Warmtepompen: verwarm met hernieuwbare energie uit lucht en aarde

Warmtepompen maken gebruik van hernieuwbare energie afkomstig van de grond, de zon, het grondwater of de lucht. Ze verminderen het gebruik van fossiele brandstoffen, sparen waardevolle grondstoffen en beperken de schadelijke CO2-uitstoot.

Tegelijkertijd profiteert u van een bijkomend voordeel: de meeste warmtepompen van Viessmann beschikken ook over "active cooling"- en "natural cooling"-functies. Naast het klassieke gebruik als verwarmingssysteem voor de koude dagen zorgen deze warmtepompen in de zomer voor een aangenaam binnenklimaat en een verfrissende koelte in huis.

Het uitgebreide gamma biedt de juiste warmtepomp voor elke behoefte. Al bij het ontwerp wordt rekening gehouden met de bouwkundige en geologische omstandigheden en met de persoonlijke en individuele warmtebehoefte.

De oplossingen van Viessmann zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, en ze kunnen in combinatie met zonnesystemen alsook met een bestaand verwarmingssysteem op olie of gas in een polyvalent systeem worden gebruikt. Zo kunt u een systeem samenstellen dat optimaal aan uw eigen wensen voldoet.

> Gamma warmtepompen voor bedrijven en appartementsgebouwen

> Gamma warmtepompen voor publieke gebouwen 

Tot 8.000 € premie voor een warmtepomp

Wie bouwt of renoveert met plaatsing van een warmtepomp voor verwarming kan hiervoor een aantrekkelijke subsidie krijgen. Voor warmtepompboilers zijn specifieke premies voorzien. 

Voor nieuwbouwwoningen draagt een warmtepomp in Vlaanderen bij aan gunstig E-peil en de hiermee verbonden voordelen zoals een korting op de onroerende voorheffing gedurende 5 jaar.

subsidie viessmann warmtepomp


Warmtepompen Heizen mit Luft- und Erdwärme

Warmtepompen zijn de eerste keuze als het gaat om het besparen van verwarmingskosten en het op een milieuvriendelijke manier opwekken van warmte. Omdat de energie die een warmtepomp gebruikt, door het milieu in onbeperkte hoeveelheden en gratis beschikbaar wordt gesteld. Het volwaardige verwarmingssysteem heeft slechts een kleine hoeveelheid elektriciteit nodig voor de aandrijving en de pomp om deze energie bruikbaar te maken. Een warmtepomp maakt onafhankelijk van fossiele brandstoffen en draagt actief bij aan de vermindering van de CO₂-uitstoot en aan de klimaatbescherming.

> Meer informatie over warmtepompen