Viessmann condensatietechniek - zo werkt het

Voordelig verwarmen met gascondensatieketels  

Met een condensatieketel wordt niet alleen de warmte gebruikt die ontstaat bij de verbranding van gas, maar ook de warmte die bij een klassieke ketel onbenut door de schoorsteen verdwijnt.

Met deze technologie halen condensatieketels een normrendement van wel 98 procent (Hs) en zijn ze dus bijzonder energiebesparend. Dit werkingsprincipe bespaart niet alleen kostbare energie, maar spaart ook het milieu door de fors gereduceerde CO2-emissies.

€ 500 premie voor een nieuw verwarmingstoestel op aardgas

Met de nieuwe vervangpremie voor oude gastoestellen heb je een extra goede reden om je toestel voor verwarming of de productie van warm water te vervangen: als je een gastoestel van vóór 2000 vervangt door een nieuw toestel ontvang je de premie van € 500 van aardgas.be.

Deze premie is geldig voor alle verwarmingsketels op gas met een maximaal nominaal vermogen van 70 kW (condensatieketel, gaswarmtepomp, condenserende warme lucht generator, hybride warmtepomp op aardgas).

Viessmann 500 EURO premie nieuwe ketel

Investeren in een nieuwe gasketel 

Het loont om te investeren in een nieuwe gasketel bji het renoveren van een huis of appartement.  Ook in nieuwbouw kan een condensatieketel op gas een goede oplossing zijn.  Hieronder vind je het volledige gamma van gascondensatieketels van Viessmann terug.

 

> Gamma gasketels voor bedrijven en appartementsgebouwen

> Gamma gasketels voor publieke gebouwen 

 

 

Gamma gascondensatieketels

Met een condensatieketel wordt niet alleen de warmte gebruikt die ontstaat bij de verbranding van gas, maar ook de warmte die bij een klassieke ketel onbenut blijft. Condensatieketels onttrekken nagenoeg alle warmte die zich nog in de rookgassen bevindt en zetten deze eveneens om in verwarmingswarmte. Daarom zijn de condenserende ketels van Viessmann uitgerust met Inox-Radiaal warmtewisselaars in roestvast staal, die de rookgassen vóór ze in de schoorsteen verdwijnen zo ver afkoelen dat de waterdamp in deze rookgassen doelgericht condenseert en de vrijgekomen warmte wordt overgedragen aan het verwarmingssysteem.