Vitocal 200-S – voordelig alternatief voor nieuwbouw en renovatie

 

De voordelen op een rij
 

  • Betrouwbare warmtepomp tegen een voordelige prijs
  • Flexibele montage van de buiteneenheid (staand, opgehangen tegen een muur)
  • Omkeerbare werking voor verwarming en koeling
  • Overheidssubsidie mogelijk (afhankelijk van de locatie)
  • Optimaal gebruik van zelf opgewekte stroom
  • Energie-efficientieklasse A+/A++, volgens EU-verordening nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddeld klimaat - toepassing op lage temperatuur (35 °C) / op gemiddelde temperatuur (55 °C)


Stil en efficiënt

De Vitocal 200-S is een split-lucht/water-warmtepomp. Ze onttrekt warmte uit de buitenlucht en geeft deze op een bruikbaar temperatuurniveau weer af om te verwarmen. Daarbij wordt drie- tot viermaal meer energie afgegeven dan er voor de werking wordt verbruikt.

De warmtepomp is verkrijgbaar als zuiver verwarmingssysteem of in omkeerbare uitvoering voor verwarming en koeling. In combinatie met een woningventilatiesysteem is ook een comfortabele temperatuurregeling van de woning mogelijk.

De Vitocal 200-S is met name geschikt voor nieuwbouw of in bivalente systemen voor renovatie. Voor een hoger vermogen kunnen verschillende Vitocal 200-S warmtepompen in cascade worden geschakeld.
 


Vitocal-200-S.jpg

Split-unit lucht/water-warmtepomp Vitocal 200-S

Het split-unitmodel van de Vitocal 200-S lucht/water-warmtepomp maakt op milieuvriendelijke en kostenbesparende manier gebruik van de in de buitenlucht aanwezige warmte. Deze warmtepomp kan naar keuze alleen voor verwarming of zowel voor verwarming als voor koeling gebruikt worden.

Extreem stille buitenunits van Viessmann

Het tijdloze design van de nieuwe buitenunits is bijzonder aangenaam voor het oog. De toestellen met één of twee
ventilatoren komen uit de eigen ontwikkelings- en productieafdelingen. Naast een bijzonder stille werking kunnen ze ook zeer goede prestaties voorleggen, alsook een uitstekende verwerkings- en productkwaliteit, Made in Germany.

De Vitocal 200-S is hierdoor bijzonder geschikt voor gebruik in dichtbebouwde gebieden, zoals locaties met rijhuizen.

Veruit de stilste buitenunit van dit type

Het resultaat is nog nauwelijks hoorbaar. De hoogwaardige, akoestisch geoptimaliseerde ventilatoren in combinatie met een slimme toerentalsturing dragen sterk bij tot de vermindering van het luchtgeluid bij vol- en deellastwerking. De lage frequenties die bij de traditionele warmtepompen als bijzonder storend worden beschouwd, worden hierdoor vermeden.

35 dB(A) op slechts 3 meter afstand

In nachtmodus wordt het geluidsniveau van de ventilator en de compressor sterk verminderd (dit geldt voor de modellen 04 tot 08). Deze functie is van belang op plaatsen waar aan wettelijke voorschriften inzake geluidsemissie voldaan moet worden (35 dB(A) volgens het TA-Lärm = technisch richtsnoer ter bescherming tegen lawaai). Dat geldt vooral in dicht bebouwde omgevingen zoals
locaties met rijhuizen.

Dubbele opslag houdt impactgeluid tegen

Een dubbele, elastische ontkoppeling en een akoestisch geoptimaliseerde plaatsing van de koelcircuitcomponenten zorgen ervoor dat er geen sprake is van geluidsemissie via de behuizing en de koelmiddelleiding. Hierdoor kan elke overdracht van trillingen van de buitenunit op of in het gebouw zo goed als uitgesloten worden.

Efficiëntieverhoging – COP: tot 5,0 bij A7/W35

Enkele essentiële componenten dragen bij tot een hogere efficiëntie. Zo onder andere de toerentalgeregelde Scroll-compressor, een asymmetrische platenwarmtewisselaar en de luchtverdamper met gegolfde lamellen.

Vitocal-200-S-2.jpg

Bijzonder geruisloos door Advanced Acoustic Design

Dankzij het nieuwe Advanced Acoustic Design (AAD) kan een bijzonder laag werkingsgeluid bereikt worden. De Vitocal 200-S is hierdoor perfect geschikt voor gebruik in dichtbebouwde gebieden, zoals locaties met rijhuizen.

Productdoorsnede binneneenheid

Overzicht

Vermogen (kW), Werking A7/W35 (volgens EN 14511)
Type AWB-M-E-AC 201.D04: 4,0 kW | Type AWB-M-E-AC 201.D06: 4,8 kW | Type AWB-M-E-AC 201.D08: 5,6 kW | Type AWB-M-E-AC 201.D10: 7,0 kW | Type AWB-E-AC 201.D10: 7,6 kW | Type AWB-E-AC 201.D13: 8,6 kW | Type AWB-E-AC 201.D16: 10,1 kW
Prestatie ε (COP-waarde) A7/W35
Type AWB-M-E-AC 201.D04: 4,6 | Type AWB-M-E-AC 201.D06: 4,6 | Type AWB-M-E-AC 201.D08: 4,7 | Type AWB-M-E-AC 201.D10: 4,7 | Type AWB-E-AC 201.D10: 5,0 | Type AWB-E-AC 201.D13: 4,9 | Type AWB-E-AC 201.D16: 5,0
Energie-efficiëntieklasse naar EU-verordening Nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddeld klimaat – Toepassing op lage temperatuur (35 °C) / Toepassing op gemiddelde temperatuur (55 °C)
energieeffizienklasse.png
A++ / A++
Energie-efficiëntieklasse sanitair warm water
Toepassing
icon-wohngebaeude.png
Eengezinswoning | Nieuwbouw en renovatie, bivalente systemen
Bediening
Einfaches RGB
Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafisch display, bediening via Vitotrol-app mogelijk
Warmwaterbereiding
Extra warmwaterboiler vereist
Andere kenmerken
Flexibele montage van de buitenunit (staand, hangend aan de wand). Praktisch door omkeerbare werking die zowel verwarmen als koelen mogelijk maakt.
Vitocal_200-S_Schnitt.png

Productdoorsnede buiteneenheid

Productdoorsnede buitenunit Vitocal 222-S

fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.