Vitocal 100-S: een scherp geprijsde energiebron

De voordelen op een rij
 

  • Betrouwbare warmtepomp tegen een voordelige prijs
  • Flexibele montage van de buitenunit (staand, hangend aan de wand)
  • Omkeerbare werking maakt zowel verwarmen als koelen mogelijk (model -AC)
  • Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafisch display
  • Optimaal gebruik van de via fotovoltaïsche installaties opgewekte stroom
  • Energie-efficiëntieklasse*: A++ / A+
*Energie-efficiëntieklasse volgens EU-verordening nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddeld klimaat – toepassing op lage temperatuur (35 °C) / op gemiddelde temperatuur (55 °C)
Split-unit lucht/water-warmtepomp Vitocal 100-S

De split-unit lucht/water-warmtepomp Vitocal 100-S bestaat uit twee afzonderlijke units: de buitenunit onttrekt de warmte via de verdamper en met behulp van een koelmiddel aan de omgevingslucht, waarna de warmte door een compressor tot de benodigde temperatuur om te verwarmen wordt gebracht. Via een leiding stroomt de warmte naar de binnenunit, waar ze via de condensor aan het verwarmingscircuit wordt afgegeven.

De binnenunit wordt al in de fabriek uitgerust met de nodige hydraulische componenten zoals een driewegomschakelklep, een secundaire pomp en een warmtepompregeling.

Split-unit model voor een flexibele en plaatsbesparende montage

Dankzij zijn compacte afmetingen kan de binnenunit net als elke andere verwarmingsinstallatie in de kelder of de bijkeuken van de woning geïnstalleerd worden. De unit werd al in de fabriek met alle benodigde componenten uitgerust. De buitenunit kan tegen de buitengevel van het gebouw worden gemonteerd of ook vrij ergens in openlucht worden opgesteld.

Functionele uitrusting die voldoet aan veel eisen

De Vitocal 100-S is verkrijgbaar in meerdere modellen die aan verschillende eisen voldoen: als zuivere warmtepomp voor verwarming en sanitair waterverwarming, aangevuld met de “active cooling”-koelfunctie die 's zomers een aangename temperatuur in de woning garandeert, en tot slot met een ingebouwde doorstroomverwarmer voor verwarmingswater.

Energiebesparende techniek: ontworpen voor werking met zelf opgewekte stroom

De elektrische componenten werken bijzonder energiebesparend. Standaard is een hoogrendement-circulatiepomp ingebouwd voor het secundaire circuit. Bij deellastwerking wordt de compressor modulerend precies afgestemd op de actuele warmtebehoefte, zodat de gewenste temperaturen voor verwarming resp. koeling, alsook voor warm water behouden blijven. In combinatie met een fotovoltaïsche installatie kan de zelf opgewekte stroom voor de werking van de warmtepomp worden gebruikt.

Comfortabel geregeld via internet

Met de optioneel verkrijgbare Vitoconnect 100 WLAN-module kan de Vitocal 100-S lucht/water-warmtepomp via het internet bediend worden. Met behulp van de gratis verkrijgbare Vitotrol-app kunt u verschillende functies zoals temperatuurregeling of werking tijdens een feestje comfortabel via uw smartphone aansturen.

Ideaal voor bivalente werking

Bij een renovatie is de split-unit warmtepomp perfect geschikt voor een efficiënte bivalente werking. In dat geval blijft de bestaande installatie verder actief om eventuele piekbelastingen bij bijzonder lage temperaturen op te vangen.

Productdoorsnede binnenunit

Overzicht

Nominaal warmtevermogen (kW)
4,0 tot 16,0 kW
COP bij verwarming
4,4 tot 4,8 (lucht 7 °C/water 35 °C) en 3,3 tot 3,5 (lucht 2 °C/water 35 °C)
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
Energie-efficiëntieklasse*: A++ / A+ | * volgens EU-verordening nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddeld klimaat, toepassing op lage temperatuur (35 °C) / op gemiddelde temperatuur (55 °C)
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png
Eengezinswoning, nieuwbouw en renovatie, bivalente systemen
Bediening
Einfaches RGB
Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafisch display, bediening via Vitotrol-app mogelijk
Warmwaterbereiding
Extra warmwaterboiler vereist voor maximaal warmwatercomfort.
Andere kenmerken
Flexibele montage van de buitenunit (staand, hangend aan de wand). Praktisch door omkeerbare werking die zowel verwarmen als koelen mogelijk maakt.
Productdoorsnede split-unit lucht/water-warmtepomp Vitocal 100-S