Vitocal 222-A compacte lucht/water-warmtepomp met ingebouwde boiler

De lucht/water-warmtepomp Vitocal 222-A kenmerkt zich door de scheiding in een interne en een externe unit, waarbij de aansluitleidingen met water worden gevuld. Naast de besturingstechniek en de hoogrendementscirculatiepomp bevat de compacte binnenunit een geëmailleerde warmwaterboiler met een inhoud van 220 liter.

Het nieuw ontwikkelde instroomapparaat zorgt voor een zeer goede gelaagdheid, waardoor een hoog afnamevolume tot 290 liter (bij 40 °C) mogelijk is. De vraag naar warm water kan dus zeer gemakkelijk worden gedekt. De lucht/water-warmtepomp compact unit is ook voorbereid op een optimaal gebruik van de zelfopgewekte elektriciteit van fotovoltaïsche systemen. Systeemeigenaren zijn dus ideaal uitgerust voor milieuvriendelijke en toekomstgerichte verwarming met hernieuwbare energie.

 

De voordelen van de Vitocal 222-A lucht/water-warmtepomp in één oogopslag

Een doorslaggevend voordeel voor systeemeigenaren is de nauwelijks hoorbare werking van de warmtepomp. Bovendien kan Vitocal 222-A lucht/water-warmtepomp in monoblokuitvoering zowel voor conventionele verwarming als voor koeling in de warme maanden worden gebruikt. Dit wordt mogelijk gemaakt door de omkeerbare schakelfunctie.

Verwarming en koeling met Vitocal 222-A

Vitocal 222-A monobloc-warmtepomp gebruikt de warmte die zich in de buitenlucht bevindt op een milieuvriendelijke en rendabele manier. Het kan verwarmen en afkoelen. De compacte unit heeft een ingebouwde 220 liter warmwaterboiler.

Lucht/water-warmtepomp Vitocal 222-A

Compacte monoblok buitenunits

De nieuwe buitenunits met hun tijdloos design springen in het oog. De units met één of twee ventilatoren worden in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. Ze hebben daarom zeer goede prestatiewaarden en een uitstekende afwerking en productkwaliteit.

Bijzonder stil dankzij innovatief Advanced Acoustic Design

De externe unit voor Vitocal 222-A volgt het Advanced Acoustic Design (AAD), waarbij rekening wordt gehouden met constructieve akoestische specificaties. Het resultaat is nauwelijks hoorbaar. De hoogwaardige, geluidsgeoptimaliseerde ventilator levert in combinatie met een intelligente snelheidsregeling een belangrijke bijdrage aan de vermindering van het luchtgeluid bij volledige en gedeeltelijke belasting. Lage frequenties worden grotendeels vermeden, die anders als storend worden ervaren met conventionele warmtepompen. Met een geluidsdrukniveau van slechts 35 dB(A) op een afstand van drie meter (nachtmodus) is de buitenunit (met één ventilator) van de nieuwe Vitocal 222-A lucht/water-warmtepomp compact unit een van de stilste units in zijn soort. Installatie in de buurt van naburige woningen of in dichtbebouwde gebieden, zoals terrasvormige woonwijken, is daarom geen probleem.

 

Lage bedrijfskosten door hoge COP-waarde

Alle componenten die binnen de Vitocal 222-A met warmwaterboiler zijn geïnstalleerd, zijn voor elkaar geoptimaliseerd. Het resultaat is een hoog rendement, wat tot uiting komt in de lage bedrijfskosten. Uitgedrukt in cijfers bereikt Vitocal 222-A volgens EN 14511 een COP-waarde (COP = Coefficient of Performance) van maximaal 5,0 bij een buitentemperatuur van 7,0 °C en een watertemperatuur van 35,0 °C. Bij 2,0 °C buitentemperatuur en 35,0 °C watertemperatuur is de COP-waarde nog steeds 4,1. 

