Vitocal 200-G – aantrekkelijk geprijsde warmtepomp voor nieuwbouw

Dankzij de stille werking is de aantrekkelijk geprijsde Vitocal 200-G grond/water-warmtepomp ook geschikt voor installatie in de buurt van woonruimten.

De Vitocal 200-G warmtepomp is het aantrekkelijk geprijsde alternatief voor de 300-serie. Met zijn koelcircuits met een vast verwarmingsvermogen (in vijf uitgangsgroottes) bestrijkt hij een breed scala aan toepassingen met een goed rendement. 


Bijzondere kenmerken van de Vitocal 200-G

Kleine oppervlakte

Met zijn geringe ruimtebehoefte is deze warmtepomp met name aan te bevelen voor kleine ruimtes: In de compacte behuizing bevinden zich al de pekelcirculatiepomp, de verwarmingscirculatiepomp en de 3-weg-omkeerklep.

Voor een eenvoudige plaatsing en installatie van de Vitocal 200-G kan de nieuwe koelcircuitmodule eenvoudig uit de warmtepomp worden gehaald en indien nodig apart worden getransporteerd dankzij hydraulische en elektrische stekkers. Bovendien kan de warmtepomp dankzij een flexibel aansluitingsconcept snel worden aangepast aan de inbouwsituatie ter plaatse.

Geruisloos, voor installatie nabij de woonruimte

De behuizing is volledig ingekapseld in de koelmodule/hydraulische kamer van de omgeving en reduceert samen met de driedimensionale trillingsontkoppeling het werkingsgeluid tot een minimum. Met een geluidsvermogen van slechts 49 dB(A) (B0/W55) is deze warmtepomp een van de stilste in zijn categorie.


An heißen Sommertagen kann die Wärmepumpe die Räume auch kühlen. Dafür wird die optionale „natural cooling“-Box benötigt.
Vitocal 300-G ist KEYMARK zertifiziert.


Voordelen van de Vitocal 200-G

  • Lage bedrijfskosten door hoge SCOP-waarde (SCOP = seizoensgebonden prestatiecoëfficiënt) volgens EN 14825: tot 5,3 voor gemiddelde klimatologische omstandigheden en toepassing bij lage temperaturen (W35)
  • Hoog rendement door RCD-systeem (koelmiddelcyclus-diagnosesysteem) met elektronisch expansieventiel (EEV)
  • Nauwelijks hoorbaar, zelfs bij installatie in de buurt van de woonkamer, dankzij het nieuwe geluidsisolatieconcept.
  • Compacte afmetingen en een klein oppervlak voor meer ruimte in het gebouw
  • Hoog bedieningscomfort - verwarming, koeling, warmwatervoorziening en ventilatie via geïntegreerde Vitotronic-regelaar met platte tekst en grafische weergave
  • Verhoogd gebruik van eigen elektriciteit uit fotovoltaïsche systemen door diepe vermogensmodulatie van de warmtepomp
  • Internet-compatibel via Vitoconnect (accessoire) voor bediening en service via de gratis ViCare App
Vitocal 200-G in huis


Bedieningscomfort

Vitotronic-Regelung.jpg

Vitotronic 200-regeling met optionele app-aansturing

Dankzij het tekst- en grafisch display voor weersafhankelijke verwarming kan de Vitotronic 200-regeling heel eenvoudig en intuïtief bediend worden. De instellingen kunnen aan de hand van menu's snel gewijzigd worden. Online aansturing via de ViCare-app op een mobiel eindtoestel is optioneel mogelijk.
 


Vitoconnect 100 als interface

Om de verwarmingsinstallatie via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect 100-interface vereist. Bestaande warmtepompen van de Vitocal-reeks (vanaf bouwjaar 2010) kunnen op ieder ogenblik aangepast worden.

Vitoconnect 100


ViCare App & Vitotrol Plus App

ViCare-app

Dankzij de ViCare-app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.


Systeemtechniek

fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
5,8 tot 17,4 kW
COP bij verwarming
afhenkelijk van het vermogen tot 4,52
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
A++ * volgens EU-regelgeving nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddelde klimatologische omstandigheden - lagetemperatuurgebruik (W35)
Energieeffizienzklasse Trinkwasserbereitung
Toepassing
icon-wohngebaeude.png
Eéngezinswoning, nieuwbouw
Bediening
Einfaches RGB
Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafische display, bediening via Vitotrol App mogelijk
Waterverwarming
Aanvullende tapwaterverwarmer vereist voor hoger warmwatercomfort
Andere kenmerken
"natural cooling"-funktie met optionele NC-Box
Vitocal_200-G_Produktschnitt.png