Vitodens 222-F - staand model en comfortabel met laadboiler


De voordelen op een rij

  • Staande compacte gascondensatieketel in keukenmaten
  • Hoog warmwatercomfort door ingebouwde laadboiler
  • Lange levensduur en efficiënte werking dankzij Inox-Radial-warmtewisselaar
  • Stroombesparende zeer efficiënte pomp
  • Vitotronic-regeling met kleuren-touchscreen, bedienbaar via Vitotrol/ViCare App met optionele WLAN-verbinding
  • Energie-efficiëntieklasse: A

 

Compacte condensatieketel met geëmailleerde laadboiler

De staande condensatieketel Vitodens 222-F vraagt geen aparte ruimte. Hij is zo compact en stil dat hij zelfs in de keuken kan worden geplaatst.

Met de toerentalgeregelde hoogefficiënte pomp is hij buitengewoon zuinig. De Vitodens 222-F is met maximaal 35 kW ideaal voor de eigen woning of een eengezinswoning.

Met name het bijzonder hoge warmwatercomfort van de condensatieketel moet worden benadrukt. De geëmailleerde laadboiler met een inhoud van 100 of 130 liter zorgt voor een optimale warmwatervoorraad om te baden en te douchen.

Het gasverbruik is continu laag en biedt met de Lambda Pro Control Plus verbrandingsregeling een hoge bedrijfszekerheid.


Werkingsprincipe van de laadboiler

In vergelijking met een klassieke warmwaterboiler heeft een laadboiler beduidend minder waterinhoud nodig om dezelfde hoeveelheid warm water te leveren.

Bij de laadboiler wordt het water dat in de doorstroomverwarmer op de gewenste temperatuur is gebracht, continu bijgevuld, zodat het onmiddellijk beschikbaar is. Sensoren zorgen voor een constante uitgangstemperatuur.

Indien nodig wordt de MatriX-cilinderbrander ingeschakeld, die op zijn beurt voor de gewenste watertemperatuur zorgt. Met name wanneer men een bad of een lange douche neemt, is dit een bijkomende voordeel.
 

staande compacte condensatieketel Vitodens 222-F

Deze staande compacte condensatieketels overtuigen door hun uitstekende sanitair waterverwarming en gebruiksvriendelijke regeling, die optioneel ook online mogelijk is via een app.

De compacte gascondensatieketel Vitodens 222-F werd ontworpen met het oog op de renovatie van oude verwarmingssystemen of de vervanging van oude gasketels met ondergeplaatste boiler.

De visueel aantrekkelijke verwarmingscentrale kan makkelijk binnen de gangbare keukenmaten ingebouwd worden. Dankzij de toerentalgeregelde en zeer efficiënte circulatiepomp werkt deze installatie uitermate zuinig en stil.

Alternatieve oplossingen voor verschillende waterhardheidswaarden

De geëmailleerde laadboilers met een inhoud van 100 resp. 130 liter bieden een hoog sanitair watercomfort. Dit volume is tijdens de warmwaterafname vergelijkbaar met een apart geïnstalleerde warmwaterboiler van 350 liter. De laadboiler wordt continu bijgevuld met water dat tot de gewenste temperatuur is opgewarmd en dus onmiddellijk beschikbaar is. Via sensoren wordt de temperatuur op een gelijkmatig niveau gehouden. Voor regio's met een hoge waterhardheid is ook een uitvoering met een geëmailleerde buisspiraal-warmwaterboiler van 130 liter verkrijgbaar.

Uitermate onderhoudsvriendelijk

Door voor dit model te kiezen, profiteert de gebruiker ook van lage onderhoudskosten: alle onderdelen zijn via de voorkant bereikbaar, opzij is geen vrije ruimte voor het onderhoud nodig.

Inox-Radiaal-warmtewisselaar

Inox-Radiaal-warmtewisselaar

De vloerstaande ketel is uitgerust met een Inox-Radiaal-warmtewisselaar van hoogwaardig roestvast staal. Deze garandeert betrouwbaarheid en een permanent hoge condensatiebenutting. Datzelfde geldt ook voor de roestvaststalen MatriX-cilinderbrander.

De condensatieketel Vitodens 222-F benut verder ook de warmte uit de rookgassen. Met als resultaat: tot maximaal 98 procent van de gebruikte energie omgezet in warmte, een lager verbruik en energie-efficiëntieklasse A. Hierdoor dalen de verwarmingskosten en wordt het milieu ontlast.

Milieuvriendelijke MatriX-cilinderbrander

Automatische verbrandingsregeling doet kosten dalen

Via de geïntegreerde Lambda Pro Control Plus-verbrandingsregeling wordt de brander automatisch aan de kwaliteit van de verschillende soorten gas (aardgas E/LL, vloeibaar gas, biogas) aangepast en wordt een permanent hoog rendement gegarandeerd.

Lambda Pro Control Plus draagt bij tot lagere onderhoudskosten, want de intervallen voor de controle door een schoorsteenveger bedragen drie jaar.

MatriX-cilinderbrander

Comfortabele Vitotronic-regeling

Comfortabele Vitotronic-regeling

Zowel u als eigenaar als uw installateur profiteren volop van de
eenvoudig te bedienen Vitotronic-regelin: de bediening van het menu is gebruiksvriendelijk en logisch ontworpen.

ViCare App

Praktische regeling, ook via app

Zowel gebruiker als installateur profiteren van de eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling: de menugestuurde bediening is logisch en begrijpelijk opgebouwd.

ViCare-app

De ViCare-app biedt nieuwe mogelijkheden voor de online-regeling van uw verwarming. Dankzij deze app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.

Vitotrol Plus-app

Via de Vitotrol Plus-app kunnen alle verwarmingscircuits in een verwarmingsinstallatie op afstand worden bediend. Deze app wordt gebruikt voor het instellen van werkingsprogramma's, richtwaarden en tijdprogramma's, alsook voor de weergave van bedrijfs- en verbruiksgegevens. Daarenboven kunnen ook data in verband met het zonnerendement worden weergegeven.

Vitoconnect 100 als interface

Om de verwarmingsinstallatie via een app te kunnen bedienen, is
de Vitoconnect 100-interface vereist. Bestaande gascondensatieketels van de Vitodens-reeks (vanaf bouwjaar 2004) kunnen op ieder ogenblik aangepast worden.

Vitoconnect 100
fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
1,8 tot 35 kW.
Rendement
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
A
Brandstof
icon-gas.png
Aardgas en vloeibaar gas
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png
Een-/tweegezinswoning, flat in meergezinswoning, nieuwbouw en renovatie
Bediening
icons-vitotrol-app.gif
Vitotronic 200 regeling met touchscreen display, bediening via ViCare app of Vitotrol Plus app mogelijk
Sanitair waterverwarming
Geëmailleerde laadboiler met een inhoud van100 liter (35 kW: 130 liter), buisspiraal-warmwaterboiler met een inhoud van 130 liter voor hoog warmwatercomfort
Overige kenmerken
Past perfect in de maten van uw keukenmeubelen
Vitodens-222-F-Schnitt.png