Alle voordelen samengevat:

 • Verwarmen en koelen met één apparaat door middel van omkeerbare schakeling
 • Geringe bedrijfskosten door hoge COP-waarde
 • Comfortabel hoog drinkwatercomfort dankzij 220 liter warmwatertank
 • Bijzonder stil dankzij Advanced Acoustic Design (AAD)
 • Ideaal voor gebruik in terrasvormige woonwijken
 • Efficiënt gebruik van zelfopgewekte elektriciteit uit fotovoltaïsche systemen
Landgoed van rijtjeshuizen

Vitocal 222-A lucht/water-warmtepomp - Ideaal voor gebruik in rijhuizen

Wat maakt Vitocal 222-A zo bijzonder

De belangrijkste kenmerken van de Vitocal 222-A warmtepomp zijn de zeer compacte constructie, de korte installatietijd en de eenvoudige bediening.

Hoogste efficiëntie in de kleinste ruimte

De binnenunit van Vitocal 222-A is met de geïntegreerde 220 liter warmwaterboiler ook zeer compact. De afmetingen (diepte x breedte x hoogte) van 681 x 600 x 1874 mm maken het mogelijk om hem in elke ruimte zonder problemen te installeren. Als de Vitocal 222-A wordt uitgebreid met een ventilatietoestel zoals Vitovent 300-W of Vitovent 300-F, is er nog een ander voordeel: het ventilatietoestel kan worden bediend met de bestaande Vitotronic 200-warmtepomp-regelaar. De benodigde ruimte voor beide systemen wordt daardoor tot een minimum beperkt. Gedetailleerde informatie over dit onderwerp vindt u in de categorie woningventilatie.

Korte installatietijd zonder bewijs van expertise

De compacte binnenunit met hydrauliek en besturing is stil en kan dicht bij het woongedeelte worden geïnstalleerd. De aansluitleidingen naar de buitenunit worden gevuld met water, voor de installatie waarvan de gespecialiseerde technicus geen bekwaamheidscertificaat (koelcertificaat) nodig heeft. Dankzij het hermetisch gesloten koelcircuit is ook een koellektest niet nodig. Dankzij het hoge niveau van voorgeïnstalleerde componenten en bijpassende accessoires kan Vitocal 222-A in zeer korte tijd worden geïnstalleerd.

Gemakkelijk te bedienen Vitotronic-besturingseenheid met platte tekst en grafisch display

De eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface van de Vitotronic-regeling biedt u in enkele stappen een overzicht van uw verwarmingsinstallatie. Het besturingssysteem is ook compatibel met internet via de Vitoconnect-interface (accessoire) en de gratis ViCare App. Zo kunt u uw systeem niet alleen op afstand bedienen. Het maakt ook onderhoud op afstand door een geautoriseerde specialist mogelijk en geeft zo optimale garantie van de werking.

 

De bijzonderheden van Vitocal 222-A (monoblok) in één oogopslag:

 • Hoogwaardige productkwaliteit en modern, tijdloos design
 • Maximale aanvoertemperatuur tot 60°C zelfs bij -10°C buitentemperatuur
 • Inzetbaar tot -20°C buitentemperatuur
 • Monoblock binnenunit met hoogrendementscirculatiepomp, 3-wegschakelklep, veiligheidsgroep, regeling en geïntegreerde warmwatermelder.
 • Eenvoudig te bedienen met de Vitotronic-besturingseenheid met platte tekst en grafische weergave
 • Regeling van Viessmann luchtbehandelingskasten mogelijk
 • Geen koellektest door hermetisch gesloten koelcircuit
 • Geen minimale afstanden tussen binnen- en buitenunit
 • Verbonden met het internet via Vitoconnect (accessoires) en de gratis ViCare App
*Energie-efficiëntieklasse* A++ / A | Type 221.A04: A+ / A*Energie-efficiëntieklasse volgens EU-verordening nr. 811/2013 Verwarming, gemiddelde klimaatomstandigheden - laag (35 °C) / toepassing bij gemiddelde temperatuur (55 °C) 
EHPA-keurmerk

EHPA-keurmerk

Het EHPA-keurmerk dient als bewijs van de COP (Coefficient of Performance) voor financiering in het kader van het marktstimuleringsprogramma.

