Systeemoplossingen voor woningen

Productselector

Viessmann biedt systeemoplossingen op maat voor alle energiebronnen in woonhuizen en appartementsgebouwen. Ons uitgebreide assortiment omvat condensatieketels op gas en stookolie, evenals kleine wkk-installaties met brandstofcel.

Bij Viessmann vind je ook systemen voor hernieuwbare energie zoals zonnecollectoren en zonneboilers die water voor huishoudelijk gebruik verwarmen en mogelijk ook voor verwarming. Ook in ons assortiment: warmtepompen en hybride warmtepompen die energie onttrekken uit de aarde, het grondwater of de omgevingslucht, en ook fotovoltaïsche systemen en ventilatiesystemen.

Warmtepompen, thermische en fotovoltaïsche zonnepanelen

Warmtepompen

Warmtepompen zijn de keuze bij uitstek voor wie zijn energiekosten wil verlagen en op een ecologisch verantwoorde manier wil verwarmen. De energie die warmtepompen nodig hebben, is in de natuur namelijk in overvloed en gratis aanwezig. Om die energie vrij te geven, heeft dit volwaardige verwarmingssysteem maar heel weinig stroom nodig voor de aandrijving en pompen. Met een warmtepomp ben je niet langer afhankelijk van fossiele brandstoffen en kun je actief je steentje bijdragen om de CO2-uitstoot terug te dringen en het klimaat te beschermen.

Zonnecollectoren

Zonnecollectoren van Viessmann voldoen aan alle vereisten voor een (kosten)efficiënte back-up van de centrale verwarming en de verwarming van water voor huishoudelijk gebruik. Met een uitgebreid assortiment van vlakke en buiscollectoren heeft Viessmann een flexibele en individuele oplossing in huis om je moderne verwarmingssysteem aan te vullen met warmte van de zon.

Fotovoltaïsche zonnepanelen en thuisbatterijen

Energie van de zon : bijna iedere woning is geschikt voor het zelf opwellen van energie met een fotovoltaïsch systeem van Viessmann. Gratis zonne-energie omzetten in elektriciteit is voordelig met het oog op je eigenverbruik en in combinatie met een thuisbatterij ben je bovendien minder afhankelijk van het net.

Consensatieketels op gas en mazout en warmtekrachtkoppeling

Verwarmingssysteem op gas

Van compacte gascondensatieketels, als wand- of vloermodel, tot middelgrote ketels voor grote verwarmingsbehoeften. Het assortiment gasketels van Viessmann voldoet aan al jouw verwachtingen voor een efficiënt en zuinig gasverwarmingssysteem.

Verwarmingssysteem op mazout

Op zoek naar een efficiënt en zuinig verwarmingssysteem op mazout? Dat vind je beslist in ons assortiment stookolieketels, geschikt voor woningen of kleine appartementsgebouwen. Met een ruime keuze aan thermische vermogens tot 80  kW kunnen ze elke toepassing aan.

Warmtekrachtkoppeling

Wil je onafhankelijk worden van de stijgende elektriciteitsprijzen? Kies dan voor deze innovatieve manier van warmteopwekking om minder afhankelijk te worden van het net.

Boilers, ventilatiesystemen en accessoires

Warmwaterboilers

De samenstelling van een boiler is cruciaal om water voor huishoudelijk gebruik hygiënisch te kunnen verwarmen. Daarom vertrouwt Viessmann op twee kwaliteitsvolle materialen: de emailcoating Ceraprotect, die veilig en langdurig beschermt tegen corrosie, en roestvrij staal om te voldoen aan de strengste hygiënenormen.

Mechanische ventilatie

Wat de mechanische ventilatiesystemen van Viessmann zo uniek maakt? Hun innovatieve technologie. Ze zijn duurzaam, betrouwbaar en werken bijna geruisloos. Door de ruime keuze aan onderdelen kunnen ze flexibel worden ingezet voor de meest uiteenlopende toepassingen, zowel in nieuwe gebouwen als bij de renovatie van een bestaand gebouw.

Waterontharders

De waterontharders van Viessmann bieden efficiënte bescherming tegen kalkaanslag in leidingen en apparaten, wat leidt tot energiebesparing en een langere levensduur. Het betrouwbare ionenuitwisselingsproces en innovatieve regelsysteem maken ze zuinig en effectief.

Verwarmings- en systeemoplossingen voor nieuwe gebouwen en renovatieprojecten

Hoewel de reserves aan aardgas en olie beperkt zijn, blijft het wereldwijde verbruik toenemen. Tegelijkertijd wordt onze atmosfeer steeds warmer door de CO₂-uitstoot, met een veranderend klimaat tot gevolg. Wie op lange termijn denkt, gaat spaarzaam om met fossiele brandstoffen, probeert op een efficiëntere manier te verwarmen, koelen, ventileren en elektriciteit op te wekken en kiest voor hernieuwbare energie. Op deze pagina's vind je alle informatie over verwarming voor nieuwbouw en renovatieprojecten.

Service partners

Vind een installatie- en servicebedrijf naar keuze voor de installatie en het onderhoud van uw verwarmings- of hernieuwbare energiesysteem bij u in de buurt.