Viessmann zonnecollectoren - gratis warmte van de zon

Voor wie vandaag in een nieuwe verwarmingsinstallatie investeert loont het om dit meteen aan te vullen met een een zonneboiler. Daardoor profiteert u van een lager energieverbruik en mag u zich ook verheugen op een lagere energiefactuur.

Met de installatie van zonnecollectoren neemt u uw verantwoordelijkheid op voor het milieu, doordat u uw CO2-uitstoot blijvend vermindert. Kiest u voor een installatie van Viessmann, dan kiest u voor een toekomstgerichte oplossing en een optimaal samenspel van alle installatieonderdelen. Investeren in zonnetechniek doet bovendien de waarde van uw vastgoed stijgen.

Met ruim 30 jaar ervaring in de ontwikkeling en de productie van zonnesystemen, bent u bij Viessmann zeker van de meest geavanceerde techniek en de beste kwaliteit. Ongeacht of u voor een nieuwe condensatieketel op stookolie of gas, of een warmtepomp kiest - alle installaties van Viessmann zijn geschikt voor gebruik in combinatie met een zonnesysteem.

> Gamma zonnesystemen voor bedrijven en appartementsgebouwen

> Gamma zonnesystemen voor publieke gebouwen Thermische zonne-energie voor sanitair warm waterverwarming

Het hart van deze oplossing is de bivalente warmwaterboiler, zoals de Vitocell 300-B. Bij voldoende zonnestraling verwarmt het zonnemedium in het zonnesysteem het water in de warmwaterboiler via de onderste warmtewisselaar.

Als de temperatuur daalt doordat er water wordt aangezogen, bijvoorbeeld tijdens het baden of douchen, schakelt de ketel naar behoefte in voor extra verwarming via de tweede kringloop.

Met het Vitocell-productassortiment kan de thermische zonne-energie eenvoudig worden aangevuld en kan het sanitair water met zonne-energie worden verwarmd en vervolgens tijdelijk worden opgeslagen. Dit zorgt voor een hoog gebruiksgemak. U kunt gebruik maken van de bivalente Vitocell 100-U/W warmwaterboilers, combi-boilers en verwarmingswaterbuffers zoals Vitocell 360-M. Wij bieden voor elke behoefte de juiste warmwaterboiler. Ze kunnen allemaal gemakkelijk worden aangesloten op het zonne-energiesysteem.

Zonnesysteem met bivalente warmwatertank

Maar waar moet je op voorhand rekening mee houden bij het ontwerpen?

Als vuistregel voor het ontwerp van een een- of tweegezinswoning: Als het collectorvlak tussen zuidoost en zuidwest is uitgelijnd, kan worden uitgegaan van 1,5 m² vlakke plaat of 1,0 m² buiscollectoroppervlak per 100 liter opslagvolume. Om de verminderde opbrengst als gevolg van een ongunstige oriëntatie of helling te compenseren, kan het collectoroppervlak iets worden vergroot.

Thermische zonne-energie voor sanitair warm waterverwarming en back-upverwarming

Het in de zonnecollectoren verwarmde zonnemedium kan niet alleen worden gebruikt voor het verwarmen van sanitair warm water, maar ook voor het bijverwarmen van het verwarmingswater.

Hiervoor gebruikt het verwarmingscircuit het water in het zonne-energieopslagvat dat door de zonnecollectoren via een warmtewisselaar continu wordt opgewarmd. De regelaar controleert of de gewenste kamertemperatuur kan worden bereikt. Als de temperatuur onder het instelpunt ligt, wordt de ketel ook ingeschakeld.

Zonne-energiesysteem voor sanitair warm waterverwarming en centrale verwarming back-up
Condensatiesystemen en zonnewarmte

Condensatiesystemen en zonnewarmte – een optimale combinatie

Wie vandaag in een nieuwe verwarming investeert, krijgt de goede raad om voor een condensatieketel te kiezen. Rekening houdend met de huidige energieprijzen is dit de voordeligste keuze. De olie- en gascondensatieketels van Viessmann zetten de stookolie of het gas voor 98 procent om in warmte.

Door de combinatie met de zeer efficiënte zonnecollectoren van Viessmann bespaart u tot 35 procent op uw verwarmingskosten wanneer de zonnecollectoren zowel voor warmwaterbereiding als voor verwarmingsondersteuning worden gebruikt. Alleen al bij de warmwaterbereiding kan het benodigde energieverbruik soms met 60 procent verlaagd worden.


Thermische zonnepanelen Wärme aus der Sonnenenergie

De zonnecollectoren van Viessmann voldoen aan alle eisen voor een efficiënte en kostenbesparende verwarmingsondersteuning en warmwaterbereiding. Met een breed aanbod aan vlakke en vacuümbuiscollectoren levert Viessmann voor elke moderne verwarming flexibele oplossingen op maat.
Wat u over zonnewarmte moet weten...