Vitocrossal 100 CIB - tot 640 kW als tweeketelinstallatie

Vitocrossal 100 (type CIB) is een universele gascondensatieketel met een vermogen van 75 tot 318 kW, ook verkrijgbaar als dubbel ketelsysteem tot 636 kW in één behuizing. Met zijn uitstekende prijs/prestatieverhouding is de verwarmingscentrale een bijzonder economische oplossing voor woningen en bedrijfsgebouwen.

Hij is voorzien van de geavanceerde Inox-Crossal warmtewisselaaroppervlakken met een robuuste MatriX cilinderbrander. Het modulatiebereik tot 1:5 in combinatie met de grote waterinhoud zorgt voor lange branderlooptijden en een zuinig energieverbruik.

Compleet en compact

Vitocrossal 100 CIB is slechts 680 millimeter breed zonder de behuizing en wordt daarom ook aanbevolen voor modernisering. Vooral bij de vervanging van oude systemen zijn krappe installatievoorwaarden vaak te verwachten.

De warmteopwekker kan worden besteld als een complete eenheid of met afzonderlijke componenten die afzonderlijk worden geleverd. Als een complete eenheid, is het voorbedraad, voorgemonteerd en getest af fabriek. Dit verkort de installatietijd en de installatie-inspanning op de plaats van installatie aanzienlijk. Installatie zonder hijswerktuigen rechtstreeks vanaf de pallet is mogelijk op grondniveau, aangezien er rollen op de ketel en een oprijplaat op de pallet zijn aangebracht.


De bijzondere kenmerken van de Vitocrossal 100 CIB

Doordachte condensatietechniek

De constructie van de warmtewisselaarsoppervlakken maakt minieme afmetingen en een gering gewicht mogelijk. Het warmtewisselaarsoppervlak van roestvast staal zorgt voor een maximale condensatiebenutting. Het gladde roestvaststalen verwarmingsoppervlak laat het condenswater dat tijdens de condensatie ontstaat gewoon naar beneden wegvloeien. In combinatie met het gladde roestvaststalen oppervlak geeft dat een permanent zelfreinigend effect, wat een duurzaam hoogrendement, een langere levensduur en minder onderhoud garandeert.

De zeer efficiënte warmteoverdracht en de intensieve condensatie maken een rendement mogelijk tot 98 % (Hs)/109 % (Hi). Dit hoge rendement wordt gerealiseerd dankzij het kruisstroomprincipe van verwarmingsgas en ketelwater alsook de intensieve turbulentie van de verwarmingsgassen door de verwarmingsoppervlakken.

 

Lambda Pro Control doet kosten dalen

Via de geïntegreerde Lambda Pro Control-verbrandingsregeling wordt de brander automatisch aan het type aardgas (E, L, LL) aangepast en kan een permanent hoge en efficiënte verbranding met een lage emissie gegarandeerd worden. De Vitocrossal 100 CIB is geschikt voor zowel open als gesloten werking.

 

Beproefde Vitotronic-regeling

De geïntegreerde Vitotronic-regeling maakt een snelle inbedrijfstelling en een eenvoudige bediening mogelijk. Via de optionele Vitoconnect 100 wifi-module kan de verwarmingsketel ook makkelijk online via een app aangestuurd worden. De cascaderegeling Vitotronic 300-K (MW1B) stuurt tot acht verwarmingsketels aan.


Eenvoudige cascade-oplossing in één behuizing van 240 tot 636 kW

Eenvoudige cascade-oplossing in één behuizing van 240 tot 636 kW

Met zijn vermogensbereik van 75 tot 318 kW is de gascondensator geschikt voor een aantal toepassingen. Het gaat om appartementencomplexen, grote woongebouwen, openbare en commerciële gebouwen, modernisering en nieuwbouw. Als er meer vermogen nodig is, kan het apparaat snel worden gecombineerd tot een dubbele ketel met maximaal 636 kW.


