Waarom uw verwarmingssysteem renoveren loont.

De perfecte start: Viessmann ondersteunt uw persoonlijke doelstellingen voor energiebesparing

Het thema energie-efficiëntie binnen de eigen woning interesseert iedereen. Investeren in een nieuwe verwarming is doorgaans de moeite waard.

Investeren in puur rendement

Doordat de interestvoeten al jarenlang laag staan, zijn aankopen om duurzaam te besparen nu nog rendabeler. Want investeringen in de moderne verwarmingstechnieken van Viessmann kunnen al na korte tijd afgeschreven worden dankzij de besparing op de energiekosten. En wat meer is: de waarde van uw eigendom stijgt door de toevoeging van een toekomstgerichte techniek.

Besparen zonder aan comfort in te boeten

Ongeveer 40 procent van het energieverbruik wordt gebruikt voor verwarming en warmwaterproductie. Bijgevolg is de mogelijkheid om te besparen dan ook het grootst in dit segment. Het energieverbruik kan verminderd worden via een hele reeks renovatiemaatregelen. De eerste keuze valt daarbij op moderne verwarmingssystemen, die de geïnstalleerde energiedragers bijzonder efficiënt ondersteunen. Het volledige gamma van Viessmann biedt voor alle mogelijke vereisten optimale oplossingen, waarmee kan worden bespaard op de verwarmingskosten en ook de impact op de waardevolle grondstoffen beperkt wordt.

Duurzaamheid als dagelijks motto

Elke besparing van fossiele brandstoffen draagt bij tot een duurzaam milieubehoud voor de toekomstige generaties. Een lagere uitstoot van schadelijke stoffen en het behoud van de natuurlijke grondstofrijkdommen zijn twee zaken waarvoor we verantwoordelijkheid moeten opnemen zodat de toekomstige generaties er niet mee belast worden. Met een moderne verwarmingsinstallatie van Viessmann, waarmee men tegelijkertijd milieuvriendelijk en kostenefficiënt warmte kan opwekken, kan iedereen daartoe bijdragen.


Heizung modernisieren lohnt sich

Het verwarmingssysteem renoveren loont:
het energieverbruik van een doorsneegezin

( A ) Warm water
( B ) Huishoudelijke toestellen
( C ) Licht
( D ) Verwarming



Waag de sprong en vervang uw oude verwarmingsinstallatie!

Voor de verwarmingstechnische renovatie van een gebouw bestaan er een hele reeks individuele maatregelen. Maar niet bij alle maatregelen brengt de investering evenveel op. Het is hierbij dan ook bijzonder belangrijk dat alle factoren met elkaar worden vergeleken.

Kosten en opbrengsten met elkaar vergelijken

Het is interessant om al bij de eerste renovatiegesprekken over bepaalde vergelijkingswaarden te beschikken. DEKRA berekende en vergeleek het daadwerkelijke energiebesparingspotentieel van de verschillende maatregelen* voor een voorbeeldwoning. Want voor een renovatie zijn er heel wat mogelijkheden beschikbaar, maar die leveren niet allemaal hetzelfde energievoordeel op. Het komt erop aan iedere renovatie individueel te beoordelen en de respectieve optimale maatregelen met elkaar te combineren.

*Voor meer informatie over de energiebesparingsmogelijkheden van de diverse maatregelen klikt u op het rode plus-teken.  
Heizung modernisieren - Einsparpotenziale

Duidelijk voordeel met een nieuwe verwarming

Volgens de berekeningen van DEKRA vertaalt de investering voor de omvorming tot een lage-energiewoning via isolatie en de vervanging van vensters en deuren zich gemiddeld pas na ongeveer 20 à 30 jaar in een besparing op de energiekosten. Maar er zijn ook betere mogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel in combinatie met een zonnesysteem en de isolatie van het kelderplafond brengen doorgaans meer op.

Goed combineren levert een mooiere besparing op

Uw woning later isoleren of nieuwe ramen plaatsen zal eveneens een positief effect hebben op uw energiefactuur. Bijvoorbeeld: een nieuwe condensatieketel past zich door zijn modulerende werking automatisch aan de lagere warmtebehoefte van de woning aan.
 


Vervang uw oude verwarmingsinstallatie

Wachten kost alleen maar geld

Verouderde verwarmingssystemen belasten niet alleen het milieu door hun hoge uitstoot, maar ook uw portefeuille door nodeloos hoge verwarmingskosten. Hoe sneller u in een nieuwe, efficiëntere verwarming investeert, des te sneller kunt u beginnen sparen.

 



Testimonials

Getuigenissen van tevreden klanten, want die vormen de beste referentie.

Gascondensatietechniek

Nadat de familie Meyer alle mogelijke informatie en adviezen heeft ingewonnen, besluiten ze uiteindelijk te kiezen voor de beproefde gascondensatietechniek in combinatie met een zonne-installatie. Peter Meyer: "Als goede huisvader moet men steeds alles goed uitrekenen. Ik was dan ook aanvankelijk bezorgd dat dit enigszins te duur voor ons zou uitvallen. Maar dankzij het advies van onze verwarmingstechnicus hebben we alles nog mooi binnen de perken kunnen houden. En nu verbruiken we veel minder gas."

Productgegevens gascondensatieketel
Referenz-05.png

Pelletketel

Dat het renoveren van de verwarmingsinstallatie steeds een goede investering is, blijkt ook uit het voorbeeld van de familie Schön. Wolfgang Schön: "Als gepensioneerde denkt men toch tweemaal na voordat men nogmaals in een nieuw verwarmingssysteem investeert. Daarom besloten wij de speciale besparingscontrole te laten uitvoeren, en op basis daarvan heeft mijn installateur me een pelletketel in combinatie met een zonne-installatie aangeraden. Ik ben absoluut verrast over de zuiverheid van het verwarmen met pellets. En bovenal vind ik het leuk dat ons warm water in de zomer alleen door de zon kan worden verwarmd. Dus de verwarmingsketel kan 's zomers uitgeschakeld blijven."

Lucht/water-warmtepomp

De woning van de familie Schmoll werd gebouwd in 1986. In 2013 hebben ze besloten om de verwarmingsinstallatie te renoveren, en toen hebben ze gekozen voor een lucht/water-warmtepomp gecombineerd met een fotovoltaïsche installatie. Gerhard Schmoll: "De idee om de verwarming te renoveren, kwam van onze zoon. Daarop zijn we naar een beurs in Kassel getrokken, waar we meteen enthousiast waren over de lucht/water-warmtepomp. En nu verwarmen we onze woning met warmte onttrokken aan de omgevingslucht, die onbeperkt beschikbaar is."

Productgegevens warmtepompen

Brandstofcelketel

De nieuwe brandstofcelketel voorziet de nieuwbouw van Mirko Schwan van bruikbare warmte – vooral voor sanitaire waterverwarming – en elektriciteit. Mirko Schwan: "Voor mijn nieuwe woning kies ik resoluut voor energiebesparing. Dan moet natuurlijk ook de verwarming in dat concept passen. Daarom koos ik voor de nieuwe brandstofcelketel van Viessmann. Aangezien ik nauwelijks warmte nodig heb voor de verwarming, is er voldoende vermogen beschikbaar voor de sanitaire waterverwarming. En het beste van al: de Vitovalor 300-P levert ook een groot stuk van mijn elektriciteitsbehoefte – super!“

Productinformatie brandstofcelketels