Carrier rondt overname van Viessmann Climate Solutions af

Persmededeling

2/01/2024 

Belangrijke mijlpaal in Carriers transformatie tot wereldleider in intelligente klimaat- en energieoplossingen

 

PALM BEACH GARDENS, Fla., 2 januari 2024 - Carrier Global Corporation (NYSE: CARR) heeft aangekondigd dat de overname van Viessmann Climate Solutions van de Viessmann Group is afgerond. De transactie markeert opnieuw een belangrijke stap voorwaarts in de transformatie van Carriers portfolio en versterkt de wereldwijde leidende positie van het bedrijf op het gebied van intelligente klimaat- en energieoplossingen.

 

De combinatie voegt een vooraanstaand merk met een gedifferentieerd direct-to-installateur kanaalmodel en een belangrijke toonaangevende leverancier van zeer efficiënte en hernieuwbare klimaatoplossingen met een meer dan 100 jaar lange staat van dienst op het gebied van innovatie en duurzaamheid toe aan het bestaande portfolio van Carrier. De zeer getalenteerde 12.000 teamleden van Viessmann Climate Solutions versterken Carriers positie als wereldwijd toonaangevende HVAC-leverancier en positioneren Carrier nu in het snelgroeiende segment Residential and Light Commercial (RLC) in Europa. Thomas Heim, die eerder aan het hoofd stond van Viessmann Climate Solutions, zal leiding geven aan Carrier RLC HVAC in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, waaronder Viessmann Climate Solutions en Carriers RLC-activiteiten in de regio, waaronder Riello, vallen. 

"De combinatie met Viessmann Climate Solutions creëert het meest uitgebreide en gedifferentieerde aanbod van duurzame klimaattechnologieën en -diensten in de industrie van vandaag", zegt David Gitlin, voorzitter en CEO van Carrier. "De transactie, samen met de geplande uitstap uit onze Fire & Security en Commercial Refrigeration activiteiten, zal Carrier's business transformeren in een hoger groeibedrijf met een duidelijke focus en mandaat op wereldwijd leiderschap in intelligente klimaat- en energieoplossingen."

Met onmiddellijke ingang treedt Max Viessmann, CEO van Viessmann Group, toe tot de Raad van Bestuur van Carrier. "Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met Dave en zijn leiderschapsteam, evenals met mijn medebestuurders, om een toekomstbestendige, echt wereldwijde klimaatkampioen op te bouwen", aldus Viessmann. "Ik kan niet enthousiaster zijn over deze combinatie, die de perfecte basis legt om groeikansen te benutten en de impact voor toekomstige generaties te maximaliseren." 

Met de toevoeging van Viessmann Climate Solutions positioneert Carrier zich als een digitale, schaalbare, end-to-end leverancier van duurzame klimaat- en energieoplossingen die voorziet in alle behoeften op het gebied van verwarming, koeling, hernieuwbare energie, zon-PV, batterijopslag en energiebeheer voor thuis.


Over Carrier  

Carrier Global Corporation, wereldleider in intelligente klimaat- en energieoplossingen, zet zich in voor het creëren van oplossingen die van belang zijn voor mensen en onze planeet voor de komende generaties. Vanaf het begin hebben we voorop gelopen bij het uitvinden van nieuwe technologieën en geheel nieuwe industrieën. Vandaag de dag zijn we nog steeds toonaangevend omdat we een divers personeelsbestand van wereldklasse hebben dat de klant centraal stelt bij alles wat we doen. Ga voor meer informatie naar  corporate.carrier.com  of volg Carrier op sociale media op  @Carrier.

                        

# # #

  

Waarschuwende verklaring

Deze mededeling bevat uitspraken die, voor zover ze geen historische of actuele uitspraken zijn, "toekomstgerichte uitspraken" zijn onder de effectenwetgeving. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn bedoeld om de huidige verwachtingen of plannen van het management voor de toekomstige operationele en financiële prestaties van Carrier weer te geven, gebaseerd op aannames die op dit moment als geldig worden beschouwd. Toekomstgerichte verklaringen zijn te herkennen aan het gebruik van woorden als "geloven", "verwachten", "verwachtingen", "plannen", "strategie", "vooruitzichten", "schatten", "project", "doel", "anticiperen", "zullen", "zouden moeten", "zien", "richtlijnen", "vooruitzichten", "vol vertrouwen", "scenario" en andere woorden van gelijke strekking in verband met een bespreking van toekomstige operationele of financiële prestaties. Toekomstgerichte verklaringen kunnen onder andere verklaringen zijn met betrekking tot de verwachte effecten en voordelen van onze portefeuilletransformatietransacties, waaronder onze overname en integratie van Viessmann Climate Solutions, plannen, strategieën of transacties van Carrier, en andere verklaringen die geen historische feiten zijn. Alle toekomstgerichte uitspraken zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van die uitgedrukt of geïmpliceerd in de toekomstgerichte uitspraken. Voor aanvullende informatie over het identificeren van factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de resultaten die worden genoemd in toekomstgerichte uitspraken, zie Carrier's rapporten op Formulieren 10-K, 10-Q en 8-K die van tijd tot tijd worden ingediend bij of verstrekt aan de U.S. Securities and Exchange Commission. Elke op de toekomst gerichte verklaring geldt alleen op de datum waarop deze wordt gedaan, en Carrier neemt geen verplichting op zich om dergelijke verklaringen bij te werken of te herzien, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins, tenzij vereist door de toepasselijke wetgeving.