Vitocrossal 100 - tot 640 kW als tweeketelinstallatie

De voordelen op een rij

 • Gebruiksklare unit: snelle en eenvoudige montage dankzij bekabelde en voorgemonteerde componenten„„
 • Zeer compact, bespaart waardevolle plaats in de verwarmingscentrale: 450 mm (80 kW), 570 mm (120 en 160 kW) bij gedemonteerde ketel„„
 • Rendement tot 98 % (Hs)/109 % (Hi)„„
 • Geschikt voor aardgas E, L, LL„„
 • Roestvaststalen warmtewisselaar voor maximale efficiëntie„„
 • Modulerende MatriX-cilinderbrander met lange levensduur dankzij roestvaststalen MatriX-draadgaas – bestand tegen hoge temperaturen„„
 • Slijtagevrije werking en lange levensduur, modulatie tot 1:5 en lange branderlooptijden zonder schakelintervallen„„
 • Lambda Pro Control-verbrandingsregeling voor automatische aanpassing bij wisselende gaskwaliteiten, en zo hoge efficiëntie en rendabiliteit„„
 • Goede bereikbaarheid van alle onderdelen zorgt voor groot service- en onderhoudsgemak„„
 • Beproefde Vitotronic-regeling met menugestuurde bediening en tekstweergave„„
 • Gering stroomverbruik, want geen ketelcircuitpomp nodig door grote boilerinhoud„„
 • Geruisloze werking (geen extra geluidsisolatie nodig)„„
 • Met optionele Vitoconnect 100 wifi-module online via app regelbaar
MatriX-cylinderbrander

De doordachte condensatietechniek maakt van de Vitocrossal 100 een zuinige verwarmingsketel met tal van toepassingsmogelijkheden

De Vitocrossal 100 (CI1) is een universeel inzetbare gascondensatieketel met een vermogen van 80 tot 320 kW. Door de zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding is deze energiecentrale tegelijkertijd ook een bijzonder rendabele oplossing voor zowel woningen als industriële bedrijven.

Dit toestel beschikt over de beproefde Inox-Crossal-warmtewisselaar met een robuuste MatriX-cilinderbrander. Het modulatiebereik tot 1:5 staat voor een lange levensduur van de brander en een zuinig energieverbruik.

Compleet en compact

Het kleinste inbouwmodel van de Vitocrossal 100 meet nauwelijks 450 millimeter en wordt dan ook aanbevolen voor renovaties. Want precies bij vervanging van oude installaties moet men meestal rekening houden met beperkte ruimten.

Het verwarmingstoestel kan als complete eenheid of met afzonderlijk geleverde individuele componenten besteld worden. Het is in de fabriek vooraf al bekabeld en gemonteerd, wat heel wat minder tijd en werk betekent voor de installatie ter plaatse.

Vitocrossal 100 tweeketelinstallatie

Eenvoudige cascadeoplossing in een behuizing van 400 tot 640 kW

Doordachte condensatietechniek

De constructie van de warmtewisselaarsoppervlakken maakt minieme afmetingen en een gering gewicht mogelijk. Het warmtewisselaarsoppervlak van roestvast staal zorgt voor een maximale condensatiebenutting. Het gladde roestvaststalen verwarmingsoppervlak laat het condenswater dat tijdens de condensatie ontstaat gewoon naar beneden wegvloeien. In combinatie met het gladde roestvaststalen oppervlak geeft dat een permanent zelfreinigend effect, wat een duurzaam hoogrendement, een langere levensduur en minder onderhoud garandeert.

De zeer efficiënte warmteoverdracht en de intensieve condensatie maken een rendement mogelijk tot 98 % (Hs)/109 % (Hi). Dit hoge rendement wordt gerealiseerd dankzij het kruisstroomprincipe van verwarmingsgas en ketelwater alsook de intensieve turbulentie van de verwarmingsgassen door de verwarmingsoppervlakken.

Lambda Pro Control doet kosten dalen

Via de geïntegreerde Lambda Pro Control-verbrandingsregeling wordt de brander automatisch aan het type aardgas (E, L, LL) aangepast en kan een permanent hoge en efficiënte verbranding met een lage emissie gegarandeerd worden. De Vitocrossal 100 is geschikt voor zowel open als gesloten werking.

Beproefde Vitotronic-regeling

De geïntegreerde Vitotronic-regeling maakt een snelle inbedrijfstelling en een eenvoudige bediening mogelijk. Via de optionele Vitoconnect 100 wifi-module kan de verwarmingsketel ook makkelijk online via een app aangestuurd worden. De cascaderegeling Vitotronic 300-K (MW1B) stuurt tot acht verwarmingsketels aan.

Productdoorsnede Vitocrossal 100

Overzicht

Vermogen (kW)
80 tot 320 kW
Rendement
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Energie-efficiëntieklasse
A
Brandstof
icon-gas.png
Aardgas E, L en LL
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Wooncomplexen, nijverheid, gemeenten, nieuwbouw en renovatie
Bediening
Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling
Sanitair waterverwarming
Extra warmwaterboiler(s) vereist, en daardoor hoog warmwatercomfort
Overige kenmerken
Met modulerende MatriX-cilinderbrander
Gascondensatieketel Vitocrossal 100