Gasketels voor gemeenten

Verwarming met gas is altijd een schone zaak. Gezien de totale investering tegen de huidige energieprijzen is de condensatieketeltechnologie de meest economische oplossing. Viessmann gascondensatieketels scoren hoog door hun hoge condensatiesnelheid en zeer efficiënte warmteoverdracht met een standaard rendement tot 98 procent (op basis van de calorische waarde Hs). Bovendien is de condensatieketeltechnologie toekomstbestendig door de mogelijke toevoeging van biogene brandstoffen zoals biogas.

Viessmann-gasketel met condensatietechniek

De gasketel is een beproefde technologie die op verschillende gebieden wordt toegepast. Viessmann heeft voor elke behoefte en elk budget de juiste oplossing met vermogens tot 2.000 kW in het portfolio. Technisch gezien kan hier een onderscheid worden gemaakt tussen lage-temperatuur- en condensatieketeltechniek.

Gascondensatieketels in gemeentelijke toepassingen

De modernere en duidelijk efficiëntere oplossing is de gascondensatieketel. Het maakt gebruik van de warmte die verborgen zit in de uitlaatgassen. De uitlaatgassen in de warmtewisselaar van de condensatieketel worden daartoe zodanig afgekoeld dat de daarin aanwezige waterdamp condenseert. Dit verhoogt het rendement aanzienlijk tot 98 procent (op basis van de calorische waarde Hs) en het hoge rendement verlaagt ook de brandstofkosten.

De Viessmann gascondensatietechniek is volledig ontwikkeld en overtuigt door de roestvrijstalen Inox-Crossal-warmtewisselaaroppervlakken, die ideaal geschikt zijn voor de condensatietechniek en in alle Vitocrossal-ketels in het vermogensbereik van 80 tot 1.400 kilowatt worden gebruikt. De Vitocrossal-condensatieketels worden voornamelijk gebruikt in appartementsgebouwen, openbare en commerciële gebouwen en in lokale verwarmingsnetwerken. Het type ketel dat het meest geschikt is voor de specifieke toepassing kan worden bepaald tijdens de uitgebreide voorbereiding en planning van het project.