Vitodens 111-W - Hoog warmwatercomfort inbegrepen


De voordelen op een rij

  • Plaatsbesparende condenserende gaswandketel
  • Hoog sanitair watercomfort dankzij laadsysteem
  • Lange levensduur en efficiënte werking dankzij Inox-Radial-warmtewisselaar
  • Eenvoudig te bedienen regeling via verlicht lcd-touchscreen
  • Uitermate onderhouds- en servicevriendelijk
  • Energie-efficiëntieklasse: A


Permanent warm water door laadboiler

De gascondensatieketel Vitodens 111-W beschikt over een ingebouwd roestvaststalen reservoir met een inhoud van 46 liter. Dit volume is tijdens het afnemen van warm water te vergelijken met een aparte warmwaterboiler van 150 liter.

Bij de laadboiler wordt het water dat in de warmtewisselaar (doorstroomwaterverwarmer) op de gewenste temperatuur is gebracht, continu bijgevuld, zodat het bij verdere afname onmiddellijk ter beschikking staat. Sensoren zorgen ervoor dat de ingestelde temperatuur behouden blijft. Zo nodig wordt in de Vitodens 111-W automatisch de MatriX-cilinderbrander ingeschakeld, zodat de gewenste watertemperatuur ook over langere periodes gewaarborgd blijft.


Comfortabele regeling en tijdbesparend onderhoud

De Vitodens 111-W is uitgerust met een ingebouwde elektronische ketelkringregeling voor kamertemperatuurgestuurde werking. Dankzij de aansluiting van een buitentemperatuursensor en een ruimtethermostaat schakelt het toestel automatisch over op weersgestuurde werking. Het toestel is bovendien uitgerust met een geïntegreerde vorstbeveiliging. Via het nieuwe verlichte lcd-touchscreen kunnen de verwarmings- en de sanitair watertemperatuur snel worden ingesteld.

Ook tijdens de service is een gascondensatieketel uitermate tijdbesparend. Alle onderdelen zijn via de voorkant bereikbaar, er is geen zijdelingse serviceafstand vereist. Ten slotte zijn alle installatiecomponenten zoals verwarmingswaterexpansievat, pompen en veiligheidsarmaturen reeds in de fabriek gemonteerd.

fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alles wat nodig is voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.