Warmwater-warmtepomp Vitocal 262-A - bespaart kosten en energie

Zorgt onafhankelijk van een andere verwarmingsinstallatie voor de sanitair waterverwarming op basis van de omgevings- of buitenlucht en werkt dus kosten- en energiebesparend.

De voordelen op een rij

 • Warmwater-warmtepomp voor werking met buitenlucht en circulatielucht, met geëmailleerde warmwaterboiler (inhoud 300 l)
 • Hoog warmwatercomfort met hygiënisch perfecte sanitair watertemperatuur tot maximaal 70 °C – type T2E met elektrisch verwarmingselement (1,5 kW) resp. type T2H met verwarmingstoestel
 • Type T2H: slimme hybrideregeling voor een zuinige of ecologisch geoptimaliseerde werking
 • Geringe bedrijfskosten dankzij uiterst efficiënt koelcircuit
 • Lage geluidsemissie dankzij afzonderlijke Silent Mode
 • Opwarming van het sanitair water tot een max. temperatuur van 70 °C (tot 65 °C via warmtepompmodule en tot 70 °C met elektrisch verwarmingselement of verwarmingstoestel)
 • Snelle-verwarmingsfunctie met elektrisch verwarmingselement
 • Snelle en probleemloze inbedrijfstelling dankzij uitgebreide voorafgaande montage
 • Montage in lage ruimten (tot 2 m)
 • Compatibel met Smart-Grid (SG Ready)
 • Voorbereid voor geoptimaliseerd verbruik van zelf, via fotovoltaïsche installaties opgewekte stroom – tweetrapsfunctie mogelijk (warmtepomp en elektrisch verwarmingselement)
 • Ontvochtiging van kelderruimten in bestaande gebouwen (werking met circulatielucht)
 • Energie-efficiëntieklasse sanitair waterverwarming*: A
*Energie-efficiëntieklasse volgens EU-verordening nr. 811/2013 warmwaterboiler
 
 

Warmwater-warmtepomp Vitocal 262-A

De warmwater-warmtepomp Vitocal 262-A zorgt onafhankelijk van een andere verwarmingsinstallatie voor de sanitair waterverwarming op basis van de omgevings- of buitenlucht en werkt dus kosten- en energiebesparend. Deze warmtepomp is geschikt voor zowel eengezinswoningen als kleinere bedrijven. Typische toepassingen zijn bijvoorbeeld bakkerijen of serverzalen, waar meer dan de gemiddelde hoeveelheid warmte wordt geproduceerd.

Hybridemodel voor combinatie met bestaande ketel

De warmtepomp is verkrijgbaar zonder warmtewisselaar met buisspiraal (type T2E) voor een monovalente werking. Alternatief is er ook een hybrideversie met geïntegreerde warmtewisselaar met buisspiraal (type T2H) beschikbaar. Deze versie wordt vooral aangeraden voor uitbreiding en renovatie van bestaande installaties. De slimme regeling kiest dan steeds tussen warmtepomp en verwarmingstoestel voor een optimale werking, met inachtneming van de energieprijzen en de primaire energiefactoren. Hierbij wordt de warmtepomp ingezet om het water voorafgaand te verwarmen, terwijl het verwarmingstoestel indien nodig voor de naverwarming wordt gebruikt. Op die manier kan steeds maximaal warmwatercomfort worden gegarandeerd.

Warmwater-warmtepomp Vitocal 262-A

De warmwater-warmtepomp Vitocal 262-A zorgt onafhankelijk van een andere verwarmingsinstallatie voor de sanitair waterverwarming op basis van de omgevings- of buitenlucht en werkt dus kosten- en energiebesparend.

Beschikbaar voor circulatielucht of buitenlucht 

Als warmtepomp met circulatielucht maakt de Vitocal 262-A gebruik van de lucht in de omgeving waarin ze geïnstalleerd is. Een deel van de warmte wordt aan de aangezogen lucht onttrokken en vervolgens tot een bruikbare temperatuur (tot 65 °C voor een optimale hygiëne van het sanitair water) opgewarmd. Hierbij wordt aan de ruimten ook vocht onttrokken, met andere woorden: de bouwmaterialen worden beschermd en de woonkwaliteit stijgt. Wanneer het toestel op buitenlucht werkt, spreken we van een temperatuurbereik gaande van -8 tot +40 °C; het kan in dat geval dus ook in extremere klimaatzones worden ingezet.

Droog elektrisch verwarmingselement

Het elektrische model (type T2E) wordt in de fabriek uitgerust met een droog elektrisch verwarmingselement, en ook de hybrideversie met warmtewisselaar (type T2H) kan achteraf met een verwarmingselement worden uitgerust. Dit is beschermd tegen verkalking; met andere woorden: bij vervanging van het elektrisch verwarmingselement moet u de boiler niet noodzakelijk laten leeglopen.


Gedetailleerde productinformatie

Overzicht

Sanitair waterverwarming
Opwarming van het sanitair water tot een max. temperatuur van 70 °C (tot 65 °C via warmtepompmodule en tot 70 °C met elektrisch verwarmingselement of verwarmingstoestel)
COP conform EN 16147
Werking met circulatielucht: 3,8 | Werking met buitenlucht: 3,3
Energie-efficiëntieklasse sanitair waterverwarming
energieeffizienklasse.png
A+ volgens EU-verordening nr. 811/2013 warmwaterboiler
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png
Eengezinswoning, nieuwbouw
Andere kenmerken
Voorbereid voor geoptimaliseerd verbruik van zelf, via fotovoltaïsche installaties opgewekte stroom – tweetrapsfunctie mogelijk (warmtepomp en elektrisch verwarmingselement)
Productdoorsnede warmwater-warmtepomp Vitocal 262-A