Vitocal 222-S – een voordelige split-warmtepomp


De voordelen op een rij
 

  • Scheiding in een stille binnen- en luchtgeleidende buiteneenheid
  • Flexibele plaatsing en montage van de buiteneenheid
  • Compacte afmetingen van de binneneenheid volgens keukenmaten
  • Comfortabele warmwatervoorziening door een boiler van 220 liter
  • Optimaal gebruik van zelf opgewekte stroom
  • Energie-efficientieklasse A++/A+, volgens EU-verordening nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddeld klimaat – toepassing op lage temperatuur (35 °C)/op gemiddelde temperatuur (55 °C)

De compacte split-lucht/water-warmtepomp Vitocal 222-S is een voordelige energiecentrale bij nieuwbouw van eengezinswoningen. Door het inbouwen van een optionele warmtedebietteller komt de aankoop van deze warmtepomp in aanmerking voor overheidssubsidies.
 

Het grafische bedieningspaneel van de Vitotronic 200-regeling zorgt voor een eenvoudige/intuïtieve bediening. Het grote display is goed verlicht, contrastrijk en gemakkelijk leesbaar.

Verwarmen en koelen

De Vitocal 222-S kan naar keuze als zuiver verwarmingssysteem of voor verwarming en koeling worden gebruikt. Combinatie met een woningventilatiesysteem maakt een comfortabele temperatuurregeling van de ruimten mogelijk.

Waermepumpe-Vitocal_222-S.jpg

Split-unit lucht/water-warmtepomp Vitocal 222-S

Split-unit warmtepompen worden gekenmerkt door een stille binnenmodule en een luchtgeleidende buitenmodule. Op deze manier worden omslachtige wanddoorboringen en het plaatsen van ventilatiekanalen vermeden. Deze warmtepompen zijn bijzonder geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, als zuivere verwarmingssystemen of als gecombineerde systemen voor verwarmen en koelen.

De Vitocal 222-S is een split-unit warmtepomp met geïntegreerde boiler. Deze boiler heeft een inhoud van 220 liter.

Efficiënte en compacte domoticacentrale voor verwarming, koeling, warmwaterbereiding en ventilatie.

Door het grote aantal vermogens- en uitrustingsvarianten van de systeemcombinaties van de Vitocal 222-S met het woningventilatiesysteem Vitovent 300-F, kan de domoticacentrale precies worden aangepast aan de energiebehoefte van het gebouw, waardoor deze ideaal is voor nieuwbouw.

De uitermate efficiënte warmteterugwinning van het woningventilatiesysteem Vitovent 300-F vervolledigt de energiebesparende verwarmingstechniek. De systeemcombinatie bereikt een warmteterugwinning tot 98 procent. In een passiefwoning kan de systeemcombinatie ook als luchtverwarming worden gebruikt. Een optioneel hydraulisch verwarmingsregister biedt bovendien de mogelijkheid de toevoerlucht te verwarmen.

Vitocal_222-S_242-S_Vitovent_300-F.jpg

Compacte binnenmodules

Met hun tijdloos design en een breedte van slechts 60 centimeter kunnen de binnenmodules van de Vitocal 222-S in de buurt van de woonkamer (bv. in de berging) geplaatst worden. Ze omvatten de hydraulica, de warmtewisselaar (condensator), de boiler, een cv-pomp, een doorstroomverwarmer, een driewegomschakelklep en de Vitotronic 200-regeling.

Menugestuurde warmtepompregeling

De Vitotronic 200 is logisch en begrijpelijk opgebouwd. Het grote display is goed verlicht, contrastrijk en gemakkelijk leesbaar. Op het grafische bedieningspaneel worden ook de stook- en koellijnen weergegeven.

Efficiënt en zuinig

De split-unit warmtepompen zijn ook bij deellastwerking bijzonder zuinig. Door de modulerende werking stemt de warmtepomp het compressorvermogen precies af op de behoefte en zorgt ze voor een hoge efficiëntie bij om het even welke temperatuur.

Uitgebreide service van Viessmann

Aangezien de buiten- en binnenmodule ter plaatse door middel van koelmiddelleidingen op een gesloten koelkring worden aangesloten, schrijft de wetgever een installatie door een vakspecialist voor. Het hiervoor benodigde vakbekwaamheidscertificaat volgens de 'Chemikalien-Schutz-Verordnung' (verordening ter bescherming tegen chemicaliën) kan de installateur bij Viessmann behalen tijdens een opleiding van een week. De installatie kan ook door de technische dienst van Viessmann in werking gesteld worden.

Komt in aanmerking voor subsidies

De geïntegreerde regeling is voorbereid voor gebruik in SmartGrid's en omvat een geïntegreerde warmtedebietteller. Bijgevolg komt de aankoop van een warmtepomp Vitocal 222-S in aanmerking voor overheidssubsidies.

Vitotronic-Regelung.jpg

Bedieningscomfort

Overzichtelijk, praktisch, intelligent: de Vitotronic biedt alle functies voor een snelle en precieze regeling van elk verwarmingssysteem.

Connectiviteit

Vitotronic 200-regeling: te allen tijde ook met een app via smartphone te bedienen.

Vitoconnect 100 als interface

Om de verwarmingsinstallatie via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect 100-interface vereist. Bestaande warmtepompen van de Vitocal-reeks (vanaf bouwjaar 2010) kunnen op ieder ogenblik aangepast worden.

Vitoconnect_Anschluesse.png
ViCare app

ViCare-app

Dankzij de ViCare-app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.


Productdoorsnede binneneenheid

Overzicht

Vermogen (kW)
3 tot 10,6 kW
COP voor verwarming
tot 5,1 (lucht 7 °C/water 35 °C) en tot 3,8 (lucht 2 °C/water35 °C)
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
3,0 tot 5,6 kW: A++ / A+, 7,7 tot 9,06 kW: A++ / A++, volgens EU-regelgeving nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddelde klimatologische omstandigheden - lagetemperatuurgebruik (W35)
Energie-efficiëntieklasse sanitair warm water
A
Toepassing
icon-wohngebaeude.png
Eéngezinswoning, nieuwbouw en renovatie
Bediening
Einfaches RGB
Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafische display, bediening via Vitotrol App mogelijk
Waterverwarming
Warmwatertank van 220 liter ingebouwd
Andere kenmerken
Flexibele montage van de buitenunit (staand, wandmontage). Comfortabel dankzij omkeerbare uitvoering van verwarmen en verkoelen.
Vitocal_222-S_Schnitt.png

Productdoorsnede buiteneenheid

Productdoorsnede binneneenheid van Vitocal 222-S

fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.