Warmtepompen voor commercieel gebruik

Viessmann warmtepompen voor commercieel gebruik worden gekenmerkt door hun betrouwbaarheid en hoge rendement. Zij zijn de eerste keuze als het gaat om het besparen van verwarmingskosten en het op een milieuvriendelijke manier opwekken van warmte. Er is een keuze uit systemen voor verschillende warmtebronnen of vermogenseisen.

Grond/water-warmtepompen voor commercieel gebruik

Grond is een ideale energiebron. Het slaat grote hoeveelheden energie op, die voortdurend wordt opgeladen door verschillende factoren die van invloed zijn op de energiehuishouding, zoals zonlicht en warme regen. Op een bepaalde diepte is de bodemtemperatuur relatief constant. Afhankelijk van de diepte, de bodemgesteldheid en de regio ligt de temperatuur rond de tien graden Celsius, zelfs als het aardoppervlak gedeeltelijk bevroren is. Juist deze bijna onuitputtelijke warmtepomp gebruikt deze bijna onuitputtelijke warmte als energiebron om de warmtebehoefte te dekken. Zowel sonde- als aardcollectoren zijn beschikbaar voor het opwekken van warmte.

Lucht/water-warmtepompen voor commercieel gebruik

Lucht/water-warmtepompen zijn een rendabele oplossing voor het gebruik van de reeds beschikbare en vrije omgevingslucht als energiebron. Als alternatief kan de afvoerlucht ook als energiebron worden gebruikt. De systemen kunnen snel en eenvoudig worden opgezet waar ze nodig zijn. Lucht/water-warmtepompen van Viessmann kunnen als behuizing worden opgevouwen en bereiken zo een leidingbereik tot 236 kW. Ze zijn geschikt voor gebruik in grote gebouwen, commerciële ruimtes en gemeenten.

Verwarming met hernieuwbare energie in het grotere vermogensbereik

Grote Viessmann-warmtepompen zijn de ideale oplossing als het gaat om economisch rendement in combinatie met milieubescherming in een groter vermogensbereik. Ze hebben een vermogensbereik van 50 tot 2.000 kW en kunnen hoge aanvoertemperaturen tot 90 graden Celsius aan. Naast de bodem kunnen ook grondwater en afvoerlucht als warmtebron worden gebruikt. Grote warmtepompen werken nog effectiever in combinatie met ijs-energieopslag.

Ijs-energieopslag voor commerciële ondernemingen

De ijs-energieopslag verenigt de krachten van verschillende bronnen in de vorm van een ondergrondse watertank. De warmte in de lucht en in de grond wordt gebruikt om de warmtepomp steeds weer van de nodige energie te voorzien. Naast de bovengenoemde bronnen kan zonnestraling ook worden gebruikt voor regeneratie.

> Gamma warmtepompen voor woningen

> Gamma warmtepompen voor publieke gebouwen 


Warmtepomp icons-wp_luft-wp_boden-75x25.png

Warmtepompen halen hernieuwbare energie uit de aarde, de zon, het grondwater of de lucht. Zij zijn de eerste keuze als het erom gaat lagere verwarmingskosten te combineren met milieuvriendelijke warmte.