Vitodens 200-W: modulair cascadesysteem tot 594 kW

De condenserende gaswandketel Vitodens 200-W is ideaal voor gebruik in meergezinswoningen, industriële gebouwen en openbare ruimten. Deze verwarmingsketel is wereldwijd de enige in zijn soort. Door zijn modulair cascadesysteem is het niet alleen een kostbesparende, maar ook een ruimtebesparende oplossing. Er kunnen cascadesystemen samengesteld worden met een nominaal verwarmingsvermogen van tweemaal 49 kW tot zesmaal 99 kW, zelfs in lage ruimten met een plafondhoogte van 1,9 meter.

Geïntegreerde Viessmann oplossingen voor Vitodens 200-W *

Dienstverlening  ●  Online services  ●  Connectiviteit & Platforms
Toon details

Verberg details


* ViCare app, ViGuide en Vitoconnect tot 60 kW.

●  Viessmann Comfort is onze oplossing voor iedereen die van het hoogste verwarmingscomfort wil genieten zonder het aankopen van een verwarmingsketel en die een verwarmingsinstallatie wil huren.

●  Met de ViCare app kan het verwarmingssysteem intuïtief bediend worden. De gebruiker kan in één oogopslag zien of alle operationele waarden van zijn verwarming binnen het groen bereik liggen.

●  Met de ViGuide app heeft het installatiebedrijf van uw keuze de mogelijkheid om uw installatie van op afstand te monitoren. Het voorziet ook een snelle toegang tot de technische dienst van Viessmann.

●  Vitoconnect is de interface tussen uw verwarmingsketel en ViCare app. Het zorgt voor de online bediening van uw verwarmingsinstallatie via smartphone en tablet.


Bijzondere kenmerken van Vitodens 200-W

Vitodens 200-W cascadesysteem

Plaatsbesparende installatie

Het cascadesysteem bestaat uit modules die gemakkelijk en snel geïnstalleerd kunnen worden. Ze kunnen gemonteerd worden in rijen of blokken. Vitodens 200-W is een efficiënt verwarmingssysteem met een hoog verwarmings- en sanitair comfort, dat bijzonder geschikt is voor renovaties van industriële toepassingen.


Inox-Radial warmtewisselaar van roestvrij staal: efficiënt en duurzaam

Roestvrij staal maakt het verschil. De corrosiebestendige Inox-Radial warmtewisselaar van roestvrij staal vormt het hart van Vitodens 200-W. Hij zet de gebruikte energie efficiënt om in warmte. Vrijwel zonder verlies, met een bijna niet te overtreffen rendement van 98 procent. En tegelijkertijd met de zekerheid van het bijzonder duurzame en hoogwaardige roestvast staal.

Inox-Radial warmtewisselaar

MatriX-cilinderbrander

Robuuste brander met lange levensduur

De MatriX-cilinderbrander wordt gekarakteristeerd door zijn lange levensduur dankzij het roestvaststalen MatriX-oppervlak. De geïntegreerde Lambda Pro Control Plus verbrandingsregeling past zich automatisch aan de aard van verschillende soorten gas en dit zorgt voor een permanent hoge energie-efficiëntie. Dit biedt ook zekerheid voor de toekomst in vrijgemaakte gasmarkten en door de toevoeging van biogas. Daarenboven draagt de Lambda Pro Control Plus bij tot lagere onderhoudskosten.


Cascaderegeling Vitotronic 300-K

Het cascadesysteem kan bediend worden door de nieuwe Vitotronic 300-K. De duidelijke tekstweergave met grafische ondersteuning biedt een hoog bedieningscomfort. Indien nodig kan het verwarmingssysteem ook via Vitogate 200 in de gebouwautomatisering worden geïntegreerd.

cascaderegeling Vitotronic 300-K


De voordelen van Vitodens 200-W

  • Duurzaam en efficiënt dankzij de Inox-Radial warmtewisselaar
  • Modulerende MatriX-cilinderbrander met lange levensduur door roestvaststalen MatriX-oppervlak - bestand tegen hoge temperaturen
  • Gemakkelijk te bedienen Vitotronic-regeling met duidelijke tekst- en grafische weergave
  • Lambda Pro Control Plus verbrandingsregeling is kostenbesparend en geschikt voor alle soorten gas
  • Stille werking dankzij een laag ventilatortoerental
  • Compleet voorgemonteerde cascademodules voor wand- en vrijstaande installatie, montage in rijen of blokken

Productinformatie Vitodens 200-W

Overzicht

Vermogen in kW (modulerend)
12-49; 12-60; 20-80; 20-99; 32-120; 32-150
Rendement
98 % (Hs)
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
A (tot 60 kW)
Brandstof
icon-gas.png
Aardgas en vloeibaar gas
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Meergezinswoningen, industriële gebouwen en openbare ruimten | Nieuwbouw en renovatie
Bediening
Gemakkelijk te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafische weergave
Warmwaterproductie
Verwarmingselement met extra warmwaterboiler voor een hoog warmwatercomfort
Overige kenmerken
Als meerketelinstallatie tot 594 kW
Productsnede Vitodens 200-W


De regeling van Vitodens 200-W is overzichtelijk en intuïtief

Handige Vitotronic-regeling

Handige Vitotronic-regeling

Particulieren en installateurs kunnen profiteren van de gebruiksvriendelijke Vitotronic-regeling: logisch en eenvoudig


Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

“Het geheel is meer dan de som van de delen.” In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die aan alle Viessmann-normen op het vlak van kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten vormen veeleer een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Want enkel het perfecte samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over Vitocell-warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek