Vitocrossal 200: nieuwe maatstaven voor onderhoud en service

De voordelen op een rij:

  • Gascondensatieketel, 75 tot 311 kW
  • Normrendement tot 98 % (Hs)
  • Hoge bedrijfszekerheid en lange levensduur door corrosiebestendig Inox-Crossal-verwarmingsoppervlak van roestvast staal - voor een zeer efficiënte warmteoverdracht en een hoge condensatiebenutting
  • Zelfreinigend effect door glad roestvaststalen oppervlak
  • Lage belasting van de verbrandingskamer en een doorgangsverbrandingskamer voor een schone verbranding
  • MatriX-cilinderbrander voor bijzonder geluidsarme en milieuvriendelijke werking met een modulatiebereik tot 1:5
  • Naar keuze open en gesloten werking
  • Alle hydraulische aansluitingen langs de bovenkant
  • Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met kleurentouchscreen
  • Geïntegreerde LAN-interface voor onlinecommunicatie en geïntegreerde WLAN-module voor service-interfaceGas-Condensatieketel, 87 bis 311 kW

 

Groot service- en onderhoudsgemak dankzij verschuifbare zijpanelen en opklapbare ketelafdekking

Gascondensatie-unit Vitocrossal 200 type CM2C

De gascondensatieketel Vitocrossal 200 (type CM2C) met een vermogen van 75 tot 311 kW zet nieuwe maatstaven als unit. Dankzij de beproefde MatriX-cilinderbrander kan deze ketel voortaan met E-, L- en LL-gas gebruikt worden, en het model vanaf 186 kW ook met vloeibaar gas. Verder is nu ook een modulatie tot maximaal 20 procent mogelijk.

Maximaal servicecomfort

Tot slot overtuigt de Vitocrossal 200 ook door zijn maximaal servicecomfort. De voorplaat van de ketelafdekking kan door middel van een gasdrukveer makkelijk naar boven opengeklapt worden. De zijpanelen kunnen naar achteren geschoven worden, zodat de MatriX-cilinderbrander makkelijk bereikbaar is.

Doordachte condensatietechniek

Het Inox-Crossal-verwarmingsoppervlak van roestvast staal is ideaal voor de condensatiebenutting. De gladde roestvaststalen warmtewisselaar zorgt ervoor dat het condensatiewater dat tijdens de verwarming ontstaat, gewoon naar beneden wegvloeit. Hierdoor ontstaat een permanent zelfreinigend effect: de garantie voor een hoge condensatiebenutting, een lange levensduur en weinig onderhoud.

Robuuste brander met lange levensduur

De door ons ontwikkelde en geproduceerde MatriX-cilinder- en MatriX-stralingsbranders onderscheiden zich dankzij het MatriX-draadgaas door een lange levensduur.

Vitotronic 200-regeling

Vitotronic 200: ingebouwde regeling voor verwarmingsketelunits

De Vitotronic-regeling met groot kleurentouchscreen maakt dankzij de assistentiefunctie een snelle inbedrijfstelling mogelijk en is eenvoudig te bedienen.

Geïntegreerde webinterface

Via de geïntegreerde LAN-interface kan de ketel met het oog op afstandsbewaking rechtstreeks met het internet worden verbonden. Het Vitosoft 300-serviceprogramma communiceert direct via WLAN. Via de energiecockpit van de regeling kan het energieverbruik transparant worden weergegeven.

Geïntegreerde cascadefunctie voor max. acht eenheden

De Vitocrossal 200 is de ideale ketel voor flatgebouwen en industriële bedrijven. Er kan een cascadefunctie voor max. acht eenheden ingebouwd worden, die ook al in de regeling geïntegreerd is. Een dergelijke cascade van 8 x 142 kW levert zo een totaal vermogen van 1136 kW. Voor meerketelinstallaties met twee eenheden levert Viessmann geprefabriceerde systeemleidingen en rookgasverzamelleidingen van roestvast staal.


De verwarmingscentrale omvat beproefde componenten van de Viessmann-condensatietechniek zoals het Inox-Crossal-verwarmingsoppervlak en de MatriX-cilinderbrander of MatriX-stralingsbrander. De verwarmingsketel is naar keuze voor zowel open als gesloten werking geschikt.

Op elkaar afgestemd: systeemtechniek

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die aan alle Viessmann-normen op het vlak van kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten vormen veeleer een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het perfecte samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.


De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over Vitocell-warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Gedetailleerde productinformatie

Overzicht

Vermogen (kW)
75 tot 311 kW
Normrendement
Tot 98 % (Hs)
Energie-efficiëntieklasse
-
Brandstof
icon-gas.png
Aardgas E, L, LL en vanaf 186 kW vloeibaar gas
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Verwarming op gas in flatgebouwen, alsook in openbare gebouwen en industriële complexen | Nieuwbouw en renovatie
Bediening
Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met kleurentouchscreen. Geïntegreerde LAN-interface voor onlinecommunicatie en geïntegreerde WLAN-module voor service-interface.
Sanitair waterverwarming
Extra warmwaterboiler(s) vereist voor maximaal warmwatercomfort
Andere kenmerken
MatriX-cilinderbrander met een modulatiebereik tot 1:5
Produktschnitt Gas-Brennwertkessel Vitocrossal 300 Typ CM3C