Vitosol 300-TM: vacuümbuiscollector met hoog rendement


De voordelen op een rij

  • Zeer efficiënte vacuümbuiscollector volgens het heatpipe-principe met ThermProtect-temperatuuruitschakeling voor een hoge bedrijfszekerheid
  • Beschermd tegen oververhitting bij lang aanhoudende zonnestraling
  • Lange levensduur dankzij lage stagnatietemperaturen en dampvrije installatie
  • De absorberoppervlakken zijn geïntegreerd in de vacuümbuizen en daardoor beschermd tegen vervuiling
  • Efficiënte warmteoverdracht door condensators die volledig omsloten zijn door koperen Duotec-warmtewisselaar met dubbele buis
  • Maximale oriëntatie naar de zon door eenvoudig richtbare absorbers
  • ‘Droge koppeling’, geen rechtstreeks contact tussen warmtedragend en solair medium, d.w.z. de afzonderlijke buizen kunnen vervangen worden terwijl de installatie gevuld is
  • Collectorbehuizing en absorberoppervlakken in donkerblauw voor een uniform beeld
  • De uitermate efficiënte isolatie van de verzamelbehuizing beperkt de warmteverliezen tot een minimum
  • Eenvoudige en snelle montage dankzij Viessmann montage- en verbindingssystemen
Zonnecollector Vitosol 300-TM

Vacuümbuiscollector Vitosol 300-TM

De Vitosol 300-TM collector met hoog rendement behoort tot de meest efficiënte modellen op de markt en wordt vooral aanbevolen voor plaatsing op locaties waar weinig ruimte beschikbaar is. Doordat de absorber individueel over een hoek van ca. 25 graden gedraaid kan worden, levert hij ook bij minder gunstige zonnestraling een meer dan gemiddelde opbrengst.

De flexibel inzetbare en op elke gewenste locatie installeerbare collector werd ontworpen voor eengezinswoningen en flatgebouwen. Hij beschikt over de automatische temperatuuruitschakeling ThermProtect, die geactiveerd wordt als de warmtevraag gedurende een langere periode van hoge zonnestraling stagneert.

Bedrijfszekerheid dankzij ThermProtect

De Vitosol 300-TM is tot op heden de enige collector op de markt die vlak (buishelling max. 3 graden) gemonteerd kan worden en daarenboven met de automatische temperatuuruitschakeling ThermProtect is uitgerust. Dit procedé verhindert dat collectoren oververhitten wanneer de vraag naar warmte bij hoge zonnestraling stagneert. Hierdoor is de Vitosol 300-TM ook geschikt voor gebouwen die niet het hele jaar door gebruikt worden, zoals vakantiewoningen.

Maximale warmteoverdracht dankzij Duotec

De collector werkt volgens het heatpipe-principe, waarbij het solaire medium niet rechtstreeks door de buizen stroomt. In plaats daarvan verdampt een warmtedragend medium in de heatpipe (= warmtebuis) en wordt de warmte via condensatie door de Duotec-warmtewisselaar met dubbele buis aan het solaire medium afgegeven. Dit werkingsprincipe garandeert een optimaal warmtetransport.

Bijzonder lange levensduur

De Vitosol 300-TM heeft een meer dan gemiddelde levensduur dankzij het gebruik van hoogwaardige, corrosiebestendige materialen zoals glas, aluminium, koper en roestvast staal. De in de vacuümbuis geïntegreerde absorber is beschermd tegen weersinvloeden en vervuiling en zorgt voor een permanent hoge energiebenutting.

Snelle, eenvoudige en veilige montage

Het dakmontagesysteem met spantankers vereenvoudigt de plaatsing van de collectoren. De spanthaken en de spantflens worden direct op de spanten geschroefd, waardoor de collectoren perfect aan de respectieve dakbedekking aangepast kunnen worden. En ook de twee montagerails zorgen voor extra tijdbesparing bij de montage.

Bij installaties met meerdere collectoren zorgen donkerblauwe afdekkingen voor uniformiteit tussen de collectorbehuizing en de absorberoppervlakken. De houderkappen in de onderste rail zorgen ervoor dat de buizen niet kunnen wegglijden.

Dankzij de "droge koppeling" kunnen de buizen bij onderhoudswerken snel en eenvoudig vervangen worden, ook als de installatie gevuld is.

Productdoorsnede

Overzicht

Bruto-oppervlakte
1,98 / 2,36 / 4,62 m²
Absorberoppervlakte
1,26 / 1,51 / 3,03 m²
Collectortype
icon-solar.png
Vacuümbuiscollector
Design
Collectorbehuizing en absorberoppervlakken in donkerblauw voor een uniform beeld
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Woningen, industriële gebouwen, gemeenten | nieuwbouw en renovatie
Soort montage
Universeel inzetbaar dankzij plaatsonafhankelijke montage, verticaal of horizontaal op daken en aan gevels, maar ook vrijstaand. Speciale balkonmodule (1,26 m² absorberoppervlakte) voor montage aan balkonleuningen of gevels.
Andere kenmerken
Voor de verwarming van sanitair, verwarmings- en zwembadwater via warmtewisselaars en proceswarmte. Door de combinatie van zonnewarmte en een warmtebron kan doorgaans energie-efficiëntieklasse A+ (als samengesteld label) voor de verwarmingsinstallatie worden bereikt.
Productdoorsnede buiscollector Vitosol 300-TM