De zuinigste gasketel: een condensatieketel op gas

Nieuwe gascondensatieketels moeten niet alleen schoon, maar ook duurzaam werken. Daarom heeft Viessmann de toekomst al in zijn condensatieketels ingebouwd.


Welke gasketel kiezen in 2021?

Toekomstbestendige, betrouwbare verwarmingstechnologie is er al

De vraag naar energiebesparende verwarmingstechnologieën wordt steeds luider. Dankzij de verbrandingsregeling passen de gascondensatieketels van Viessmann zich automatisch aan verschillende gassoorten aan - inclusief bijmenging van biogas. Bovendien zijn de producten geschikt voor gebruik met maximaal 20 procent waterstof in het aardgasmengsel. Op die manier leveren ze warmte voor een leven lang.


Een ander argument om voor een nieuwe cv-ketel op gas te kiezen, is dat de energie niet in huis hoeft te worden opgeslagen. De compacte gascondensatieketels zijn ruimtebesparend en laten extra ruimte vrij in de bijkeuken of kelder.

Vitodens 100-W nana 2022.png
werking van een gascondensatieketel

Hoe werkt een gascondensatieketel? 

Een condenserende gasketel gebruikt niet alleen de warmte die vrijkomt bij de verbranding van het gas, maar ook de warmte die bij een conventionele ketel ongebruikt door de schoorsteen verdwijnt.

Dankzij condensatietechnologie halen gascondensatieketels een standaardrendement tot 98% (Hs) en zijn ze dus uiterst energie-efficiënt. Dit werkingsprincipe bespaart niet alleen waardevolle energie, maar beschermt ook het milieu door de CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen.

€ 500 premie voor een nieuw verwarmingstoestel op aardgas

Voor het Brussels gewest: met de vervangpremie voor oude gastoestellen heb je een extra goede reden om je toestel voor verwarming of de productie van warm water aan te pakken: als je een gastoestel van 20 jaar of ouder vervangt door een nieuw toestel ontvang je de premie van € 500 van aardgas.be.

Viessmann 500 EURO premie nieuwe ketel

Investeren in een nieuwe gasketel 

Het loont om te investeren in een nieuwe ketel op gas bij het renoveren van een huis of appartement.  Ook in nieuwbouw kan een condensatieketel op gas een goede oplossing zijn.  Hieronder vind je het volledige gamma van gascondensatieketels van Viessmann terug.

 

> Gamma gasketels voor bedrijven en appartementsgebouwen

> Gamma gasketels voor publieke gebouwen 

 

 

Gasketel Vitodens 200-W in een badkamer

Welke gasketel kiezen?

Welke gasketel u het beste kiest is afhankelijk van uw wartmebehoefte. Moet de ketel zowel verwarmen als warm water voorzien? Hoeveel mensen telt uw huishouden? Vraag eenvoudig een offerte aan bij een Viessmann installateur om samen de beste optie voor u te vinden.

 

Welke gascondensatieketel is geschikt voor mijn woning?

Een eerste idee van de producten die het best bij uw situatie passen, krijgt u ook doormiddel van onze Productselector. Aan de hand van een aantal simpele vragen, ontdekt u al snel welke producten uit ons gamma voor u geschikt zijn.

Start de Productselector en ontdek de juiste ketel voor u. 

Waar gasketel plaatsen?

Een groot voordeel van gasketels is dat ze, in tegenstelling tot olieketels, vrijwel overal geplaatst kunnen worden. Er is maar weinig ruimte nodig voor de installatie, en dus kan de ketel ook in een berging of op zolder staan. Vereiste is wel dat er een schoorsteen aanwezig is, of een rookafvoer aangelegd kan worden. Bespreek uw project met een Viessmann installateur om te ontdekken welke ruimte in uw huis het meest geschikt is.


Welke gasketel voor vloerverwarming?

Voor de werking van een gasketel in combinatie met vloerverwarming is het van belang dat de ketel voldoende vermogen heeft om de oppervlakte van de vloer te voorzien van genoeg water. Bekijk hieronder ons volledige gamma aan gasketels, of ontdek onze tips voor het kopen van een gasketel.

Gamma gascondensatieketels

Met een condensatieketel wordt niet alleen de warmte gebruikt die ontstaat bij de verbranding van gas, maar ook de warmte die bij een klassieke ketel onbenut blijft. Condensatieketels onttrekken nagenoeg alle warmte die zich nog in de rookgassen bevindt en zetten deze eveneens om in verwarmingswarmte. Daarom zijn de condenserende ketels van Viessmann uitgerust met Inox-Radiaal warmtewisselaars in roestvast staal, die de rookgassen vóór ze in de schoorsteen verdwijnen zo ver afkoelen dat de waterdamp in deze rookgassen doelgericht condenseert en de vrijgekomen warmte wordt overgedragen aan het verwarmingssysteem.