Vitovent 300-F - Ventileren met warmtepomp


De voordelen op een rij

  • Moderne domotica in een perfect op elkaar afgestemde combinatie met compacte lucht/water- of grond/water-warmtepompen
  • Flexibele woningventilatie voor laagenergie- en passiefhuizen
  • Tot 98 procent warmteterugwinning uit de binnenlucht
  • Efficiënte F7-pollenfilter - ideaal voor mensen met een allergie
  • Comfortabele regeling via aangesloten warmtepomp
Vitocal_222-S_242-S_Vitovent_300-F.jpg

Ideale combinatie: Efficiënte warmtepomp en efficiënte woningventilatie

De woningventilatiemodule Vitovent 300-F is de ideale aanvulling voor Viessmann warmtepompen. De verwarmingsvermogens van de combineerbare toestellen bedragen 3 tot 10,6 kW en de toestellen nemen maar weinig plaats in. De toestelcombinatie is vooral geschikt voor luchtverwarming.

De ventilatiemodule is rechtstreeks verbonden met de warmtepomp. Twee wanddoorvoeren voor de luchtkanalen volstaan. Alle instellingen worden naar keuze verricht via de regeleenheid van de warmtepomp, via een gemeenschappelijke afstandsbediening of met de Vitotrol app via smartphone. Daarbij wordt werking van de warmtepomp en het ventilatiesysteem automatisch op elkaar afgestemd. Optioneel is een luchtnaverwarming mogelijk.

Via de warmtewisselaar recupereert de Vitovent 300-F tot 98 procent van de warmte uit de afvoerlucht, waarmee de instromende buitenlucht zonder extra energie wordt verwarmd.

Productinformatie warmtepompen

Maximaal bedieningscomfort

De Vitovent 300-F ventilatiemodule is rechtstreeks met de warmtepomp verbonden. Alle instellingen worden naar keuze via de Vitotronic 200-regeling van de warmtepomp, via een gemeenschappelijke afstandsbediening of via de Vitotrol-app uitgevoerd. Daarbij worden de werking van de warmtepomp en die van het ventilatiesysteem automatisch op elkaar afgestemd.

Warmteterugwinning tot 98 procent

De Vitovent 300-F gebruikt tot 98 procent van de warmte uit de afgevoerde lucht om de aangevoerde buitenlucht te verwarmen.

Luchtverwarming in passiefhuizen

In een passiefhuis kan de combinatie van de Vitovent 300-F en een warmtepomp gebruikt worden om de lucht te verwarmen. Dit maakt een hydraulisch verdeelsysteem overbodig. Om van dit voordeel gebruik te maken, wordt een naverwarmingsregister met een vermogen tot 1,5 kW geïntegreerd. Daarnaast wordt in de Vitovent 300-F een optioneel warmwaterbuffervat met een inhoud van 25 liter ingebouwd.

Bijkomend gebruik van zonnewarmte

Bij gebruik van de warmtepompen Vitocal 343-G/242-G of Vitocal 242-S is een directe aansluiting van zonnecollectoren voor de warmwaterbereiding mogelijk. Dankzij de geïntegreerde zonnefunctie voor solaire sanitair waterverwarming kunnen ook op dit vlak energiekosten gespaard worden. Tot slot draagt het eigen gebruik van zelf via een fotovoltaïsche installatie opgewekte stroom bij aan verdere energiebesparingen.

Vitovent-300-F-Schema.png

Woningventilatiesysteem plus warmtepomp - als systeemcombinatie ideaal voor nieuwbouw

De woningventilatiemodule Vitovent 300-F combineert samen met een lucht- of grondwarmtepomp* de voordelen van een combitoestel met de variabiliteit van de Viessmann warmtepompen De verwarmingsvermogens van de combineerbare warmtepompen bedragen 3,0 tot 10,6 kW. Het systeem is geschikt voor een woonoppervlakte tot ca. 210 m².

* De Vitovent 300-F kan worden gecombineerd met de warmtepompen Vitocal 222-S/242-S, 200-A, 222-G/242-G, 333/343-G, 300-A (301.B11 en B14), 200-G, 300-G (301.B06 en B17), 350-G (351.A07) en Vitocaldens 222-F.

 

Productdoorsnede

Übersicht

Luftvolumenstrom
bis 285 m³/h
Energieeffizienzklasse nach EU-Verordnung Nr. 1254/2014
energieeffizienklasse.png
Zeitsteuerung: je nach Typ A oder B • Zentrale Bedarfssteuerung: A • Steuerung nach örtlichem Bedarf: je nach Typ A+ oder A
Wärmerückgewinnung
je nach Typ bis 98%
Einsatzbereich
Ein-/Zweifamilienhaus, Wohnfläche bis ca. 215 m² | Neubau
Montageart
Bodenaufstellung
Weitere Merkmale
Bedienung über die Wärmepumpenregelung Vitotronic 200, Typ WO1C, über Fernbedienung (Zubehör zur Wärmepumpe) oder Vitotrol App. Automatischer Bypass für natürliche Kühlung. Systemkombination mit Wärmepumpe. Zertifiziert nach den Kriterien des Passivhaus-Instituts (PH).
Vitovent-300-F-Schnitt.png