Verwarmen met aardgas en zonne-energie – efficiënt en toekomstgericht

Zonne-energie is een van de meest milieuvriendelijke energiebronnen. Daarenboven komt de overheid tussen wanneer u in een dergelijke installatie investeert. Meer actuele informatie over de subsidieprogramma's vindt u bij uw gespecialiseerde verwarmingsinstallateur of in de productgegevens op deze website.

Energie besparen dankzij de zon

Dankzij de gratis beschikbare zonne-energie kunt u tegenwoordig in zowel een- als tweegezinswoningen tot wel 35 procent op de verwarmingskosten besparen, wanneer u kiest voor zonnecollectoren ter ondersteuning van de verwarming en voor het opwarmen van het sanitair water. Hiermee kan tot 60 procent van de jaarlijkse energiebehoefte voor warmwaterbereiding worden gedekt.

Voorbeeld: moderne eengezinswoning

De warmte wordt geproduceerd door een gascondensatieketel en via radiatoren of vloerverwarming in de woning verdeeld. Bijkomend wordt een zonnesysteem met een absorberoppervlakte van ca. 5 m² ingezet voor de warmwaterbereiding. Het woonoppervlak bedraagt 140 m².


Systeemvoorstelling | Verwarmen met aardgas en zonne-energie

De voordelen op een rij

Gascondensatietechniek

  • Bij de omzetting van energie is niets zo efficiënt als de condensatietechniek: hiermee haalt u een energiebenutting tot 98 procent!
  • Dankzij de beperkte investeringskost heeft u uw installatie al na enkele jaren terugverdiend.
  • Voor alle condensatieketels en warmtewisselaars wordt hooggelegeerd roestvast staal gebruikt. Dit garandeert een permanente bedrijfszekerheid en een lange levensduur.
  • De condensatieketels van Viessmann zijn nu al klaar voor gebruik van biogas.

Zonnewarmte

  • Zonne-energie is gratis beschikbaar.
  • Een zonnesysteem zorgt ervoor dat u minder afhankelijk wordt van fossiele energiedragers.
  • Bij de omzetting van de energie komen geen schadelijke CO2-gassen vrij.
  • Een zonnesysteem is de ideale uitbreiding voor ieder verwarmingssysteem: het kan worden gebruikt voor de warmwaterbereiding en tijdens de overgangsmaanden ondersteunt het de verwarming.
  • Alle zonnecollectoren onderscheiden zich door een hoge bedrijfszekerheid en een lange levensduur.

Compacte gascondensatieketel met zonneboiler

Nominaal verwarmingsvermogen: 1,9 tot 32 kW, boilerinhoud: 220 l, energie-efficiëntieklasse: A

Productgegevens Vitodens 242-F

Compacte gascondensatieketel met warmwaterboiler

Het compacte toestel Vitodens 222-F combineert een efficiënte warmteopwekking met een hoog warmwatercomfort. Nominaal verwarmingsvermogen: 1,9 tot 32 kW, boilerinhoud: 100/130 l, energie-efficiëntieklasse: A

Productgegevens Vitodens 222-F

Condenserende wandketels op aardgas

De Vitodens 200-W biedt maximale efficiëntie dankzij Inox-Radial-verwarmingsoppervlakken uit roestvast staal. Bij de Vitodens 222-W zorgt een geïntegreerde laadboiler aanvullend voor optimaal warmwatercomfort. Nominaal verwarmingsvermogen: 1,9 tot 32 kW, boilerinhoud: 46 l (Vitodens 222-W), energie-efficiëntieklasse: A

Productgegevens Vitodens 200-W
Gascondensatieketel Vitodens 343-F

Warmtecomfort van de bovenste plank: de gascondensatietechniek van Viessmann

De focus op spitstechnologie: de moderne gascondensatieketels van Viessmann zijn zeer efficiënt en zorgen voor een behaaglijke warmte.

Viessmann biedt zowel condenserende vloer- als wandketels op gas aan die bij de omzetting van de brandstof in bruikbare warmte een energiebenutting tot wel 98 procent bereiken. De condenserende wandketels op aardgas kunnen dankzij hun compacte afmetingen en stille werking perfect dichtbij de leefruimte geplaatst worden.

De Inox-Radial-warmtewisselaar van roestvast staal in combinatie met de MatriX-gasbrander garandeert een hoog rendement en een langdurig hoog warmtecomfort. Tegelijkertijd laat deze techniek u toe op de verwarmingskosten te besparen en de uitstoot van schadelijke stoffen te beperken. Dankzij de automatische Lambda Pro Control-verbrandingsregeling zijn de gascondensatieketels van Viessmann nu al klaar voor de toekomst, doordat zij met verschillende gassoorten en met toevoeging van biogas kunnen worden gestookt. Een toekomstgerichte en kostenbesparende oplossing.