Actuele thema's

Of je nu gaat bouwen, renoveren of je oude ketel wilt vervangen door een energiezuiniger model, de keuze voor het juiste verwarmingssysteem zal je wooncomfort én energiefactuur voor de komende decennia bepalen. Viessmann helpt je graag bij het maken van een bewuste en goed doordachte keuze. Hieronder hebben we alvast enkele actuele artikels geselecteerd die je ongetwijfeld zullen helpen bij het maken van de juiste beslissing. Veel leesplezier!

Warmtepompen als oplossing voor oververhitting in nieuwbouw

Nieuwbouwwoningen raken in de zomer makkelijk oververhit. Daar bestaan echter oplossingen voor, zoals koeling met een warmtepomp.

Meer lezen

Drie vragen (en antwoorden) over slimme meters

Binnenkort schakelen we massaal over op slimme meters. Bent u klaar voor die shift? Viessmann wijst u op de belangrijkste aandachtspunten.

Meer lezen

Efficiënter verwarmen met modulerende warmtepompen

Wie bouwt of renoveert, is verplicht om zijn energievoorziening tenminste deels met hernieuwbare energie op te wekken. Modulerende warmtepompen bieden een efficiënt en energiezuinig antwoord.

Meer lezen

Drie voordelen van een warmtepomp

Warmtepompen worden steeds populairder. Daar zijn drie redenen voor: premies, strengere normen voor nieuwbouw en de economische voordelen van de technologie.

Meer lezen

Omschakeling van arm naar rijk gas

Tegen 2030 zal de helft van de Belgische gasgebruikers overschakelen op een ander soort gas, geen enkel probleem met een Viessmann-ketel.

Meer lezen

Viessmann Productselector: stel je verwarming in op de toekomst

Energie-efficiëntie is – naast de ontwikkeling van de hernieuwbare energiebronnen – de tweede pijler van de energierevolutie. In de praktijk wordt er nog te weinig gedaan: Slechts 20 procent van alle verwarmingsinstallaties voldoet aan de recentste normen. Deze renovatiestilstand moet worden verholpen – door gebruik te maken van toekomstgerichte systeemoplossingen die kosten besparen en het milieu ontzien. Het volledige aanbod van Viessmann omvat efficiënte condensatieketels op olie en gas, en o.a. warmtekrachtkoppelingsinstallaties.

Het aanbod aan hernieuwbare energiesystemen omvat thermische zonne-installaties voor sanitair waterbereiding, verwarmingsondersteuning en gebouwkoeling. Daarnaast zijn er hybride toestellen, warmtepompen en ijsopslagsystemen die gebruikmaken van warmte uit de bodem, het grondwater of de omgevingslucht, en fotovoltaïsche en ventilatiesystemen. Om het even welk Viessmann-systeem je kiest: stuk voor stuk bieden zij toptechnologie en bepalen zij de norm met hun hoge energie-efficiëntie. Onze productselector helpt je alvast op weg om de ideale oplossing voor jouw noden te vinden.


Top Links

Hier vindt u links naar onderwerpen die voor uw interessant kunnen zijn.

Productassortiment voor woningen

Producten voor de een-/twee- en meergezinswoning

volgende

Lokale partners

Bij onze installateurs bent u in goede handen

volgende

EPB

Verwarmingssystemen

Meer weten

Energielabel

Het energielabel is er nu ook voor verwarmingssystemen

Meer weten