De Duitse EHPA-kwaliteitszegelcommissie certificeert dat de warmtepomp Viessmann Vitocal 222-A voldoet aan de eisen van het EHPA-kwaliteitszegelreglement.


Vitotronic 200-besturingseenheid

Vitotronic 200 en connectiviteit

Met Vitotronic 200-besturing kan de warmtepomp ook op afstand worden bediend via de Wifi en Vitoconnect-interface (accessoire) en de gratis ViCare App. Het kan ook worden gecombineerd met de Vitovent centrale huisventilatie-units.

Vitoconnect maakt de verbinding

Voor de bediening via App is de Vitoconnect OPTO2 interface nodig. De vroegere warmtepompen uit de Vitocal-reeks (vanaf 2010) kunnen ook retroactief hiermee uitgerust worden.

Vitoconnect
ViCare App

ViCare App

Met ViCare App kan de systeembeheerder zijn verwarmingssysteem via een smartphone bedienen. De bedrijfsstatus kan op elk moment worden bekeken en in geval van een storing kan snel en eenvoudig contact worden opgenomen met het gespecialiseerde bedrijf dat eerder in de app is opgeslagen.

fernbedienungen.jpg

Afgestemd op elkaar: systeemtechnologie

"Het geheel is groter dan de som van de delen." Volgens dit principe biedt Viessmann niet alleen individuele verwarmingscomponenten aan die voldoen aan de hoge eisen van Viessmann op het vlak van kwaliteit, betrouwbaarheid en doeltreffendheid. Alle producten zijn geïntegreerd in een systeem waarin alle componenten perfect op elkaar aansluiten. Want alleen het perfecte samenspel van systeemgeïntegreerde componenten benut het volledige prestatiepotentieel van innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alles wat een betrouwbare en zuinige verwarming mogelijk maakt. De Vitotronic-besturing met radiografische afstandsbediening en de krachtige Vitocell-warmwaterboilers voor optimaal warmwatercomfort, tot hoogwaardige zonnesystemen voor kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Productdetails Vitocal 222-A

Overzicht

Nominaal verwarmingsvermogen (kW), werkpunt A7/W35 (volgens EN 14511)
Type AWOT-M-E-AC 221.A04: 4,0 kW | Type AWOT-M-E-AC 221.A06: 4,8 kW | Type AWOT-M-E-AC 221.A08: 5,6 kW | Type AWOT-M-E-AC 221.A10: 7,0 kW | Type AWOT-E-AC 221.A10: 7,6 kW | Type AWOT-E-AC 221.A13: 8,9 kW | Type AWOT-E-AC 221.A16: 10,1 kW
COP voor verwarming
Type AWOT-M-E-AC 221.A04: 4,6 | Type AWOT-M-E-AC 221.A06: 4,7 | Type AWOT-M-E-AC 221.A08: 4,7 | Type AWOT-M-E-AC 221.A10: 4,7 | Type AWOT-E-AC 221.A10: 5,0 | Type AWOT-E-AC 221.A13: 5,0 | Type AWOT-E-AC 221.A16: 5,0
Energie-efficiëntieklasse volgens EU-verordening nr. 811/2013 Verwarming, gemiddelde klimaatomstandigheden - toepassing bij lage temperatuur (35 °C) / toepassing bij middelhoge temperatuur (55 °C)
energieeffizienklasse.png
A++ / A | Type 221.A04: A+ / A
Energie-efficiëntieklasse drinkwaterbereiding
A
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png
Eengezinswoning, nieuwbouw en renovatie
Bediening
Einfaches RGB
Gemakkelijk te bedienen Vitotronic-besturingseenheid met platte tekst en grafisch display, compatibel met internet via Vitoconnect (accessoire) en gratis ViCare-app.
Warmwaterbereiding
Hoog drinkwatercomfort dankzij 220-l warmwatertank
Bijzondere kenmerken
Verwarming en koeling in één apparaat door omkeerbare schakeling. Comfortabele koelfunctie door middel van drie koelcircuits.
Productdoorsnede Lucht/water-warmtepomp Vitocal 222-A