Viessmann warmtepompen – Verwarm uw woning met hernieuwbare energie uit lucht en aarde

Warmtepompen maken gebruik van hernieuwbare energie afkomstig van de grond, de zon, het grondwater of de lucht. Ze verminderen het gebruik van fossiele brandstoffen, sparen waardevolle grondstoffen en beperken de schadelijke CO2-uitstoot.

Tegelijkertijd profiteert u van een bijkomend voordeel: de meeste warmtepompen van Viessmann beschikken ook over "active cooling"- en "natural cooling"-functies. Naast het klassieke gebruik als verwarmingssysteem voor de koude dagen zorgen deze warmtepompen in de zomer voor een aangenaam binnenklimaat en een verfrissende koelte in huis.

Het uitgebreide gamma biedt de juiste warmtepomp voor elke behoefte. Al bij het ontwerp wordt rekening gehouden met de bouwkundige en geologische omstandigheden en met de persoonlijke en individuele warmtebehoefte.

De oplossingen van Viessmann zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, en ze kunnen in combinatie met zonnesystemen alsook met een bestaand verwarmingssysteem op olie of gas in een polyvalent systeem worden gebruikt. Zo kunt u een systeem samenstellen dat optimaal aan uw eigen wensen voldoet.

IJsreservoir – Innovatieve warmtebron voor de grond/water-warmtepomp

IJsreservoir – Innovatieve warmtebron voor grond/water-warmtepompen

Warmtepompen gebruiken vandaag omgevingslucht, de bodem of grondwater als warmtebron. Het nieuwe concept van het ijsreservoirsysteem combineert lucht- en aardwarmte en kan ook zonnestraling als warmtebron gebruiken.

Warmtepompen icon-wp.png

Warmtepompen zijn de beste keuze wanneer u lagere verwarmingskosten wilt combineren met een milieuvriendelijke warmteproductie. De energie die een warmtepomp verbruikt, is gratis en onbeperkt voorradig in de natuur. De verwarmingsinstallatie heeft voor de aandrijving en de pompen slechts een kleine hoeveelheid stroom nodig om de natuurlijke energie bruikbaar te maken. Daardoor bent u onafhankelijk van fossiele brandstoffen en draagt u actief bij aan de verlaging van de CO2-uitstoot en de bescherming van het milieu.
Wat u over warmtepompen moet weten ...