Alle componenten op elkaar afgestemd: systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen.

Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Viessmann waterontharders

Waterontharders

De waterontharders van Viessmann verzekeren uw comfort door uw leidingen, sanitaire voorzieningen en elektrische huishoudtoestellen te beschermen tegen kalkaanslag.

Eénvormige regeling van 1,5 tot 2000 kW

Door de steeds hogere eisen die aan efficiënte, multivalente en gebruiksvriendelijke verwarmingssystemen gesteld worden, wordt de regeling ervan steeds belangrijker. Daarom biedt Viessmann met de Vitotronic 200/300 een éénvormig gamma regelingen voor alle kleine ketels, wandketels, middelgrote ketels en warmtepompen.

Menugestuurde bediening

De menugestuurde bediening is eenvoudig en intuïtief dankzij de standaard bedieningselementen, een groot, verlicht grafisch display met tekstweergave, een contrastrijk zwart-witscherm en een contextgebonden helpfunctie (toets ?). Speciale functies zoals stooklijnen, zonnerendement en schakeltijden worden grafisch weergegeven.

Vitodens300-W_1397-9_A4.indd
Touch-Display.png

5" touchscreen met kleurendisplay van de Vitotronic 200 (HO2B)

De beproefde digitale regeling Vitotronic 200 wordt aangevuld met extra functies voor de Vitodens-toestellen uit de reeks 200.  Wat vooral opvalt, is het 5" grote touchscreen met kleurendisplay.

Afstandsbedieningen

De afstandsbedieningen van het nieuwe gamma Vitotronic-regelingen zijn dankzij hun aantrekkelijke vormgeving en witte hoogglansbehuizing bijzonder geschikt voor gebruik in de woonkamer.

Ze kunnen gemakkelijk en intuïtief bediend worden door de duidelijke bedieningsfilosofie van de nieuwe Vitotronic en geven u te allen tijde snel een overzicht van uw verwarmingsinstallatie.

fernbedienungen.jpg

Viessmann Apps

Het gebruik van de smartphone en apps is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Viessmann biedt zijn installateurs alsmede de eindgebruikers van Viessmann verwarmingstechniek een brede waaier van nuttige programma's aan.

 

vitotrol-app.jpg

Boilers
 

In het Vitocell boilerprogramma vindt u de warmwaterboiler die perfect aan uw behoeften beantwoordt. Afhankelijk van de warmwaterbehoefte en de installatiemogelijkheden kunt u kiezen voor een naast- of ondergeplaatst toestel.

Hygiënische sanitair watervoorziening

De binnenwanden van de warmwaterboiler zijn bepalend voor de hygiëne van de sanitair waterverwarming. Viessmann doet hiervoor een beroep op kwaliteitsmaterialen: Voor de productgroep Vitocell 100 op de Ceraprotect-emaillering, die blijvende bescherming biedt tegen corrosie en voor de productgroep Vitocell 300 op roestvast staal dat beantwoordt aan de hoogste hygiënevereisten.
 

warmwasserspeicher.jpg
daten-kommunikation.jpg

Datacommunicatie

Of het nu gaat om vakantiehuizen, nutsgebouwen of grotere wooncomplexen: het TeleControl-programma van Viessmann biedt intelligente oplossingen voor datacommunicatie tussen verwarmings- en domoticasystemen.

En dat geldt voor alle beschikbare verwarmingssystemen: olie- of gascondensatieketels, middelgrote en grote ketels op olie of gas, thermische zonnesystemen, pelletketels en warmtepompen.


Vitoset stookolietanks voor elke behoefte

De Vitoset stookolietanks zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en voor tal van toepassingen. Ze zijn goedgekeurd voor de opslag van stookolie tot 5000 liter in ruimtes met stookplaatsen. Voor grotere volumes zijn volgens de voorschriften speciale opslagruimtes vereist. De Vitoset stookolietanks kunnen naast elkaar geplaatst worden tot een capaciteit van 25.000 liter. Ze zijn een veilige oplossing voor nieuwbouw en voor de uitbreiding van een bestaande installatie bij renovatieprojecten en zijn zowel geschikt voor een- als meergezinswoningen als voor grotere wooncomplexen en industriële gebouwen.

Heizoeltanks.jpg


solaranlage.jpg

Zonnewarmte en fotovoltaïsche systemen

Maak gebruik van de gratis energie van de zon: ontdek alles over onze zonnesystemen voor sanitair waterverwarming, verwarmingsondersteuning en stroomopwekking.

Warmtewisselaars

waermetauscher.jpg
heizkoerper.jpg

Radiatoren

Een belangrijk onderdeel van het Viessmann Vitoset-assortiment is het uitgebreide aanbod aan radiatoren. Van voordelige compacte ventielradiatoren, compacte radiatoren en radiatoren met aansluiting in het midden over vlakke designradiatoren tot praktische badkamerradiatoren en bijzonder efficiënte lagetemperatuurradiatoren.

Uiteraard worden alle onderdelen van het uitgebreide gamma radiatoren en toebehoren gekenmerkt door een hoge kwaliteit en geven elk gebouw een apart accent, of het nu gaat om een gezinswoning of een handelspand. Het gebruik van hoogwaardige, geteste materialen en de hoogwaardige verwerking garanderen dat elke oplossing efficiënt en betrouwbaar uitgevoerd kan worden.

Vitoset - een volledig assortiment toebehoren

Met het Vitoset-assortiment biedt Viessmann alle onderdelen voor de warmtetechnische uitrusting van uw woning aan van hetzelfde merk. Uw voordeel: Alles is compatibel en kan volledig volgens uw eigen vereisten als één geheel gerealiseerd worden. Uw ideeën kunnen snel en veilig gerealiseerd worden omdat uw Viessmann-installateur alle onderdelen snel ter beschikking heeft en deze bovendien van topkwaliteit zijn.

Wat alle onderdelen van het uitgebreide gamma toebehoren van Viessmann gemeen hebben, is het gebruik van hoogwaardige, geteste materialen en een perfecte verwerking - hierdoor is elke oplossing gegarandeerd veilig en betrouwbaar.

Vitoset staat voor innovatieve technologie waarbij alle onderdelen perfect op elkaar afgestemd zijn. Vraag meer informatie aan uw Viessmann-installateur - hij geeft u graag advies over de verschillende toepassingsmogelijkheden van Vitoset.
 

Brandstofopslag

 • Stookolietanks, 620 tot 1500 liter
 • Toebehoren voor stookolietanks
 • Oliefilters
 • Pelletopslag

Warmteproductie

 • Membraan-expansievaten voor gesloten  verwarmingsinstallaties, kleur: Vitozilver, vaten met een inhoud van 25 tot 140 liter ook verkrijgbaar in zuiver wit (RAL 9010)
 • Afsluiters, veiligheidskleppen, verluchting
 • Kleine wateronthardingssystemen
 • Rookgassystemen van roestvast staal, enkel- en dubbelwandig

Sanitair waterverwarming

 • Drinkwaterfilters
 • Expansievaten voor sanitair waterinstallaties
 • Wateronthardingsinstallaties
 • Circulatiepompen
 • Membraankleppen voor gesloten warmwaterboilers
 • Verswatermodule voor warmwaterbereiding met doorstroomverwarming

Warmteverdeling

 • Afsluiters, terugslagkleppen
 • Hydraulische wissels
 • Verwarmingsmengkleppen
 • Circulatiepompen
 • Warmwaterbuffervat

Warmteafgifte

 • Universele, vlakke en badkamerradiatoren en specifieke toebehoren
 • Toebehoren voor radiatoren
 • Vloerverwarmingssystemen
vitoset.jpg