Systeemoplossingen voor nieuwbouw

Expert-blog

De systeemoplossingen van Viessmann bieden heel wat voordelen, zoals een grotere zelfvoorziening ten opzichte van de elektriciteitsleveranciers of een volledig en uitgebreid energiebeheer van alle systemen vanuit één locatie. Bij het plannen en uitvoeren van een nieuwbouwproject zijn lokale voorschriften en subidiemaatregelen de leidraad. Hierna geven we je een overzicht van onze systeemoplossingen voor nieuwbouwwoningen en grondige renovatieprojecten.

Oplossingen van Viessmann voor nieuwbouw: een uitbreidbaar totaalsysteem

Een nieuwbouwwoning is meer dan de som van alle delen. Een woning moet een praktische, comfortabele plek zijn om te leven. En dat verwacht je ook van de systeemcomponenten van Viessmann voor verwarming, koeling, ventilatie en elektriciteitsproductie. De individuele delen zijn belangrijk, maar het is even belangrijk om die te integreren en uit te breiden tot een samenwerkend geheel, met een maximaal gebruik van hernieuwbare energiën. Hierdoor biedt Viessmann meer betrouwbaarheid, flexibiliteit en efficiëntie.

Fotovoltaïsche zonnepanelen Vitovolt 300

De oplossingen en systemen van Viessmann omvatten alle domeinen die een energie-efficiënte nieuwbouw maken tot wat die is: een klimaatvriendelijke leefruimte met de best mogelijke levenskwaliteit voor de huidige en toekomstige generaties.

Een warmtepomp is dé oplossingen voor verwarmen én koelen van een nieuwbouwwoning. Thermische zonnecollectoren  vullen een warmtepompsysteem aan met gratis zonne-energie. Daarnaast zijn aanvullende elektrische systemen onontbeerlijk: fotovoltaïsche  zonnepanelen  voor het zelf opwekken van stroom en de opslag daarvan in een thuisbatterij. Onze oplossingen voor nieuwbouw worden vervolledigd met de centrale en decentrale ventilatiesystemen met warmteterugwinning.


Warmte halen uit de bodem, grondwater of de lucht is de oplossing van de toekomst. Een warmtepomp van Viessmann gebruikt natuurlijke energie op een bijzonder efficiënte en ecologisch verantwoorde manier.

Warmtepompen zijn het meest geschikt voor vloerverwarming in goed-geïsoleerde woningen. Daarbij laten grond/water- en lucht/water-warmtepompen ook toe om een woning in de zomer te koelen. Lucht/lucht-warmtepompen (airconditioning) zijn een oplossing voor verwarmen en koelen van specifieke ruimtes of wanneer bijvoorbeeld grote glaspartijen in de zomer delen van het huis te veel aan de zon blootstellen.

 

Een zeer efficiënt systeem op basis van zonnecollectoren en een zonneboiler kan voorzien in tot 60  procent van de jaarlijkse energiebehoefte voor de productie van sanitair warm water.  

Ook voor verwarming kunnen zonnecollectoren de nodige energie opwekken. In een nieuw of gerenoveerd gebouw kan een systeem met zonnepanelen van Viessmann voorzien in tot 35  procent van de jaarlijkse energiebehoefte voor warmwaterproductie én verwarming.

Fotovoltaïsche zonnepanelen zetten lichtgevoelige kristallen in de zonnepanelen zonlicht om in gratis elektriciteit, voor een warmtepomp of voor het voeden van alle grote en kleine elektrische toestellen in huis: keukentoestellen, elektrische bijverwarming, een elektrische wagen en zoveel meer.

Met een thuisbatterij ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Je eigenverbruik stijgt, gemiddeld van 30 naar 70 procent, en hiermee ook de economische efficiëntie van zelfopwekking van zonnestroom. En als de elektriciteit uitvalt, kan jij je elektrische toestellen gewoon blijven gebruiken dankzij de noodstroomvoorziening.

Ventilatiesystemen zorgen voor een consistente aangename kamertemperatuur en voortdurende verluchting. Hierdoor vormen ze een efficiënte bescherming tegen schade door schimmel en vocht, en kan je energie besparen door warmte efficiënt te benutten.

Systeemtechnlogie en apps voor naadloze connectiviteit

Onze oplossingen voor nieuwbouw worden aangevuld met een ruime keuze aan ingebouwde apps en platformen die alle elementen van het systeem samenbrengen in één netwerk zodat die naadloos, stap voor stap, uitgebreid kunnen worden. Resultaat: je kan het systeem snel en eenvoudig regelen en opvolgen. Dankzij de betrouwbare en geavanceerde systeemtechnologie van Viessmann is het nu eenvoudiger dan ooit om van je woning een slimme woning te maken en de energiebesparende oplossingen van de toekomst te integreren. Je hebt alles binnen handbereik met Viessmann One Base, het gedeelde platform dat alle toestellen en elektronische toepassingen samenbrengt in één enkele klimaat- en energieoplossing.