Vitodens 050-W: hoog verwarmings- en warmwatercomfort

Compacte en efficiënte condenserende gaswandketels met een bijzonder aantrekkelijke prijs/kwaliteitverhouding

Ook met het scherp geprijsde model Vitodens 050-W kunt u vertrouwen op de productkwaliteit van Viessmann. Gascondentieketels van Viessmann zijn niet alleen synoniem voor innovatieve techniek en prestaties, maar ook voor betrouwbaarheid en duurzaamheid. Vitodens 050-W is bijzonder plaatsbesparend en kan ook in kleine nissen worden gemonteerd. Vrije ruimte opzij voor service en onderhoud is niet nodig, alle aansluitingen zijn goed bereikbaar via de voorzijde.

Vitodens 050-W is ideaal voor nieuwbouw en renovatieprojecten in flats of eengezinswoningen. Hij is verkrijgbaar in twee vermogensversies (3,2 tot 19 kW en 3,2 tot 25 kW) voor enkel verwarming of als combitoestel (met geïntegreerde doorstromer).


Klaar voor de toekomst

De gascondensatieketels van de nieuwste generatie Vitodens 050 kunnen reeds vandaag werken met een gasmengsels dat tot 20% waterstof bevat. Woning- en flateigenaars die voor deze moderne wandketel kiezen, zijn in ieder geval klaar voor de toekomst.

H2 READY


Kenmerken van Vitodens 050-W

MatriX-Plus-brander: het hart van uw verwarming

MatriX-Plus-brander: het hart van uw verwarming

De MatriX-Plus-brander scoort door zijn efficiënte werking, alsook door de lage uitstoot van schadelijke stoffen en de geringe geluidsemissie. Het speciale roestvaststalen MatriX-oppervlak is bestand tegen hoge temperaturen en zorgt zo voor betrouwbare prestaties en een lange levensduur.

Een andere technische nieuwigheid is de volautomatische verbrandingsregeling Lambda Pro. Deze past zich automatisch aan alle gastypes aan en zorgt voor een continu propere en efficiënte verbranding.


Inox-Radial-warmtewisselaar van roestvast staal: efficiënt en duurzaam

Roestvast staal maakt het verschil. De corrosiebestendige Inox-Radial-warmtewisselaar van roestvast staal vormt het hart van Vitodens 050-W. Hij zet de gebruikte energie efficiënt om in warmte. En biedt tegelijkertijd de zekerheid van het bijzonder duurzame en hoogwaardige roestvast staal.

10 jaar garantie

op de roestvaststalen warmtewisselaars van de Vitodens 050-W

Corrosiebestendige Inox-Radial-warmtewisselaar van roestvast staal


Overzichtelijke en intuïtieve bediening

Lcd-scherm met aanraakknoppen

Gebruiksvriendelijke bediening met optionele afstandsbediening

Met de aanraakknoppen kan de temperatuur van verwarming en sanitair water snel ingesteld worden. De bedrijfsmodi en temperaturen worden weergegeven op het digitale display.


Energiebesparing, comfort en veiligheid met ViCare app

Aan aantal uitvoeringen van Vitodens 050-W zijn voorzien van een geïntegreerde internet-verbinding met WiFi. Via de ViCare app kan de verwarming op afstand worden bediend. De app biedt toegang tot digitale diensten. Indien verbonden met het internet geniet u daarbij van een uitgebreide garantie.

ViCare thermostaat: Comfortabele warmteregeling per woonruimte

Wanneer de verwarmingsketel wordt uitgerust met een draadloze ViCare thermostaat, kunnen ook temperatuursniveau’s en tijdsprogramma’s voor verwarming en sanitair warm water via de ViCare-app worden ingesteld.  Daarbij wordt de keteltemperatuur automatisch aan de warmtebehoefte aangepast, waardoor u energie bespaart en de levensduur van het toestel wordt verlengd.

Geïntegreerde WiFi: het warmtecomfort gaat digitaal

Gedetailleerde productinformatie Vitodens 050-W

Overzicht

Vermogen (kW)
3,2 tot 25 kW
Normrendement
98 % (Hs)
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
A
Brandstof
icon-gas.png
Aardgas, vloeibaar gas
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png
Flat, voor nieuwbouw en renovatie
Bediening
Einfaches RGB
Eenvoudige bediening via de regeling met led-display en aanraaktoetsen. Geschikt voor online gebruik dankzij WLAN-interface (afhankelijk van het model)
Warmwaterbereiding
Combitoestel met geïntegreerde doorstroomverwarmer of met afzonderlijke warmwaterboiler
Andere kenmerken
Installatie: wandmodel
Productdoorsnede condenserende gaswandketel Vitodens 050-W

 


Voordelen van Vitodens 050-W

  • Bijzonder aantrekkelijke prijs/kwaliteitverhouding
  • Lange levensduur en efficiënte werking dankzij Inox-Radial-warmtewisselaar van roestvast staal
  • MatriX-Plus-brander met Lambda Pro-verbrandingsregeling voor permanent hoog rendement en lage emissiewaarden
  • Eenvoudige bediening via de regeling met LED-aanraakscherm
  • Geschikt voor verbinding met internet via WiFi voor gebruik met de Viessmann apps (volgens het gekozen model)
  • Ideaal voor montage in de woonruimte dankzij stille werking en compacte afmetingen
  • Beperkte installatieruimte en toegankelijkheid langs de voorzijde voor onderhoud en herstellingen

afstandsbediening

Op elkaar afgestemd: systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die aan alle Viessmann-normen op het vlak van kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het perfecte samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over Vitocell-warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.