Vitocal 060-A – Water verwarmen met warmte uit de buitenlucht

 

De voordelen op een rij
 

  • Uitstekende prestaties met zowel buitenlucht als circulatielucht
  • Geruisloze werking, vergelijkbaar met een koelkast
  • Vooraf gemonteerde regeleenheid voor een intuïtieve bediening
  • Snelle verwarming met elektrisch verwarmingselement
  • Klaar voor het verbruik van zelf via een fotovoltaïsche installatie opgewekte stroom
  • Energie-efficiëntieklasse: A

 

Efficiënte warmwaterbereiding

De compacte warmtepomp Vitocal 060-A in monoblokconstructie is uitgerust met alle componenten voor de efficiënte bereiding van warm water. Naast de warmtepompmodule omvat de plaatsbesparende behuizing een warmwaterboiler met een inhoud van 250 liter en de regeling.

Ze is alternatief ook met een geïntegreerde warmtewisselaar met buisspiraal beschikbaar met het oog op bijverwarming via een verwarmingsketel of zonne-installatie. De beide modellen kunnen werken op zelf via een fotovoltaïsche installatie opgewekte stroom.

De Vitocal 060-A is geschikt voor zowel nieuw te bouwen als bestaande eengezinswoningen. Een ideale toepassing is de noodzakelijke afkoeling van omgevingslucht, bijvoorbeeld in een wijnkelder of op een plaats waar levensmiddelen worden bewaard.

 

Beschikbaar voor circulatielucht en buitenlucht

Als warmtepomp met circulatielucht maakt de Vitocal 060-A gebruik van de lucht in de omgeving waarin ze geïnstalleerd is. Uit deze omgevingslucht wordt een deel van de warmte onttrokken, die vervolgens door de warmtepomp tot een temperatuur van maximaal 62 °C wordt verhoogd. Hierbij wordt aan de ruimte ook vocht onttrokken, met andere woorden: de bouwmaterialen worden beschermd en de woonkwaliteit stijgt.

Om het toestel te kunnen omvormen naar een warmtepomp die op buitenlucht werkt, wordt een overeenstemmende adapter meegeleverd. De Vitocal 060-A werkt efficiënt tot een buitentemperatuur van –5 °C. De warmwater-warmtepomp kan in ruimten met een plafondhoogte vanaf twee meter worden geïnstalleerd.


 


Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
1,3 kW
COP
3,1 bij lucht 15 °C/water 55 °C, L-profiel
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
A
Toepassing
icon-wohngebaeude.png
Eéngezinswoning, commercieel pand, nieuwbouw en renovatie
Waterverwarming
Warmwatertemperatuur met warmtepomp tot 254/251 liter
Andere kenmerken
Installatie: vloermodel, binnen
VITOCAL 060_Image Map.png