Bespaar kosten en energie met een Viessmann warmtepompboiler

Wat is een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is een lucht/water-warmtepomp die, los van het verwarmingssysteem, sanitair warmwater voorziet. Door het gebruiken van warmte in de buitenlucht, is dit een zeer energiezuinige oplossing. 

Hoe werkt een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler onttrekt warmte aan de buitenlucht om daarmee water te verwarmen. De boiler is dus eigenlijk een lucht/water-warmtepomp. Ontdek meer over de werking van lucht/water-warmtepompen.


Vitocal 060-A geplaatst in een woning

Welke warmtepompboiler kiezen?

Welke warmtepompboiler u het beste kiest, hangt af van uw warmwaterbehoefte. Afhankelijk daarvan kunt u kiezen voor een warmtepompboiler met een grotere of kleine capaciteit. Vraag een gratis offerte aan bij een Viessmann installateur om te bepalen welk apparaat past bij uw situatie.

Waar warmtepompboiler plaatsen?

Warmtepompboilers worden geplaatst naast de bestaande verwarmingsinstallatie, of elders in huis: in een gang of op zolder. Een vereiste is wel dat de plafondhoogte van de ruimte minstens 2 meter is. Neem contact op met een Viessmann specialist bij u in de buurt om de installatie van een warmtepompboiler in uw huis te bespreken.

Vitocal 262-A geplaatst naast warmtepomp
viessmann warmtepompboiler

Tot 1.600 € premie voor een warmtepompboiler

Wie vanaf 2019 investeert in de plaatsing van een nieuwe warmtepompboiler voor sanitair warm water, kan hiervoor een premie krijgen. Een warmtepompboiler is een toestel dat warmte uit de lucht haalt en afgeeft aan uw sanitair water. Het is een pak energiezuiniger dan een gewone elektrische boiler en een goed alternatief voor de klassieke waterverwarmingssystemen, voor wie geen zonneboiler kan plaatsen of voor wie niet aangesloten is op het gasnet.