Vitodens 242-F - Toekomstgericht door integratie van een zonnesysteem


De voordelen op een rij

  • Compacte gascondensatieketel met geïntegreerde zonneboiler
  • Vitotronic-regeling met kleuren-touchscreen, ook bedienbaar via Vitotrol/ViCare App met optionele WLAN-verbinding
  • Hoog verwarmings- en sanitair watercomfort plus zonne-integratie 
  • MatriX-gasbrander met Lambda Pro Control Plus verbrandingsregeling voor constant hoog rendement en lage emissiewaarden
  • Met een grondoppervlak van nauwelijks 0,4 m² neemt dit compacte toestel maar zeer weinig plaats in en past het in elke nis.
  • Energie-efficiëntieklasse: A


Modern en milieubewust verwarmingssysteem

De Vitodens 242-F is een bijzonder energiezuinig, milieuvriendelijk en toekomstgericht verwarmingssysteem voor een moderne verwarming met condensatietechniek en zonneboilers in eengezinswoningen.

Met een grondoppervlak van nauwelijks 0,4 m² neemt dit compacte toestel maar zeer weinig plaats in en past het in elke nis. De gascondensatieketel Vitodens 242-F werkt uiterst stil en is vooral uitermate efficiënt.

Hij is voorzien van de nodige aansluitmogelijkheden voor onmiddellijke of latere combinatie met een zonnecollector van het Vitosol-gamma. De regelmodule voor de aansturing van het zonnesysteem is reeds geïntegreerd, de zonneopbrengst wordt grafisch weergegeven op het display. Alle functies zijn op elkaar afgestemd en in de fabriek getest.

staande compacte gascondensatieketel Vitodens 242-F

Hoog rendement, boilerlaadsysteem, geïntegreerde zonnesysteemcomponenten en minimale plaatsinname: dat zijn de troeven van dit verwarmingssysteem.

Wie voor de verwarming van zijn eengezinswoning voor een condensatiesysteem en zonne-energie opteert, zal in de Vitodens 242-F, een staande compacte gascondensatieketel, de perfecte oplossing vinden. Met een grondoppervlak van slechts 0,4 m² neemt deze energiecentrale zeer weinig plaats in. Ze is zowel voor nieuwbouw als voor renovatie geschikt.

A+ door integratie van zonne-energie

De Vitodens 242-F is voorzien voor de rechtstreekse aansluiting van Vitosol-zonnecollectoren. Daartoe werden in de fabriek al de nodige componenten ingebouwd, alsook de regelingsmodule voor het zonnesysteem. De zonnedekkingsfactor bedraagt meer dan 50 procent. Het sanitair water wordt al via twee Vitosol-collectoren opgewarmd, waardoor u de helft van de daarvoor benodigde fossiele energie bespaart.

Inox-Radiaal-warmtewisselaar

Inox-Radiaal-warmtewisselaar

De vloerstaande ketel is uitgerust met een Inox-Radial-warmtewisselaar van hoogwaardig roestvast staal. Deze garandeert betrouwbaarheid en een permanent hoge condensatiebenutting. Datzelfde geldt ook voor de roestvaststalen MatriX-cilinderbrander.

Tot slot werkt de gascondensatieketel uitermate stil en vooral buitengewoon efficiënt. Hij benut ook de warmte uit de rookgassen en zet tot maximaal 98 procent van de gebruikte energie om in warmte. Hierdoor dalen de verwarmingskosten en wordt het milieu ontlast.

Milieuvriendelijke MatriX-cilinderbrander

Automatische verbrandingsregeling doet kosten dalen

Via de geïntegreerde Lambda Pro Control Plus-verbrandingsregeling wordt de brander automatisch aan de kwaliteit van de verschillende soorten gas (aardgas E/LL, vloeibaar gas, biogas) aangepast en wordt een permanent hoog rendement gegarandeerd.

Lambda Pro Control Plus draagt bij tot lagere onderhoudskosten, want de intervallen voor de controle door een schoorsteenveger bedragen drie jaar.

MatriX-cilinderbrander

Hoog warmwatercomfort dankzij laadboiler

De gascondensatieketel Vitodens 242-F biedt een bijzonder hoog warmwatercomfort: hij is uitgerust met een bivalente, geëmailleerde laadboiler voor warm water met een inhoud van 170 liter. De laadboiler wordt continu bijgevuld met water dat tot de gewenste temperatuur is opgewarmd en dus onmiddellijk beschikbaar is. Via sensoren wordt de temperatuur op een gelijkmatig niveau gehouden.

Bij een grotere vraag naar water, bv. als u een bad of een uitgebreide douche wilt nemen, wordt de MatriX-cilinderbrander automatisch extra ingeschakeld om de gewenste watertemperatuur te behouden.

Uitermate installatie- en onderhoudsvriendelijk

Door voor een van deze toestellen te kiezen, profiteert de gebruiker ook van lage installatie- en onderhoudskosten. Alle onderdelen zijn via de voorkant bereikbaar, opzij is geen vrije ruimte voor het onderhoud nodig. Via optionele toebehoren is een aansluitende wandmontage mogelijk.

ViCare App

Praktische regeling, ook via app

Zowel gebruiker als installateur profiteren van de eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling: de menugestuurde bediening is logisch en begrijpelijk opgebouwd.

ViCare-app

De ViCare-app biedt nieuwe mogelijkheden voor de online-regeling van uw verwarming. Dankzij deze app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.

Vitotrol Plus-app

Via de Vitotrol Plus-app kunnen alle verwarmingscircuits in een verwarmingsinstallatie op afstand worden bediend. Deze app wordt gebruikt voor het instellen van werkingsprogramma's, richtwaarden en tijdprogramma's, alsook voor de weergave van bedrijfs- en verbruiksgegevens. Daarenboven kunnen ook data in verband met het zonnerendement worden weergegeven.

Vitoconnect 100 als interface

Om de verwarmingsinstallatie via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect 100-interface vereist. Bestaande gascondensatieketels van de Vitodens-reeks (vanaf bouwjaar 2004) kunnen op ieder ogenblik aangepast worden.

Vitoconnect 100

Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
1,9 tot 26 kW
Rendement
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Energie-efficientieklasse
energieeffizienklasse.png
A
Brandstof
icon-gas.png
Aardgas en vloeibaar gas
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png
Een-/tweegezinswoning, flat in meergezinswoning, nijverheid, nieuwbouw en renovatie
Bediening
icons-vitotrol-app.gif
Vitotronic 200 regeling met touchscreen display, bediening via ViCare app of Vitotrol Plus app mogelijk
Sanitair waterverwarming
Hoger warmwatercomfort door geëmailleerde, bivalente laadboiler van 170 liter met solar-warmtewisselaar
Overige kenmerken
Compacte energietoren met geïntegreerde solaire tapwaterverwarming
Productdoorsnede compacte gascondensatieketel Vitodens 242-F

fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen die aan alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell-warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.