Vitorondens 200-T - de oliecondensatieketel voor renovatie

De voordelen op een rij

  • Aantrekkelijk geprijsde oliecondensatieketel voor renovaties
  • De brandstof wordt voor 97 procent omgezet in warmte
  • Hoge bedrijfszekerheid en lange levensduur dankzij de beproefde onderdelen
  • Zelfreinigende Inox-Radial-warmtewisselaar uit roestvast staal
  • Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafisch display
  • Energie-efficiëntieklasse: A


Voordelig en betrouwbaar

De Vitorondens 200-T is een staande oliecondensatieketel tegen een aantrekkelijke prijs. Het vermogen bedraagt 20,2 tot 53,7 kW (Type BR2A) en 67,6 tot 197,3 kW (Type J2RA). Hij overtuigt door zijn compacte afmetingen en zijn duurzame Eutectoplex-verwarmingsoppervlak. Zijn kracht schuilt in de renovatie van meergezinswoningen en bedrijven.

De Vitorondens oliecondensatieketels zijn gebaseerd op de beproefde gietijzeren verwarmingsketels Vitorond 100. Door de combinatie van het verwarmingsoppervlak met een nageschakelde warmtewisselaar vinden verbranding en condensatie volledig gescheiden plaats. Het voordeel: De verbrandingsresidu's blijven in de verbrandingskamer, terwijl de verbrandingsgassen in de warmtewisselaar kunnen condenseren zonder een aanslag na te laten.

Uit het Vitocell assortiment van Viessmann zijn warmwaterboilers met verschillende inhoud verkrijgbaar als toebehoren.


Comfortabele regeling

Via de Vitotronic kunnen verwarmingssystemen met maximaal twee gemengde en één ongemengde verwarmingskring comfortabel worden geregeld.

Bij de gemengde verwarmingskring wordt restwarmte uit de verwarmingsretour afgegeven aan de aanvoer. Daardoor moet de ketel minder energie produceren en werkt hij zuiniger.

De Vitotronic 200-regeling met buitentemperatuurmeter en duidelijke tekstweergave met grafische ondersteuning biedt een eenvoudige, voor de hand liggende en menugestuurde bediening. 

NIEUW: met de constante regeling Vitronic 100 is het mogelijk de rookgassen van de Vitodens 200-T af te voeren via een eenvoudigere schouwpijp van synthetisch materiaal.
 

fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
20,2 tot 107,3 kW.
Rendement
97 % (Hs)/103 % (Hi)
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
A
Brandstof
icon-oel.png
Alle gangbare soorten zwavelarme stookolie - ook voor stookolie DIN 51603-6-EL A Bio 10: extra lichte stookolie (zwavelarm) met toevoeging van maximaal 10 % biocomponenten (FAME)
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Een-/twee-/meergezinswoning, nijverheid, gemeenten, renovatie
Bediening
Einfaches RGB
Vitotronic 200 regeling met tekst- en grafisch display, bediening via Vitotrol app mogelijk
Sanitair waterverwarming
Extra warmwaterboiler vereist, en daardoor hoog warmwatercomfort
Overige kenmerken
Nageschakelde, zelfreinigende Inox-Radial-warmtewisselaar uit roestvast staal voor condensatiebenutting
Vitorondens-200-T-Schnitt.png