Vitorondens 222-F - zet tot 97 procent brandstof om in warmte

De voordelen op een rij

  • Tot 97 procent van de brandstof wordt omgezet in warmte
  • Hoge bedrijfszekerheid en lange levensduur dankzij de beproefde onderdelen
  • Geïntegreerde warmwaterboiler van 130 of 160 l (naargelang het vermogen)
  • Flexibele plaatsing door gesloten of open werking
  • Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafisch display
  • Energie-efficiëntieklasse: A


Hoog warmwatercomfort door ingebouwde boiler

De Vitorondens 222-F is uitgerust met een ingebouwde warmwaterboiler voor een hoog warmwatercomfort. Naargelang het vermogen, heeft de boiler een inhoud van 130 liter (20,2 en 24,6 kW) of 160 liter (28,9 kW).

De staande oliecondensatieketel met compacte afmetingen wordt aangeboden tegen een aantrekkelijke prijs. Hij is uitermate geschikt voor renovatie.

Door de combinatie van het duurzame Eutectoplex-verwarmingsoppervlak met een nageschakelde Inox-Radial-warmtewisselaar vinden verbranding en condensatie volledig gescheiden plaats.

Het voordeel: De verbrandingsresidu's blijven in de verbrandingskamer, terwijl de verbrandingsgassen in de warmtewisselaar kunnen condenseren zonder een aanslag na te laten. De gebruiker geniet van een hoog rendement en een langdurige storingsvrije werking.


Comfortabele regeling

De Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafisch display biedt een eenvoudige, voor de hand liggende en menugestuurde bediening.

Via de Vitotronic kunnen verwarmingssystemen met maximaal twee gemengde en één ongemengde verwarmingskring comfortabel worden geregeld.

Bij de gemengde verwarmingskring wordt restwarmte uit de verwarmingsretour afgegeven aan de aanvoer. Daardoor moet de ketel minder energie produceren en werkt hij zuiniger.
 

fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
20,2 tot 28,9 kW.
Rendement
97 % (Hs)/103 % (Hi)
Energie-efficiëntieklaase
energieeffizienklasse.png
A
Brandstof
icon-oel.png
Alle gangbare soorten zwavelarme stookolie - ook voor stookolie DIN 51603-6-EL A Bio 10: extra lichte stookolie (zwavelarm) met toevoeging van maximaal 10 % biocomponenten (FAME)
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png
Een-/tweegezinswoningen, nieuwbouw en renovatie
Bediening
Einfaches RGB
Vitotronic 200 regeling met tekst- en grafisch display, bediening via Vitotrol app mogelijk
Sanitair waterverwarming
Geïntegreerde, geëmailleerde warmwaterboiler voor hoog sanitair watercomfort. Naargelang het vermogen bedraagt de boilerinhoud 130 liter (20,2 en 24,6 kW) of 160 liter (28,9 kW).
Overige kenmerken
Overtuigt door zijn compacte afmetingen en is bijzonder geschikt voor renovatie
Vitorondens-222-F-Schnitt.png