Warmwaterboilers voor elke vereiste

Offerte aanvragen

Voor elk verwarmings- en energiesysteem is er een warmwaterboiler die past bij uw persoonlijke situatie. Bivalente ketels zijn uitgerust met een extra spiraal en kunnen daarom snel en gemakkelijk een secundaire warmtebron integreren, zoals thermische zonnecollectoren. Ook een warmtepompboiler heeft deze mogelijkheid. Een bivalent warmwatersysteem heeft meerdere toepassingen en is een economische en milieuvriendelijke oplossing. Buffervaten slaan thermische energie op die je op dat ogenblik niet nodig hebt, die energie kan op een later tijdstip worden verbruikt, afhankelijk van de vraag. Buffervaten worden vooral gebruikt als er niet altijd constant warmte nodig is.

De juiste warmwaterboiler kopen

Vitoladens 300-C met een warmwaterboiler van Viessmann

De juiste boiler kiezen, dat begint bij de afmetingen. En die afmetingen worden niet alleen bepaald door je aantal huisgenoten, hun individuele verbruiksgewoontes en de feitelijke behoefte aan warm water. Naast het algemene verwarmingsvermogen, is het ook belangrijk om te weten of het systeem alleen verwarmingswater moet produceren of ook huishoudelijk warm water. Als de algemene verwarmingscapaciteit eerder laag ligt, raden we aan om een iets grotere boiler te kopen.

Vraag altijd advies aan een Servicepartner van Viessmann. Onze partners weten alles over de verschillende warmwaterboilers en hun werking. Het assortiment Vitocell is verkrijgbaar met een inhoud van 130 tot 1000 liter. Deze producten zijn dus zeker het overwegen waard, niet alleen voor woningen, maar ook voor appartementsgebouwen en andere gebouwen met een grote vraag naar warm water. Ook bedrijfs- en overheidsgebouwen dus.

Een warmwaterboiler voor meer comfort en efficiëntie

In vergelijking met een doorstroomsysteem voor warm water is de aansluiting van een warmwaterboiler of -vat op een warmtebron de meest comfortabele en verstandige oplossing, zowel om economische en milieuredenen. Viessmann biedt voor elke behoefte de juiste warmwaterboiler.

De meeste boilervaten met een inhoud tot 500 liter voldoen aan energie-efficiëntieklasse B. Voor sommige cilindertypes kan ook worden gekozen tussen energie-efficiëntieklasse A of B. Boilers van klasse A zijn thermisch geïsoleerd met een extra vacuümpaneel dat warmteverlies en dus je energiekosten vermindert.

Warmtepompboiler

Warmtepompboilers zijn lucht/water-warmtepompen die speciaal zijn ontworpen voor de bereiding van sanitair warm water.  Ze gebruiken de thermische energie die al in de omgeving aanwezig is om warm water te produceren. Ze zijn ook geschikt voor een optimaal verbruik van zelf opgewekte energie uit fotovoltaïsche installaties en kunnen worden gekoppeld aan een bestaand luchtdistributiesysteem.

Bivalente boilers maken hybride en ecologische oplossingen mogelijk

Als het water in een ketel wordt verwarmd door één spiraal en één warmtebron, wordt dit de monovalente modus genoemd. Aangezien het echter economischer en milieuvriendelijker is om een groot deel van de warmwaterproductie door een zonnesysteem te laten doen, verdient een bivalente warmwaterboiler de voorkeur.

In dit geval zijn er twee spoelen in de ketel. Als er niet genoeg zonne-energie beschikbaar is om het water op het vereiste temperatuurniveau te brengen, wordt de warmteopwekker in de andere spoel ingeschakeld. Met behulp van een gas- of oliecondensatieketel, of een warmtepomp, wordt deze verwarmd tot de gewenste temperatuur is bereikt.

Buffervaten voor verwarmingswater bieden meer flexibiliteit

Buffervaten slaan warmte-energie op die op dat moment niet nodig is, zodat deze op een later tijdstip naar behoefte kan worden verbruikt. Buffervaten worden vooral gebruikt als er niet altijd constant warmte nodig is. Zo zijn de piekuren voor verwarming en warm water in een gemiddeld huishouden 's ochtends en 's avonds. Een zonnesysteem voor back-up van de centrale verwarming en de productie van sanitair warm water levert echter midden op de dag de hoogste opbrengsten op. Een buffervat vermindert deze cyclus en de ongelijke warmteafgifte. Hij levert warmte wanneer er vraag naar is en zorgt ervoor dat de warmtebron constant met een optimaal rendement werkt.

Kies voor de hoogste waterkwaliteit en de beste bescherming tegen corrosie

Grond/water-warmtepomp Vitocal 200-G en een warmwaterboiler van Viessmann

Vooral als je huishoudelijk water gaat opslaan, is het belangrijk om correcte hygiënemaatregelen toe te passen. De warmwaterboilers van Viessmann zijn daarvoor gemaakt, met geëmailleerd staal of roestvrij staal volgens EN 12897. Van alle geëmailleerde warmwaterboilers presteren die met een Ceraprotect-coating het best. Vitocell 300-H en Vitocell 300-V bieden het bijkomende voordeel van roestvrij staal en voldoen aan de meest strikte normen. Ze hebben geen coating nodig en door hun chemische eigenschappen zijn ze gegarandeerd jaren beschermd tegen corrosie. Deze boilers kunnen horizontaal of naast de ketel geplaatst worden. Als je een roestvrijstalen warmwaterboiler koopt, krijg je tien jaar garantie tegen lekken veroorzaakt door corrosie.

Oplossingen voor bedrijven, industrie en gemeenten

Ons assortiment boilers en warmwaterboilers voor commerciële, industriële en overheidsgebouwen voldoet aan de meest uiteenlopende eisen voor warmwatervoorziening. De nadruk ligt op de moderne werking en het gebruik in een industriële omgeving, met name: veel gelijktijdig werkende tappunten, het brede scala van toepassingen voor warm water, drinkwater en verwarming, en de noodzaak van een zo continu mogelijke toevoer.  Of het nu gaat om de typische werking van een hotel of een groot appartementencomplex, waar een grote hoeveelheid warm water beschikbaar moet zijn voor douches tijdens de ochtendspits, of een hele reeks andere scenario's: de onderstaande producten van Viessmann zijn in staat om water te leveren in de meest veeleisende toepassingen.

Specifiek gebruik van buffertanks

Als de vraag naar warm water groot is, of sterk varieert op verschillende momenten van de dag of nacht, is het belangrijk te zorgen voor voldoende opslag van warm water. Buffervaten maken het mogelijk om de thermische energie die reeds beschikbaar is tijdens de werking te gebruiken om warm water te produceren en op te slaan voor later gebruik. Het voordeel: het verwarmingssysteem waarin het buffervat is geïntegreerd, hoeft minder werk te verrichten. De warmtebron kan uitgeschakeld blijven, ook wanneer warm water nodig is. Dit resulteert in een lager energieverbruik.

Voordelen van het gebruik van buffervaten voor warm water

Het gebruik van Viessmann buffervaten voor warm water in industriële en commerciële omgevingen biedt vele voordelen. Daartoe behoren grote capaciteiten, talrijke combinatiemogelijkheden met hernieuwbare energiesystemen en speciale voorzieningen zoals de Vitotrans 353 verswatermodule of de stratificatiefunctie. 

  • Gering warmteverlies dankzij hoogwaardige warmte-isolatie rondom
  • Tankcapaciteiten tot 2000 liter beschikbaar
  • Roestvrijstalen warmwaterboilers: 10 jaar garantie tegen corrosielekken