Vitocal 333-G – het compacte verwarmings- en koelsysteem

 

De voordelen op een rij

  • Compacte afmetingen, neemt dus weinig plaats in
  • Warmwaterboiler van 170 liter ingebouwd
  • "natural cooling"-functie
  • Sturing van het optionele ventilatiesysteem Vitovent 300-F via de warmtepompregelaar
  • Geoptimaliseerd gebruik van zelf opgewekte stroom bij fotovoltaïsche installaties
  • Energie-efficiëntieklasse: A++, volgens EU-verordening nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddeld klimaat–toepassing op lage temperatuur (W35)


Verwarmt in de winter, koelt in de zomer

De Vitocal 333-G is een bijzonder compact warmtepompsysteem. Het heeft een ingebouwd waterreservoir met een inhoud van 170 liter. Bovendien is het toestel verkrijgbaar met geïntegreerde koelfunctie "natural cooling". Dit zorgt ervoor dat op warme zomerdagen warmte wordt onttrokken aan de cv-kring en wordt afgegeven aan de aarde.

Met haar geringe vloeroppervlakte en een vermogen tot 10,3 kW, is de warmtepomp uitermate geschikt voor de nieuwbouw van eengezinswoningen. De aanvoertemperatuur van 65 ℃ is nog hoog genoeg voor een comfortabele warmwatervoorziening. Een efficiënte koelkring en stroombesparende hoogefficiënte circulatiepompen dragen bij tot lage werkingskosten.


Gebruiksvriendelijk en altijd bereikbaar

De Vitotronic-regeling maakt de bediening van de warmtepomp bijzonder eenvoudig. Bij twijfel volstaat een druk op de helptoets. Tot slot kan de Vitocal 333-G via de Vitotrol app van overal worden bediend met een smartphone of tablet.


Grond/water warmtepomp Vitocal 333-G

Moderne Inverter-Technologie

Dankzij de moderne invertertechnologie is de nieuwe generatie compacte Vitocal 333-G-de meest efficiënte oplossing voor nieuwe grond/water-warmtepompen.

Het vermogensgecontroleerde koelcircuit past het vermogen van de warmtepomp aan de warmtebehoefte van het gebouw aan. Dit resulteert in minder start/stopcycli in het deellastbereik en een hoger jaarlijks rendement.

Vitocal 333-G is verkrijgbaar in twee vermogensklassen met een modulatiebereik van 1,7 tot 8,6 kW en 2,4 tot 11,4 kW en biedt zo een optimale dekking voor nieuwe gebouwen.

Waermepumpe-Vitocal-333-G.jpg

Compacte warmtepomp Vitocal 333-G

De Vitocal 333-G werd als een compacte, zeer efficiënte oplossing voor de nieuwbouw ontworpen. Dankzij de integratie van groot gedimensioneerde warmtewisselaars wordt daarbij enerzijds een hoge COP-waarde (COP = Coefficient of Performance = rendement) bereikt van 5,0 volgens EN 14511 bij grond 0 °C/water 35 °C.

Het jaarrendement geeft de verhouding over een heel jaar weer tussen de hoeveelheid opgewekte warmte (verwarmingswarmte) en de aangevoerde energie (aandrijfenergie). Het innovatieve RCD-systeem (Refrigerant Cycle Diagnostic) levert een wezenlijke bijdrage aan de verhoging van het jaarrendement. Dit systeem zorgt voor een bijzonder precieze en snelle regeling van de koelkringloop via een elektronische expansieklep. Het RCD-systeem verzekert dat de warmtepomp te allen tijde optimaal werkt. Daarnaast zorgen de energiebesparende zeer efficiënte circulatiepompen voor de primaire kring en de cv-kring in de drie vermogensklassen voor bijzonder lage verbruikskosten en dus voor een hoog jaarrendement.
 

Met "natural cooling"

In het compacte toestel Vitocal 333-G zorgt een warmwaterboiler van 170 liter voor een hoog warmwatercomfort. Voor een buitengewoon wooncomfort op warme zomerdagen is de Vitocal 333-G ook verkrijgbaar in een uitvoering met geïntegreerde 'natural cooling'-functie.

Dankzij de nieuwe koelkring met elektronisch expansieventiel (EEV), het door Viessmann ontwikkelde RCD-systeem (Refrigerant Cycle Diagnostic), alsook de standaarduitrusting met energiebesparende gelijkstroompompen zijn de compacte toestellen buitengewoon efficiënt. Dit resulteert dag in dag uit, jaar in jaar uit in een hoog rendement en lage verbruikskosten.

Beperkt installatieoppervlak

Doordat hij weinig plaats inneemt, is de Vitocal 333-G bijzonder geschikt voor installatie in krappe ruimten: de compacte behuizing omvat de primaire circulatiepomp, de CV-pomp en de driewegomschakelklep. De behuizing van het compacte toestel schermt de koelmodule/hydraulische ruimte volledig af van de omgeving en beperkt op die manier, samen met de nieuwe driedimensionale trillingsdemping, het geluidsniveau tot een minimum. Met een geluidsniveau van slechts 38 dB(A) bij grond 0 °C/water 35 °C behoren de compacte warmtepompen tot de stilste in hun categorie.

Om het toestel makkelijk naar binnen te kunnen brengen, werd de hoogte gereduceerd en de behuizing deelbaar uitgevoerd. Diverse aansluittoebehoren vereenvoudigen de installatie van de warmtepompen, die compleet gemonteerd vanuit de fabriek geleverd worden.
 

Vitotronic-Regelung.jpg

Vitotronic 200-regeling met optionele app-aansturing

Dankzij het tekst- en grafisch display kan de Vitotronic 200-regeling heel eenvoudig en intuïtief bediend worden. De instellingen kunnen aan de hand van menu's snel gewijzigd worden. Online aansturing via de ViCare-app op een mobiel eindtoestel is optioneel mogelijk.

Vitoconnect 100 als interface

Om de verwarmingsinstallatie via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect 100-interface vereist. Bestaande warmtepompen van de Vitocal-reeks (vanaf bouwjaar 2010) kunnen op ieder ogenblik aangepast worden.

Vitoconnect_Anschluesse.png
Vicare-App.png

ViCare-app

Dankzij de ViCare-app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.


fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
5,9 tot 10,3 kW
COP bij verwarming
afhenkelijk van het vermogen tot 5,0
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
A++ * volgens EU-regelgeving nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddelde klimatologische omstandigheden - lagetemperatuurgebruik (W35)
Toepassing
icon-wohngebaeude.png
Eéngezinswoning, nieuwbouw
Bediening
icons-vitotrol-app.gif
Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafische display, bediening via Vitotrol App mogelijk
Waterverwarming
Warmwatertank van 170 liter ingebouwd
Andere kenmerken
"natural cooling"-funktie met optionele NC-Box
Vitocal_333-G_Schnitt.png


Beratung - kostenlos & unverbindlich

Partner vor Ort

Eine individuelle Beratung erhalten Sie bei Ihrem Viessmann Fachpartner vor Ort. Bitte geben Sie für die Suche Ihre Postleitzahl, für genauere Treffer Ihre komplette Anschrift ein.


erp-label.jpg
Heizsysteme | ErP-Richtlinie

Effizienzlabel