Vitocal 300-W Pro - Grote warmtepomp voor woongebouwen en bedrijven

De voordelen op een rij

 • Warmtevermogen: 112 tot 290 kW, maximaal 1450 kW (als cascade)
 • Lage bedrijfskosten door hoge prestatiecoëfficiënten: COP-waarde (COP = Prestatiecoëfficiënt) volgens EN 14511 tot 6
 • Maximale aanvoertemperatuur: 60 °C (pekel 5 °C) voor alle maten
 • Geruisloos en trillingsarm dankzij een geluidsgeoptimaliseerd ontwerp van het apparaat
 • Lage bedrijfskosten met maximaal rendement op elk bedrijfspunt door innovatief RCD-systeem (Refrigerant Cycle Diagnostic System) met elektronisch expansieventiel (EEV)
 • Gemakkelijk te bedienen Vitotronic-besturingseenheid met platte tekst en grafisch display
 • Gebruiksklare aansluiting voor intrinsiek veilige primaire en secundaire pompen
 • Elektronische softstarters voor een lagere aanloopstroom en minder belasting van de stroomtoevoer
 • Slechts 855 mm breedte nodig voor de noodzakelijke insteekopening
 • Bijzonder geluidsarme werking in dit vermogensbereik
 • Serie met PLC-gebaseerde Vitotronic voor een betere integratie in BMS-systemen
 • Energie-efficiëntieklasse LT (voor B0/W35 °C) /HT (voor B0/W55 °C): A++/A+++

Standaardisatie van de apparatuur maakt een eenvoudige en snelle planning van een installatie mogelijk, evenals transparante berekeningsspecificaties.

De Vitocal 300-W Pro warmtepompen tot 290 kW worden in serie geproduceerd. De Pro-serie heeft alle kenmerken van de zeer efficiënte Vitocal 300-G-serie. Met zeven outputmaten wordt op betrouwbare wijze voldaan aan de meeste eisen van de woning- en utiliteitsbouw. De eenheidsstandaardisatie maakt een snelle en uitgebreide planning en transparante berekeningsspecificaties mogelijk. Hogere vermogens kunnen worden bereikt door het cascaderen van maximaal vijf Vitocal 300 Pro-eenheden.

Ruimtebesparend ontwerp

Het volledig hermetische ontwerp met nieuwe scroll-technologie vereist slechts weinig ruimte voor de installatie. Met een breedte van slechts 855 millimeter wordt de installatie aanzienlijk vereenvoudigd door demonteerbare behuizingswanden en de onderrijconstructie.

Rechtstreeks gebruik van grondwater zonder gelijkstroomverbinding

Alleen de Vitocal 300-W Pro-serie biedt met zijn roestvrijstalen buizenverdamper een betrouwbare oplossing voor het directe gebruik van grondwater zonder een extra DC-verbinding, tegen lage installatiekosten.

Vitocal 300-W Pro - Grote warmtepomp voor grote woongebouwen, bedrijven en lokale overheden

Met zeven prestatiematen wordt op betrouwbare wijze voldaan aan de meeste eisen van de woning- en utiliteitsbouw.

Voorgemonteerde elektrische apparatuur

De elektrische apparatuur is al geïntegreerd in het warmtepomphuis. Af fabriek geïnstalleerde magneetschakelaars voor intrinsiek veilige primaire en secundaire pompen en compressorzekeringen verminderen de installatiewerkzaamheden en zorgen ervoor dat de warmtepomp snel kan worden geïnstalleerd.

Bewezen en betrouwbare technologie

De besturings- en regelfilosofie is overgenomen uit de Vitocal-serie voor vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen. Ook hier bewaakt het Refrigerant Cycle Diagnostic System (RCD) voortdurend de efficiëntie en zorgt samen met het elektronische expansieventiel (EEV) en de uitgebreide sensortechnologie voor een betrouwbare werking op elk bedrijfspunt.

Gemakkelijk te bedienen Vitotronic-besturingseenheid met platte tekst en grafisch display

Gemakkelijk te bedienen Vitotronic-besturingseenheid met platte tekst en grafisch display

De Vitotronic 200 regelt tot drie verwarmingscircuits en zorgt dankzij de "natuurlijke koeling" voor een aangenaam ruimteklimaat in warme zomermaanden. Met de optioneel verkrijgbare Vitocom 300-communicatiemodule zijn ook uitgebreide instellingen voor systeemoptimalisatie mogelijk vanaf elke locatie via het internet of de mobiele telefoon.

Serie met PLC-gebaseerde Vitotronic

Alle prestatiematen zijn ook beschikbaar met een programmeerbare logische controller (PLC). Met name de datacommunicatie via Modbus/BACnet of LAN vervult de mogelijkheden voor integratie in het gebouwbeheersysteem (BMS) nog concreter. Daarnaast biedt de op PLC gebaseerde Vitotronic het beheer van herkoelsystemen en de aansturing van maximaal drie verwarmings-/koelgroepen.