Woningventilatie voor nieuwbouw en renovatie

Ventilatie van het huis garandeert een aangename omgevingstemperatuur en beschermt de constructie.

De afgelopen jaren hebben strengere bouwrichtlijnen geleid tot duurzame energiebesparingen, met name bij de bouw van nieuwe woningen en appartementen. De jaarlijkse verwarmingsbehoefte is bijvoorbeeld ongeveer 200 kWh / m2 voor één huis. Ter vergelijking: een nieuw gebouw, gebouwd in overeenstemming met de Energiereguleringsrichtlijnen van 2014 (EnEV), vereiest slechts een derrde van dit bedrag per jaar. Het gebruik van nieuwe bouwmaterialen en isolatie zorgt voor een hermetische constructie, die echter niet langer een minimale luchtverversing in de woonkamers garandeert.


Vochtigheid

In alle gevallen komt vocht vrij: in totaal tot 15 liter water per dag in een huishouden van vier personen.

Feuchtigkeitsabgabe in einem 4-Personen-Haushalt
Die kontrollierte Wohnraumlüftung gibt es in zentraler und dezentraler Form

De gecontroleerde ventilatie van de leefruimte zorgt er ook voor dat geuren uit de keuken, de badkamer en het toilet worden afgevoerd. Tegelijkertijd wordt het straatlawaai tegen gehouden, dat door open ramen kan binnendringen. Buitenluchtfilters voorkomen ook dat pollen en allergenen het huis binnenkomen.

Woningventilatie plus warmtepomp

Woningventilatietoestel plus warmtepomp – als systeemcombinatie ideaal voor nieuwbouw

De woningventilatiemodule Vitovent 300-F biedt in combinatie met een lucht- of grondwarmtepomp* de voordelen van een combitoestel met de variabiliteit van de Viessmann-warmtepompen. Het verwarmingsvermogen van de combineerbare warmtepompen varieert telkens van 3,0 tot 10,6 kW. Het systeem kan gebruikt worden voor woonoppervlakken tot ca. 210 m².

* De Vitovent 300-F kan met de Vitocal-warmtepompen 200/222-S/242-S, 200-A, 222-G/242-G, 333/343-G,300-A (301.B11 en B14), 200-G, 300-G (301.B06 en B17), 350-G (351.A07) alsook met de Vitocaldens-warmtepomp 222-F gecombineerd worden.

Woningventilatie Behagliches Raumklima und Schutz der Bausubstanz

Viessmann woningventilatiesystemen onderscheiden zich door hun innovatieve technologie. Ze zijn duurzaam en betrouwbaar en werken heel stil. Ze kunnen flexibel worden gebruikt voor diverse toepassingen in nieuwbouw en renovaties.