige controle van de installatie op basis van een onderhoudscontract, dat per slot van rekening kosten bespaart. Niet alleen vanwege het verbeterde rendement, maar ook omdat een storing van de installatie voor de eigenaar meestal duurder uitvalt dan het preventieve onderhoud.

Meer informatie en deskundig advies krijgt u bij uw lokale Viessmann installateur.