Vitocal 300-A – efficiënt verwarmen met lucht


De voordelen op een rij
 

  • Lucht/water-warmtepomp voor verwarming en koeling
  • "active cooling" voor een aangename interieurtemperatuurregeling in de zomer
  • Lage werkingskosten door hoge efficiëntie
  • Als Silent-uitvoering bijzonder stil
  • Geïntegreerde energiebalans om voor te leggen aan subsidiërende instanties
  • Energie-efficiëntieklasse: A++, volgens EU-verordening nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddeld klimaat–toepassing op lage temperatuur (W35)


Hoog comfort met kleine investering

Bij de Vitocal 300-A lucht/water-warmtepomp is er geen sprake van bijkomende investeringen. Boorwerkzaamheden voor aardsondes of het plaatsen van een aardcollector zijn niet nodig. Naargelang de uitvoering is ook een dure buffer- of laadboiler overbodig.

Haar vermogen is voldoende hoog voor verwarming en sanitair waterverwarming. Facturen voor het verbruik van fossiele brandstoffen zijn verleden tijd. Het warmtepompsysteem heeft alleen stroom nodig.

Afhankelijk van de bouwkundige omstandigheden, kan de Vitocal 300-A in of buiten het gebouw worden geïnstalleerd om plaats te besparen.


Afgestemd op persoonlijke wensen

De specifieke eisen inzake het warmtecomfort en ook de installatieomstandigheden van een warmtepomp zijn elke keer anders. Daarom biedt Viessmann voor de Vitocal 300-A een uitgebreid assortiment aan toebehoren.

Naargelang de behoefte, wordt de warmtepomp compleet gemonteerd geleverd met een hoogefficiënte pomp (energielabel A) en driewegomschakelklep. Zo nodig kan de modulaire elektrische doorstroomwaterverwarmer eenvoudig en snel worden ingebouwd.


Vitotronic-Regelung.jpg

Bedieningscomfort

Overzichtelijk, praktisch, intelligent: de Vitotronic biedt alle functies voor een snelle en precieze regeling van elk verwarmingssysteem.

Connectiviteit

Vitotronic 200-regeling: te allen tijde ook met een app via smartphone te bedienen.

Vitoconnect 100 als interface

Om de verwarmingsinstallatie via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect 100-interface vereist. Bestaande warmtepompen van de Vitocal-reeks (vanaf bouwjaar 2010) kunnen op ieder ogenblik aangepast worden.

Vitoconnect_Anschluesse.png
Vicare-App_Vitotrol-Plus-App.png

ViCare app

Dankzij de ViCare-app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.

Vitotrol Plus app

Via de Vitotrol Plus-app kunnen alle verwarmingscircuits in een verwarmingsinstallatie op afstand worden bediend. Deze app wordt gebruikt voor het instellen van werkingsprogramma's, richtwaarden en tijdprogramma's, alsook voor de weergave van bedrijfs- en verbruiksgegevens. Daarenboven kunnen ook data in verband met het zonnerendement worden weergegeven.

fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
3 tot 9 kW
COP bij verwarming
tot 5,0 (lucht 7 °C/ water 35 °C)
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
A++ * volgens EU-regelgeving nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddelde klimatologische omstandigheden - lagetemperatuurgebruik (W35)
Toepassing
icon-wohngebaeude.png
Eéngezinswoning, nieuwbouw en renovatie, bivalente systemen
Bediening
Einfaches RGB
Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafische display, bediening via Vitotrol App mogelijk
Waterverwarming
Aanvullende tapwaterverwarmer vereist voor hoger warmwatercomfort
Andere kenmerken
Omkeerbare lucht/water-warmtepomp om te verwarmen en verkoelen met binnen- en buitenopstelling.
Vitocal_300-A_Aussenaufstellung_Schnitt.png