Vitocal 300-G – warmte uit de bodem of het grondwater

 

De voordelen op een rij

  • Maakt gebruik van de gratis warmte uit de grond of het grondwater
  • Dubbele isolatie zorgt voor stille werking
  • Krachtige compressor zorgt voor hoge aanvoertemperatuur
  • Energiebalans voor het aanvragen van subsidies
  • Master/slave-oplossing voor hogere warmtebehoefte
  • Energie-efficiëntieklasse: A++, volgens EU-verordening nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddeld klimaat–toepassing op lage temperatuur (W35)

 

Betrouwbare warmtevoorziening op koude dagen

De Vitocal 300-G haalt hernieuwbare warmte uit de bodem of het grondwater. Ze is zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie van een- en tweegezinswoningen.

Afhankelijk van de beschikbare omgevingsenergie, wordt de Vitocal 300-G hetzij als grond/water-warmtepomp geconfigureerd voor het gebruik van aardwarmte, of als water/water-warmtepomp voor het gebruik van grondwaterwarmte.


Regeling met energiebalans

Dankzij het tekst- en grafische display is de bediening van de Vitotronic 200-regeling eenvoudig en intuïtief.


Waermepumpe-Vitocal-300-G-A21-A45.jpg

Warmtepomp Vitocal 300-G

De Vitocal 300-G haalt als grond/water-warmtepomp de warmte uit zeer efficiënte warmtebronnen. Daartoe wordt op een terrein een aardsonde geboord, een ijsopslagsysteem ingebouwd of een aardcollector aangelegd. In al die gevallen neemt de warmtepomp ook op koude dagen moeiteloos de volledige energiebehoefte voor haar rekening.

Afhankelijk van de locatie van de woning bestaat eventueel ook de mogelijkheid om de warmte uit het grondwater te benutten. Dan wordt de Vitocal 300-G gewoon voor werking als water/water-warmtepomp geconfigureerd. De warmtepomp is geschikt voor nieuwbouw en renovatie van eengezinswoningen of appartementsgebouwen.

Hoog vermogen, stille werking

De krachtige Compliant Scroll-compressor van de warmtepomp Vitocal 300-G overtuigt door hoge bedrijfszekerheid, betrouwbaarheid en een bijzonder stille werking. Dit is vooral te danken aan de dubbele geluidsisolatie die bestaat uit een trillingwerende isolatie tegen impactgeluid en een behuizingsisolatie tegen luchtgeluid. Tegelijkertijd garandeert de compressor ook een maximaal rendement (COP tot 5,0) en aanvoertemperaturen tot 65 °C.

Het Refrigerant Cycle Diagnostic-systeem (RCD) zorgt in de Vitocal 300-G voor een permanente controle van de koelkring en garandeert in combinatie met de elektronische expansieklep het hele jaar door een maximale efficiëntie in elk werkpunt.

Modulaire oplossing voor hogere warmtebehoefte

Voor gebouwen met een wat hogere warmtebehoefte is de tweetraps Vitocal 300-G volgens het master/slave-principe de aangewezen oplossing. Deze installatie kan naar keuze geconfigureerd worden voor grond en grondwater als warmtebronnen. Voor het gewenste hoge verwarmingsvermogen worden twee warmtepompen met elkaar verbonden. De modulaire opbouw met aparte compressorkringen zorgt bovendien voor een bijzonder hoge efficiëntie bij deellastwerking en maakt gelijktijdige werking van verwarming en warmwaterbereiding mogelijk. De regeling van de slave-module wordt overgenomen door de master-module.

Vitotronic-Regelung.jpg

Vitotronic 200-regeling met optionele app-aansturing

Dankzij het tekst- en grafisch display kan de Vitotronic 200-regeling heel eenvoudig en intuïtief bediend worden. De instellingen kunnen aan de hand van menu's snel gewijzigd worden. Online aansturing via de ViCare-app op een mobiel eindtoestel is optioneel mogelijk.

Vitoconnect 100 als interface

Om de verwarmingsinstallatie via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect 100-interface vereist. Bestaande warmtepompen van de Vitocal-reeks (vanaf bouwjaar 2010) kunnen op ieder ogenblik aangepast worden.

Vitoconnect_Anschluesse.png
Vicare-App.png

ViCare-app

Dankzij de ViCare-app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.

fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
5,9 tot 117,8 kW
COP bij verwarming
afhenkelijk van het vermogen tot 6,58
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
A++ * volgens EU-regelgeving nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddelde klimatologische omstandigheden - lagetemperatuurgebruik (W35)
Toepassing
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Eén-/twee-/meergezinswoning, bedrijven, gemeentenn, nieuwbouw en renovatie
Bediening
Einfaches RGB
Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafische display, bediening via Vitotrol App mogelijk
Waterverwarming
Aanvullende tapwaterverwarmer vereist voor hoger warmwatercomfort
Andere kenmerken
"natural cooling"-funktie met optionele NC-Box, "active cooling"-funktie met optionele AC-Box
Vitocal_300-G-46-kW_Schnitt.png