Zo kunt u aanzienlijk besparen op energie

Transparantie in uw energieverbruik dankzij de energie-cockpit

De Vitotronic 200-regeling valt niet alleen op door de uitzonderlijk praktische bediening. Maar ze biedt de gebruiker ook altijd en overal een compleet overzicht van zijn energieverbruik, evenals het warmterendement van het zonnesysteem in verschillende periodes.

De energie-cockpit van de Vitotronic 200-regeling documenteert het actuele energierendement van het zonnesysteem, alsook het energieverbruik van de verwarmingsinstallatie transparant op het 5 inch grote touchscreen met kleurendisplay.

Hij informeert over het gasverbruik voor de verwarming en het warm water, alsook over het stroomverbruik van de verwarmingstoestellen. Wanneer een zonnesysteem aangesloten is, wordt het rendement ervan vermeld.

Alles onder controle - ook op afstand

Bij geïntegreerde internetfunctionaliteit kan de regeling overal en altijd via de Vitotrol Plus-app worden geopend.

De energie-cockpit

Praktische intuïtieve bediening

De bediening is kinderspel. Op de startpagina worden de richtwaarden voor de buiten- en binnentemperatuur aangegeven, alsook het werkingsprogramma en de datum en tijd.

Wijzigingen worden direct op het scherm aangebracht. Bijvoorbeeld wanneer u de verwarming langer wilt laten draaien voor een lange partynacht of om over te schakelen naar de spaarmodus wanneer u langer afwezig zal zijn.

Afbeelding: De energie-cockpit laat het aandeel zien van de verschillende soorten energie (in dit voorbeeld zon en gas) voor de warmwaterbereiding.

Vitotrol Plus-app – Tal van functies binnen handbereik

De Vitotrol Plus-app stuurt de warmteverdeling via maximaal drie cv-kringen en zorgt voor de beschikbaarheid van warm water. De gebruiker kan gebruik maken van tal van functies van de Vitotronic-regeling:

  • Werkingsprogramma selecteren
  • Richtwaarden voor de kamer- en warmwatertemperatuur instellen
  • Vakantieprogramma selecteren
  • Tijdprogramma’s voor verwarming, warmwaterbereiding en circulatie
  • Weergave van de bedrijfsparameters, incl. alle belangrijke temperaturen
  • Weergave van rendementsgegevens, inclusief zonneopbrengst en bedrijfsuren, in de energie-cockpit van de app
Vitotrol Plus-app
Draadloze afstandsbediening voor de verwarming

Afstandsbedieningen

Met de afstandsbediening Vitotrol 300 RF hebt u de bediening van uw verwarmingssysteem altijd bij de hand. Het grote touchscreen met kleurendisplay en de overzichtelijke functievelden maken de bediening nog eenvoudiger. De Vitotrol 300 RF wordt in een laadstation in de woonkamer geplaatst en uit het station genomen om de installatie te bedienen. Met de Vitotrol 300 RF kunt u tot drie verwarmingscircuits met werkingsprogramma, ingestelde kamertemperatuur, party- en spaarwerking, vakantieprogramma en schakeltijden bedienen. Bij integratie van een zonnesysteem wordt ook de opbrengst van de zonnepanelen grafisch weergegeven.