MatriX cilinderbrander

Modulerende MatriX cilinderbrander met Lambda Pro Control verbrandingscontrole

MatriX cilinderbrander van de gascondensatieketel Vitocrossal 200 CIB


Voordelen van Vitocrossal 100 CIB

De voordelen op een rij

 • Gebruiksklare unit: snelle en eenvoudige montage dankzij bekabelde en voorgemonteerde componenten
 • Zeer compact, bespaart waardevolle plaats in de verwarmingscentrale: 665 mm (75-80 kW) , 680 mm (120-318 kW) bij gedemonteerde ketel„„
 • Rendement tot 98 % (Hs)/109 % (Hi)
 • Geschikt voor aardgas E, L, LL
 • Roestvaststalen warmtewisselaar voor maximale efficiëntie„„
 • Modulerende MatriX-cilinderbrander met lange levensduur dankzij roestvaststalen MatriX-draadgaas – bestand tegen hoge temperaturen
 • Slijtagevrije werking en lange levensduur, modulatie tot 1:5 en lange branderlooptijden zonder schakelintervallen
 • Lambda Pro Control-verbrandingsregeling voor automatische aanpassing bij wisselende gaskwaliteiten, en zo hoge efficiëntie en rendabiliteit
 • Goede bereikbaarheid van alle onderdelen zorgt voor groot service- en onderhoudsgemak
 • Beproefde Vitotronic-regeling met menugestuurde bediening en tekstweergave
 • Gering stroomverbruik, want geen ketelcircuitpomp nodig door grote boilerinhoud„„
 • Geruisloze werking (geen extra geluidsisolatie nodig)
 • Met optionele Vitoconnect 100 wifi-module online via app regelbaar

Productdoorsnede Vitocrossal 100 CIB

Overzicht

Vermogen (kW)
75 tot 318 kW, als dubbele ketel tot 636 kW
Rendement
tot 98 % (Hs)
Energie-efficientieklasse
-
Brandstof
icon-gas.png
Aardgas E, L en LL
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Gasverwarming in appartementsgebouwen, grote woongebouwen en openbare en commerciële gebouwen | Nieuwbouw en modernisering
Bediening
Vitotronic-besturingseenheid met menunavigatie en display met platte tekst. Met Vitocom (optioneel) kan de ketel comfortabel via een app via het internet worden aangestuurd, zoals bij andere Viessmann ketels.
Warmwaterproductie
Extra voorraadwaterverwarmer(s) nodig voor hoog warmwatercomfort
Overige kenmerken
Modulerende MatriX-cilinderbrander met lange levensduur door roestvrijstalen MatriX-weefsel - ongevoelig voor hoge temperatuurbelastingen.
Productdoorsnede gascondensatieketel Vitocrossal 200 CIB


De bediening van de Vitocrossal 100 CIB is duidelijk en intuïtief.

Comfortabele en krachtige Vitotronic-bedieningsunit met kleurentouchscreen

Beproefde Vitotronic-besturingseenheid

De geïntegreerde Vitotronic-besturing maakt een snelle inbedrijfstelling en eenvoudige bediening mogelijk. Met Vitocom (optioneel) kan de ketel comfortabel via een app via het internet worden aangestuurd, zoals al bekend is van andere Viessmann ketels.


Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is groter dan de som van de delen." Volgens dit principe biedt Viessmann niet alleen individuele verwarmingscomponenten aan die voldoen aan de hoge eisen van Viessmann op het vlak van kwaliteit, betrouwbaarheid en doeltreffendheid. Alle producten zijn veeleer geïntegreerd in een op elkaar afgestemd compleet systeem, waarbij alle componenten perfect op elkaar aansluiten. Want alleen het perfecte samenspel van systeemgeïntegreerde componenten benut het volledige prestatiepotentieel van innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alles wat een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem mogelijk maakt. De Vitotronic-besturing met radiografische afstandsbediening en de krachtige Vitocell-warmwaterboilers voor een optimaal warmwatercomfort, tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende ondersteuning van de centrale verwarming.

systeemtechniek