Viessmann condensatietechniek - zo werkt het

Voordelig verwarmen met gascondensatieketels  

Met een condensatieketel wordt niet alleen de warmte gebruikt die ontstaat bij de verbranding van gas, maar ook de warmte die bij een klassieke ketel onbenut door de schoorsteen verdwijnt.

Met deze technologie halen condensatieketels een normrendement van wel 98 procent (Hs) en zijn ze dus bijzonder energiebesparend. Dit werkingsprincipe bespaart niet alleen kostbare energie, maar spaart ook het milieu door de fors gereduceerde CO2-emissies.

De MatriX-gasbrander

De MatriX-gasbrander is een mijlpaal in de Viessmann verwarmingstechniek Dankzij het roestvaststalen Matrix-draadgaas onderscheidt hij zich door zijn lange levensduur. De brander is bestand tegen hoge temperatuurbelasting.

Viessmann MatriXgasbrander - Efficiëntie en zuinigheid

Gascondensatieketel

Met een condensatieketel wordt niet alleen de warmte gebruikt die ontstaat bij de verbranding van gas, maar ook de warmte die bij een klassieke ketel onbenut blijft. Condensatieketels onttrekken nagenoeg alle warmte die zich nog in de rookgassen bevindt en zetten deze eveneens om in verwarmingswarmte. Daarom zijn de condenserende ketels van Viessmann uitgerust met Inox-Radiaal warmtewisselaars in roestvast staal, die de rookgassen vóór ze in de schoorsteen verdwijnen zo ver afkoelen dat de waterdamp in deze rookgassen doelgericht condenseert en de vrijgekomen warmte wordt overgedragen aan het verwarmingssysteem.