Viessmann gasverwarmingsautomaten worden gekenmerkt door hun uiterst compacte bouwvorm en de zeer efficiënte werking dankzij de condensatietechniek. Niet voor niets is gasverwarming het meest gebruikte verwarmingssysteem. Twee derde van alle in Duitsland gebruikte warmtegeneratoren werken met aardgas, zo blijkt uit een studie die eind 2015 is uitgevoerd door de Bundesverband der Energie- und Wasserwirtschaft e.V. (Bundesverband der Energie- und Wasserwirtschaft e.V.). (BDEW) eind 2015.

Vooral eigenaars van eengezinswoningen, twee- en meergezinswoningen en kleine appartementencomplexen profiteren van het grote aanbod aan Viessmann-woningen. Of ze nu kiezen voor een compacte gascondensatieketel of een staande gasketel met zonnewarmtewisselaar: Met een nominaal verwarmingsvermogen tot 80 kW kunnen Viessmann gasverwarmingsautomaten op elk moment efficiënt en betrouwbaar in de verwarmings- en verwarmingsbehoefte voorzien.

Gedetailleerde informatie over gascondensatieketels vindt u in het hoofdstuk Gasverwarming met condensatietechniek. Als u geïnteresseerd bent in de beproefde verbrandingswaardetechnologie in het vermogensbereik van 405 tot 2000 kW, vindt u alle belangrijke informatie in het hoofdstuk over lagetemperatuurketels op gas.

Meer informatie over gasverwarming vindt u ook in de heizung.de Gasverwarmingsgids.

Gasverwarming met condensatietechniek

Viessmann gasketels met condensatieketeltechniek zetten tot 98 procent van de gebruikte energie om in warmte. De meeste verwarmingssystemen zonder condensatietechniek, zoals lagetemperatuur-gasketels, halen ongeveer 87 procent onder dezelfde omstandigheden.

Zo werkt de condensatieketeltechniek: extra warmte wordt aan het rookgas onttrokken door condensatie van de waterdamp die het bevat. Dit is bijvoorbeeld mogelijk met de door Viessmann ontwikkelde Inox-Radial-warmtewisselaar die in wandgasapparaten wordt ingebouwd. Deze warmte wordt vervolgens teruggegeven aan het verwarmingssysteem. Dit verhoogt de efficiëntie, verlaagt de verwarmingskosten en vermindert de milieuvervuiling. Hoe het proces er in detail uitziet en welke componenten een rol spelen, wordt uitgelegd in het hoofdstuk over de werking van de gascondensatieketeltechnologie.

Die Funktionsweise einer Gas-Brennwertheizung schematisch dargestellt.

Toekomstgerichte verwarmingstechniek bespaart grondstoffen

Viessmann heeft de toekomst al in zijn gastoestellen ingebouwd: Dankzij een verbrandingsregelaar passen de gascondensatieketels zich automatisch aan de verschillende gassoorten aan - inclusief de bijmenging van biogas. Op deze manier voldoen de verwarmingssystemen duurzaam aan de vraag naar zuinige verwarmingstechnologieën. Het feit dat er geen energie in het huis hoeft te worden opgeslagen, spreekt ook voor de keuze van een gasverwarmingssysteem. Voor de werking van een gasverwarmingssysteem is alleen een gasaansluiting nodig. De compacte gascondensatieketels zijn bijvoorbeeld plaatsbesparend en kunnen snel en eenvoudig in de bijkeuken of kelder worden geïnstalleerd. Van daaruit voorzien ze alle ruimtes betrouwbaar van de nodige warmte.

Gasumstellung - mit Viessmann kein Problem
Gasumstellung in Nordwestdeutschland

Gasumstellung - mit Viessmann kein Problem

Eine Gas-Heizung lässt sich optimal mit einer Solarthermieanlage kombinieren.

Gasheizung mit Solartechnik nutzt kostenlose Sonnenenergie

Jede neue Gasheizung sollte heute auch mit Sonnenkollektoren zur Nutzung kostenloser Sonnenenergie kombiniert werden. Das senkt auf Dauer die Heizkosten und schützt zudem die Umwelt. Denn in diesem bivalenten Betrieb übernimmt die Solartechnik die Bereitung des Warmwassers und kann die eigentliche Heizungsanlage an manchen Tagen nahezu komplett ersetzen. Kommt es zu Spitzenlasten, wird die vorhandene Gasheizung einfach zugeschaltet. Der Wärmebedarf wird auf diese Weise immer abgedeckt - und das äußerst sauber und effizient. Alle Heizkessel von Viessmann sind für den bivalenten Betrieb mit der Solartechnik bereits ausgelegt.

Viessmann Systemtechnik garantiert das optimale Zusammenspiel aller Komponenten bis hin zu einer komfortablen Regelung – auch per App über das Internet, die keine Wünsche offen lässt.